Απίστευτες καταγγελίες μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς, αναφορικά με τους μαραθώνιους που διοργανώνονται, το αντίτιμο που αναγκάζονται να πληρώσουν οι συμμετέχοντες και τις αποδείξεις που δεν τους κόβονται!

Παράλληλα, ανέφερε τα ονόματα τα οποία θεωρεί ότι έχουν… φάει 32 εκατ. ευρώ από αυτή την υπόθεση, ενώ κατήγγειλε απόπειρα δολοφονίας κατά του ίδιου.

Αναλυτικά όσα είπε στον Κυριάκο Θωμαΐδη και στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης»

«Και λίγα είπε ο Τάσος, εδώ έχουμε τη μεγαλύτερη αθλητική...μπίζνα. Τι ποδόσφαιρο, τι παράγκες, τι συμμορίες. Από το 2005 έχουνε στήσει αυτή τη μηχανή με τους μαραθώνιους. Έρχονται τόσα άτομα για πολλούς λόγους, είτε για τουρισμό, είτε για πολιτικούς λόγους, είτε για άλλους λόγους. Οι εκάστοτε υπουργοί κάνουν τους χαζούς. Οι ξένοι που έρχονται εδώ, δίνουν τα λεφτά έξω σε μια τράπεζα, είναι μια ιδιωτική εταιρεία. Είναι αυτή που είχε πάρει το Αθήνα 97.

Η απόφαση της ολομέλειας υπάρχει αλλά δεν δίνεται στο δημόσιο ταμείο. Εγώ δεν μπορώ να ελέγξω το ελεγκτικό συνέδριο τι κάνει. Οι άνθρωποι ζημιώσανε το δημόσιο για 32 εκατ. ευρώ. Από ΟΠΑΠ και διαφημίσεις επίσης, χαθήκανε λεφτά. Δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό του ΣΕΓΑΣ ο Μαραθώνιος.

Ο μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης που δεν τον αναφέρει κανένας, δεν υπάρχει πουθενά στον ΣΕΓΑΣ. Ο καθένας φτιάχνει όπου θέλει και έναν μαραθώνιο. Ο άλλος της Νέας Δημοκρατίας πήγε και έφτιαξε στο Ναύπλιο. Όλοι για να παίρνουν λεφτά. Παίρνουν διαφημίσεις και κανείς δεν ξέρει που πάνε όλα αυτά τα λεφτά. Και τελικά τι κάνανε, μπορούν να μας πουν; Βγάλανε μόνο μια Ολυμπιονίκη. Που είναι οι αθλητές; Κάθε χρόνο πιάνεται ντοπαρισμένη»
, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Στράτου Μολυβά.

Για το ποιοι είναι αυτοί που έχουν καταχραστεί τόσα χρήματα: «Ο Φούρας, ο Λιάνης, ο Σμυρλής, ο Σεβαστής. Όλοι αυτοί που ήταν στην Επιτροπή. Τα ποσά αυτά πρέπει να επιστραφούν».

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ θέλησε μέσω της εκπομπής να καταγγείλει και μια απόπειρα δολοφονίας προς το πρόσωπό του, πριν πάει να καταθέσει στον Άρειο Πάγο για την παραπάνω υπόθεση: «Μου έγινε επίθεση την παραμονή που με είχε καλέσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Με χτύπησαν κάτω από το σπίτι μου. Έκτοτε εξαφανίστηκε η δικογραφία. Η μαφία αυτή γυρνάει παντού».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube