Δεν πρόκειται για καμπανάκι κινδύνου. Πρόκειται για διαπιστώσεις και πιθανότατα έχουν ήδη γίνει από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Επειδή, όμως, τα ματς με τη Μίντιλαντ έρχονται, καλό είναι να γίνουν ορισμένες επισημάνσεις.

Πρώτη και βασικότερη ότι η ομάδα από τη Δανία δεν αστειεύεται. Βρίσκεται σε πλήρη φόρμα, πάει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα της χώρας της και θεωρεί ότι η κλήρωση με τον Παναθηναϊκό της δίνει την ευκαιρία να περάσει στους ομίλους του Europa League.

Η πράσινη μηχανή, όπως φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια στη Λεωφόρο (με Σταντάρ και Παναχαϊκή) δε βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παραγωγικότητα της μεσαίας γραμμής και στη συνέχεια στην αποτελεσματικότητα.

Φαίνεται καθαρά ότι ο Πράνιτς αδυνατεί να αναλάβει οργανωτικά καθήκοντα. Παρά το βαρύ βιογραφικό του, λειτουργεί κυρίως συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση ως ηγέτης. Ο Πέτριτς, παρά τη θέλησή του, εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά από τον καλό εαυτό του.

Οι μεταγραφές καθυστέρησαν να γίνουν και αντικειμενικά δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Ο Μπούι είναι με μια ολιγόλεπτη συμμετοχή στο φιλικό με την Παναχαϊκή και ο Αλφάρο μόλις αφίχθηκε. Ο Μπούρμπος θα δώσει μάχη για να εκτοπίσει τον Τριανταφυλλόπουλο και μάλλον θα τη χάσει.

Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού και η απώλεια του Αμπέντ έχουν δημιουργήσει μια ανισορροπία στην ομάδα. Ο Γιάννης Αναστασίου μετά το φιλικό με την Παναχαϊκή μίλησε για την κούραση από τις προπονήσεις, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την αποτελεσματικότητα. Τα καινούργια εξαρτήματα άργησαν να μπουν στην πράσινη μηχανή και το «ρετάρισμα» που παρατηρείται, ανησυχεί.

Το θέμα δεν είναι να αναζητηθούν ευθύνες, αλλά να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Το «τριφύλλι» ήξερε πως θα έπαιζε μέσα στον Αύγουστο τη μισή χρονιά. Κι όμως η ομάδα πήγε και συνεχίζει να πηγαίνει στα κρίσιμα ραντεβού του Αυγούστου χωρίς το σύνολο του αγωνιστικού της εξοπλισμού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube