Τη τελευταία… πίστα από τις τέσσερις συνολικά που χρειαζόταν για να επιστρέψει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ καλείται να περάσει ο Παναθηναϊκός στη Δανία και η υπόθεση πρόκριση είναι καθαρά στο δικό του γήπεδο. Ουσιαστικά οι πράσινοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στο σοβαρό πρόσωπο που εμφανίζουν ως τώρα στα επίσημα παιχνίδια.

Το τριφύλλι με το σοβαρό προβάδισμα του 3-0 από την Λεωφόρο πρέπει να διαχειριστεί τις όποιες δυσκολίες προκύψουν στην έδρα της Μπρόντμπι(ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα) και να ψάξουν αρχικά ένα γκολ που θα αποτελειώσει τους Δανούς. Σύμμαχος τους είναι η διαφορά ποιότητας, καθώς ο αντίπαλος είναι μια καλή ομάδα ως σύνολο, αλλά τίποτα παραπάνω.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι σε τρία παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ έχει απολογισμό τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και 6-0 γκολ υπέρ της(1-0, 2-0 την ΑΙΚ, 3-0 την Μπρόντμπι). Ειδικά το μηδέν παθητικό στην άμυνα είναι το καλύτερο νέο για τη συνέχεια στη σεζόν και δίνει προκρίσεις στα δύσκολα καλοκαιρινά παιχνίδια.

Την όλη διαδικασία διευκολύνουν με τον τρόπο τους οι άνθρωποι της Μπρόντμπι, οι οποίοι μιλούν περισσότερο από ότι παίζουν… Με μπροστάρη τον προπονητή τους φροντίζουν με τις δηλώσεις τους να δίνουν περισσότερα κίνητρα στους πράσινους, οι οποίοι αν υπήρχε μια πιθανότητα να πάνε χαλαροί στη ρεβάνς μετά το σκορ του πρώτου αγώνα, τώρα αυτό το σενάριο απομακρύνθηκε οριστικά.

Χωρίς πολλές αναλύσεις ο Παναθηναϊκός πρέπει να παραταχθεί στην Κοπεγχάγη όχι απλά για να προκριθεί, αλλά να νικήσει και πάλι την Μπρόντμπι και να περάσει εμφατικά στους ομίλους. Η «προστασία» του αποτελέσματος του πρώτου ματς οδηγεί συνήθως σε περιπέτειες όταν πρόκειται για διπλούς αγώνες και για αυτό ο Μπεργκ και η παρέα του πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να κλείσουν μια και καλή το στόμα των Δανών.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube