Stories

Remember the name, Wayne Rooney: Η βολίδα στα 16 του με την οποία… συστήθηκε!

Μια μέρα σαν σήμερα το 2002 ένας 16χρονος πιτσιρικάς -με χαρακτηριστική… αγγλόφατσα- συστήθηκε στον κόσμο με μία ασύλληπτη γκολάρα, σε ένα ματς μεταξύ Έβερτον και Άρσεναλ: Το όνομά του, Γουέιν Ρούνεϊ!

Τα χρόνια πέρασαν. Μεγάλωσε, μεγαλώσαμε, το τόπι το έκοψε, έχοντας προλάβει, ωστόσο, να σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά. Πλέον βρίσκεται σε μια άλλη θέση, στην άκρη του πάγκου της Ντέρμπι Κάουντι, αν και πολύ σύντομα δεν αποκλείεται -σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Νησί- να αναλάβει το τιμόνι της Νιούκαστλ των Αράβων.

Ευτυχώς, όμως, που υπάρχουν τα βίντεο, για να μας θυμίζουν ποιος ήταν αυτός ο τύπος με τη χαρακτηριστική… αγγλόφατσα!

Ο λόγος, φυσικά, για τον Γουέιν Ρούνεϊ!

Μια μέρα σαν σήμερα, λοιπόν -και πέντε ημέρες πριν κλείσει τα 16 και μπει στα 17- το 2002, έκανε τον κόσμο του ποδοσφαίρου να ασχοληθεί με την πάρτη του. Και δεν σταμάτησε από εκεί και πέρα να ασχολείται ποτέ.

Αμούστακο παιδάκι ακόμα, ο Ρούνεϊ, με τη φανέλα της Έβερτον, φυσικά, τότε, «ζύγισε» το πόδι του και ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής, χάρισε στα «ζαχαρωτά» την τεράστια νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στην Άρσεναλ. Ο Ντέιβιντ Σίμαν ούτε που κατάλαβε τι έγινε. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ στην Premier League. Ακολούθησαν άλλα 207.

Η περιγραφή του γκολ, μάλιστα, έμεινε στην ιστορία με το περίφημο ''Remember the name, Wayne Rooney''. Δεν πρέπει να έχει πέσει μέσα περισσότερο σπίκερ σε σχόλιό του…



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x