Η σύντομη ιστορία του Βλάνταν Ίβιτς στον ΠΑΟΚ ήταν αρκετή για να αποκτήσει οπαδούς ένας προπονητής με ελάχιστες εμπειρίες και ένα… κύπελλο.


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com

Οι χειρισμοί δε, που ακολούθησαν της αποχώρησής του από την ομάδα, με κατεύθυνση την αντικατάστασή του, ήταν τόσο αφελείς, όσο και ενός σωματείου που δεν ξεκινά προετοιμασία την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά, σε 3-4 μήνες αργότερα. Κατά τον Οκτώβρη…
Προετοιμασία στο μηδέν, αποτέλεσμα κανένα, μια κωλυσιεργία που γίνεται θέμα και το χειρότερο:

Γιατί δεν κρατούσατε αυτόν που είχατε και φτάσατε στο σημείο να τον απομακρύνεται ή τέλος πάντων να απομακρυνθεί;
Ελεος!

Με τη λογική ότι γνωρίζει την ομάδα δεν παίρνεις τον προπονητή που θα σου φέρει πρωτάθλημα, εφόσον υπάρχει η σωστή υποδομή και το απαραίτητο ρόστερ.

Ο Ίβιτς δεν ήταν ο πρωταθλητής. Δεν είχε γίνει και δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει ποτέ, το ευχόμαστε και με το καλό να μεγαλουργήσει.
Ο ΠΑΟΚ θέλει κάποιον να γνωρίζει τον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα ή κάποιον να του φέρει το πρωτάθλημα και φέτος και του χρόνου και κάθε χρόνο να είναι ο πρωταγωνιστής που θα κατακτά τίτλους;

Τέτοιον χρειάζεται, όχι μεσοβέζικες λύσεις στις οπποίες οδηγούνται και πάλι φέτος τα πράγματα και όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι, όταν μιλούν για το πρωτάθλημα, δεν το θέλουν πραγματικά…

Ή μπορεί να μην έχουν τελικά τις δυνατότητες να το κατακτήσουν πληρώνοντας προπονητή και παίκτες που θα έχουν την προσωπικότητα και τη δυναμική ενός πρωταθλητή.

Να είναι ένας προπονητής που θα κλείσει την πόρτα των αποδυτηρίων στον Σαββίδη και θα καταλάβει ο Μίχελ ότι δεν μπορεί να βρίζει μέσα στο γήπεδο λες και δεν είναι ο αθλητικός διευθυντής ενός μεγάλου κλαμπ, αλλά, της Ραφήνας (με το συμπάθιο).

Να είναι ο προπονητής που γνωρίζει κάθε μέρα στην προπόνηση ότι οι παίκτες του δουλεύουν για να πάρουν το πρωτάθλημα κι όχι απλά για να νικήσουν στο επόμενο παιχνίδι.

Να είναι ο προπονητής που θα εμπνέει με τις πράξεις του και το βαρύ του βιογραφικό όλο τον κόσμο, κάθε κύτταρο του οργανισμού που λέγεται ΠΑΟΚ, ότι είναι ηγέτης και δεν αμφισβητείται από τον άλλο ηγέτη ή δεν θα συγκρίνεται με τον Σαββίδη. Και δεν θα εκτίθεται από τον Γιώργο Σαββίδη που θα πρέπει να του απαγορευτούν οι διαδικτυακές παρεμβάσεις από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.