Η Γάνδη ήταν η νικήτρια στον «τελικό» με τη Μαλίν, με έπαθλο ένα εισιτήριο για το Europa Conference League από τη Jupiler League στο Βέλγιο. Στην τελευταία αγωνιστική της διαδικασίας των πλέι οφ με τις ομάδες από τις θέσεις 5-8, νίκησε 2-1 και τερμάτισε στην πρώτη θέση με 38 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη την αντίπαλό της με 35.

Μετά από ένα «ανοιχτό» πρώτο ημίχρονο, από το οποίο έλειψε μόνο το γκολ, η Γάνδη κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ στο 57’ με τον Μπεζούς. Δέκα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν γερές βάσεις για τη νίκη, πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ με τον Τισουνταλί. Στο 72’ η Μαλίν ξαναμπήκε στο παιχνίδι, καθώς μείωσε με πέναλτι του Ντρούιφ, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τη Γάνδη να παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Οστάνδη νίκησε 3-1 τη Σταντάρ μέσα στη Λιέγη και τερμάτισε στην τρίτη θέση της διαδικασίας με 34 βαθμούς, αφήνοντας την αντίπαλό της στην τέταρτη με 28.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 6’ με τον Βαντεντρίσε, αλλά στο 13’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπαλικβίσα. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, η Οστάνδη «χτύπησε» νωρίς. Στο 50’ ο Μπούνεν έδωσε ξανά το προβάδισμα και στο 61’ ο Βαντεντρίσε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έδωσε «αέρα» δύο γκολ στην ομάδα του. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτε και το 3-1 ήταν το τελικό σκορ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube