Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Είναι θέμα λογικής, είναι παραλογισμός, είναι που τα βλέπω λίγο περίεργα και δεν μπορώ να συμφωνήσω με τις τακτικές του Σαββίδη; Είναι σίγουρο ότι μέσα σε δυό εβδομάδες, αν υπήρχε η βεβαιότητα ότι ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ανατράπηκαν όλα, χάθηκε το πρώτο ντέρμπι και δεν γνωρίζουμε που θα καταλήξει το δεύτερο και μαζί ναυάγησαν οι ελπίδες για τον τίτλο.

Εκτός κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η ανατροπή και βρισκόμαστε μπροστά σε νέες εντυπωσιακές και αναπάντεχες εξελίξεις, που θα τοποθετήσουν και πάλι τον ΠΑΟΚ στη θέση του οδηγού. Όλα να τα περιμένεις.

Διότι μπορεί ο Σαββίδης να έχει αναπτύξει αυτοκαταστροφικές τάσεις, αλλά, δεν είναι μόνος του. Μην αναρωτιέστε αν υπάρχουν χειρότερα ή αν τα έχουμε δει όλα. Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε. Κι αν τα έχουμε δει όλα, δεν έχουμε την ικανότητα να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, περιορίζοντας τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το έργο επαναλαμβάνεται.

Ο Σαββίδης ζήτησε συγγνώμη κι αυτό πιστώνεται θετικά στην ¨καρτέλα” του. Είναι συγγνώμη που μετρά στη συνείδηση όλων μας και θα πρέπει να αναγνωρίζουμε την ειλικρίνεια και το θάρρος του. Αν θα μετρήσει στο... λογαριασμό, θα το μάθουμε σύντομα, αλλά, δεν το πιστεύω ότι τελικά θα το λάβει σοβαρά υπόψη ο δικαστής.

Θα περιμένουμε την απόφαση και θα περιμένουμε από τον δικαστή να υπολογίσει σε όλες τις παραμέτρους κι όχι να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα, εφαρμόζοντας τα άρθρα. Ούτε η σκληρές αποφάσεις θα είναι δίκαιες για τον Σαββίδη, επειδή τον έχει καταδικάσει ήδη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Θα δικαστεί για την εικόνα του όπλου, γιατί δεν φορούσε το... μπουφάν και ήταν εκτεθειμένος και η ασφάλειά του δεν τον συγκράτησε; Όλα αυτά μου φαίνονται περιττά, όσο κυλούν οι μέρες και σκέφτομαι ότι θα πρέπει να δεχθούμε ότι υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα που θα πρέπει να μας απασχολήσουν και αφορούν το ποδόσφαιρο κι όχι τον Σαββίδη ή κάθε άλλο μεγαλοπαράγοντα που δεν έμαθε να συμπεριφέρεται στα γήπεδα.

Δεν θα πρέπει να απομονώσουμε τον Σαββίδη και το κατόρθωμά του. Εξακολουθεί να είναι καταδικαστέο, τραγικό. Είναι όμως μια μόνο λεπτομέρεια από μια μεγάλη εικόνα, όπου θα συναντήσουμε από στημένους αγώνες και καταδικασμένους παράγοντες, σκάνδαλα και ένα σωρό ακόμη μαύρα στίγματα. Για όλα αυτά θα πληρώσει ένας ή θα το δούμε συνολικά μπας και βρεθεί μια άκρη ή τέλος πάντων να γίνει μια αρχή της προκοπής;

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube