• Τελικά έπρεπε να παίξουν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού Β (Τζολάκης, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος), να επιστρατευτεί ο 37άρης Αβραάμ και να επιστρέψει ο Ανδρούτσος σε θέση δεξιού μπακ μετά από μήνες για να κρατήσει ο πρωταθλητής σε ένα παιχνίδι το υπέρ του 1-0!!! Και γενικά το μηδέν πίσω.

• Πλάκα πλάκα, στις οκτώ προηγούμενες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός πάντοτε δέχονταν γκολ: 5-1 με τον Αστέρα μέσα, 1-2 από τον Άρη έξω, 2-1 τον Άρη μέσα, 1-1 με τον ΠΑΣ έξω, 1-1 με την ΑΕΚ μέσα, 0-1 από τον ΠΑΟ έξω, 3-2 τον ΠΑΣ μέσα, 2-1 στον ΠΑΟΚ έξω! Κι αν κάποιος προσέξει, θα δει ότι σε τέσσερα από αυτά τα οκτώ παιχνίδια είχε προηγηθεί με 1-0, χωρίς ποτέ να το κρατήσει (!), ενώ μία φορά προηγήθηκε και 2-0, αλλά και πάλι ισοφαρίστηκε!

• Χθες στο Χαριλάου, ο Ολυμπιακός επιτέλους κράτησε το μηδέν σε ένα αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τις 27 Φλεβάρη και το 2-0 με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη! Με τους παίκτες που παραπάνω μνημόνευσα και που έχουν σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας στο πρωτάθλημα: μία συμμετοχή ο Μπαγκαλιάνης, δύο συμμετοχές ο Τζολάκης (με μηδέν παθητικό και στην άλλη φορά, το 2-0 εντός έδρας με τον ΠΑΣ), τρεις ο Αβραάμ, άλλες τρεις ο Κίτσος, τέσσερις ο Ανδρούτσος…Οι αμυντικοί του Ολυμπιακού χρειάστηκαν λίγο χρόνο μέχρι να ξεπεράσουν ένα αρχικό μούδιασμα, καθώς είχαν να παίξουν τόσο καιρό και στη συνέχεια έκαναν μία χαρά τη δουλειά τους, με τη βοήθεια και του κόφτη Κανέ.



• Παρεμπιπτόντως, ήταν η τέταρτη φορά στη σεζόν που ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι! Την πρώτη φορά που το έκανε, ο Ολυμπιακός έχασε στο Κύπελλο 2-3 στη Λιβαδειά από τον Β΄ Εθνικής Λεβαδειακό! Τη δεύτερη φορά υπέστη επίσης ήττα για το Κύπελλο 1-2 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό! Την τρίτη φορά, στο Καραϊσκάκη, ήρθε η νίκη 3-1 στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, έστω μέσα από τη διαδικασία της παράτασης. Και χθες το 1-0 επί του Άρη!

• Μία νίκη που δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση, καθώς εκτός των άλλων υπήρχε χθες στο Χαριλάου κι ένας διαιτητής, ο Φωτιάς, που σχεδόν όλες τις κρίσιμες φάσεις 50-50 τις έδινε υπέρ του Άρη, όπως εκείνο το φάουλ στο α΄ ημίχρονο ελάχιστα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού με τον Βρουσάι να δείχνει να έχει βγάλει την μπάλα κόρνερ κι όχι να έχει ανατρέψει τον παίκτη του Άρη. Και με εντελώς απαράδεκτη την απόφαση του διαιτητή να μην ελέγξει πειθαρχικά στο β΄ ημίχρονο τον παίκτη των γηπεδούχων που δεν πάτησε απλά, αλλά…καταπάτησε τον Βρουσάι στον αστράγαλο του και παραλίγο να του κάνει μεγάλη ζημιά. Ούτε καν φάουλ δεν υπέδειξε (!) κι ο Ολυμπιακός έπαιξε και δύο λεπτά με παίκτη λιγότερο, αφού ο Βρουσάι έπρεπε να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες για να συνεχίσει.



• Να σταθούμε και σε κάτι άλλο, στο οποίο ο Ολυμπιακός δημιουργεί παράδοση στα παιχνίδια με τον Άρη! Όπως κέρδισε φέτος στο Καραϊσκάκη και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 1-0 και στα πλέι οφς με 2-1, έτσι τον κέρδισε και στο Χαριλάου στα πλέι οφς με 1-0! Πώς; Μα με τη διαδικασία μίας στημένης φάσης!

2 Δεκεμβρίου Ολυμπιακός Άρης 1-0 με κεφαλιά ο Σισέ από κόρνερ του Λόπες
13 Μαρτίου 2022 Ολυμπιακός-Άρης 2-1 με κεφαλιά του Σισέ από κόρνερ του Καρβάλιο και με πέναλτι που κέρδισε ο Σισέ από κόρνερ του Βαλμπουενά
8 Μαίου 2022 Άρης-Ολυμπιακός 0-1 με σουτ του Τικίνιο από εκτέλεση φάουλ του Κούντε και κεφαλιά του Αβραάμ

Το πιο ωραίο; Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει «τέτοιο» γκολ, από στατική φάση, πριν τον χθεσινό αγώνα ήταν ακριβώς το 2-1 επί του Άρη πριν δύο μήνες!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube