Μπορεί ο απολογισμός των δύο γκολ σε έξι ματς να μην είναι ιδιαίτερα κακός, ωστόσο ο Ραλφ Χάσενχουτλ δεν είναι ικανοποιημένος από όσα έχει δείξει μέχρι τώρα ο Αρμάντο Μπρόγια στη Σαουθάμπτον.

Ο ύψους 1.91 επιθετικός, που πρόσφατα έκλεισε τα 20 του χρόνια, δεν έχει θέλξει με την παρουσία του στο “St Mary’s”, με τον Αυστριακό τεχνικό να δηλώνει πρόσφατα πως «δεν έχει επενδύσει στο παιχνίδι του όσο θα έπρεπε» και να προτιμά τους Τσε Άνταμς και Άνταμ Άρμστρονγκ για την γραμμή κρούσης.



Ωστόσο, όσον αφορά στα πεπραγμένα του νεαρού Αλβανού με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, ο νεαρός Μπρόγια (ή Μπρόια, πιο σωστά) την έχει πάρει από το χεράκι και την οδηγεί στα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022!

Στο κρίσιμο, εκτός έδρας ματς με την Ουγγαρία το βράδυ του Σαββάτου (09/10), ο 20χρονος φορ έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο πιο κάτω από τη σέντρα, στα δεξιά, και ακολούθως εξέθεσε τρεις φορές (!) τον Ατίλα Σάλαϊ και μία τον Νάγκι, προτού πετύχει ένα γκολ για highlight από πλάγια θέση. Ήταν στο 80ο λεπτό και με αυτό το υπέροχο τέρμα, οι Αλβανοί πήραν μία απροσδόκητη νίκη στη Βουδαπέστη.



Βέβαια για τον Αρμάντο ήταν... ακόμη μία βραδιά στη δουλειά. Άλλωστε ήταν εκείνος που είχε δώσει τη νίκη στην εθνική ομάδα της πατρίδας του και στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Ούγγρους, στις 5 Σεπτεμβρίου! Και τότε 1-0, απλά το γκολ είχε σημειωθεί στο 87’...

«Πού παίζει αυτός ο παιχταράς» αναφώνησαν πολλοί βλέποντας το τρομερό του γκολ το Σαββατόβραδο και η απάντηση δόθηκε πιο πάνω. Δεν αγωνίζεται σε κάποια ομάδα των Βαλκανίων αλλά στη Σαουθάμπτον, με δανεισμό από την... Τσέλσι.

Βλέπετε ο Μπρόγια γεννήθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Σλαφ του Μπέρκσαϊρ, με τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα να γίνονται στα τμήματα υποδομής της Τότεναμ. Όταν ήταν οκτώ ετών μεταπήδησε σε εκείνα της Τσέλσι και... αυτό ήταν.

Μετά από έντεκα χρόνια στα τσικό των «μπλε», το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο έγινε πραγματικότητα τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα λίγες ημέρες προτού σταματήσει τον πλανήτη ο κορωνοϊός. Στις 8 Μαρτίου του 2020, σε ένα 4-0 επί της Έβερτον.



Η επόμενη χρονιά τον βρήκε δανεικό στην... κλασική συνεργαζόμενη ομάδα των «μπλε», τη Φίτεσε, με την οποία κατέγραψε έντεκα γκολ και τρεις ασίστ σε 34 συμμετοχές. Όταν επέστρεψε στο Λονδίνο, το καλοκαίρι του 2021, υπέγραψε νέο, πενταετές συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και εν συνεχεία παραχωρήθηκε στη Σαουθάμπτον.

Οι οπαδοί της τελευταίας... τρελάθηκαν με το γκολ του στη Βουδαπέστη και ζητούν μέσω Twitter να τον δουν βασικό στο επερχόμενο ματς με τη Λιντς. Το αν θα αλλάξει γνώμη ο Χάσενχουτλ θα φανεί τις επόμενες ημέρες, την ώρα που ο Τόμας Τούχελ είναι σίγουρο πως παρακολουθεί ικανοποιημένος τα κατορθώματα του παίκτη του, την ώρα που και οι φίλοι των Λονδρέζων δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τον νεαρό και κάνουν λόγο για «νέο Ντιέγκο Κόστα», καλώντας παράλληλα τους ιθύνοντες του συλλόγου να να τον φέρουν πίσω και να του δώσουν τη θέση του... Νο2 επιθετικού μετά τον Ρομέλου Λουκάκου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σαν σήμερα γλίστρησε ο Τζέραρντ και ο τίτλος από τη Λίβερπουλ

Από τον Τζολάκη στον Σίνα: Οι ήρωες του Ολυμπιακού δεν φορούσαν κάπα, αλλά γάντια!

Περιστέρι bwin: Η απόλυτη επιβεβαίωση του trust the process

Η μεγάλη της Γκιπούσκοα σχολή: Από τα βασκικά χωριά, στην ελίτ της Ευρώπης

Βάζει γκολ-βαθμούς και… βγάζει γούστα: Η πολύτιμη συνεισφορά του «ιδανικού αναπληρωματικού» Σπόραρ στον Παναθηναϊκό!

«Σκάσε! Έχετε φάει τέσσερα γκολ. Τράβα σπίτι τώρα»: Η τελευταία επίσκεψη του Τούντορ στο Ολίμπικο ήταν… πανωλεθρία!

Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Ένας υπερσκόρερ στον ΠΑΟΚ, καταδικασμένος από τον χειρότερο εαυτό του

Ο Τσάμπι Αλόνσο μένει, πάει για τρεμπλ και πετάει την ταμπέλα της… Νεβερκούπεν!

Ο αυτοκράτορας της Ρώμης δεν πέθανε, είναι ο Φραντσέσκο Τότι!

Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι: Ο ήρωας της Γεωργίας που έβγαζε 800 ευρώ μπορεί να γίνει ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ευρώπη!