Το μεσημέρι της Παρασκευής (10/06), σε συνέντευξη που έδωσε ο Κ. Καραπαπάς, είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε καταθέσει καμία πρόταση στον Μόργκαν Ντε Σάνκτις.

Και να ξέρετε ότι είναι ακριβώς έτσι. Το είπε κι ο ίδιος ο Ιταλός, νέος αθλητικός διευθυντής πια της Σαλερνιτάνα, μιλώντας προς Ιταλούς δημοσιογράφους. Εξ ου και γράφονταν όλες αυτές τις ημέρες στην Ιταλία περί «προφορικής συμφωνίας».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τι έγραψε το Tutto Mercato Web, το πιο ενημερωμένο ιταλικό Μέσο για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μεταφέροντας προφανώς τις θέσεις της πλευράς του Ιταλού ποδοσφαιράνθρωπου.

Ανέφερε ότι ουσιαστικά είχε έρθει σε συμφωνία ο Ντε Σάνκτις με τον Ολυμπιακό και ήταν έτοιμος να πετάξει για να ανοίξει ένα νέο κύκλο, αφού το κύρος του ελληνικού συλλόγου τον είχε κατακτήσει. Ήρθε όμως το κάλεσμα από την Σαλερνιτάνα μόλις προχθές το απόγευμα και επέλεξε να μείνει στην Ιταλία για «οικογενειακούς και αυστηρά προσωπικούς λόγους».

Τι κατάλαβα εγώ; Στον Ολυμπιακό άρεσαν οι ιδέες του Ντε Σάνκτις, όπως τις παρουσίασε στον Β. Μαρινάκη, αλλά υπήρξαν ερωτηματικά για το όλο πακέτο, κυρίως αναφορικά με την εμπειρία του ενόψει μίας ενασχόλησης σε ένα τόσο σημαντικό πόστο, όπως του γενικού διευθυντή.

Κάπως έτσι, ενώ ο Ντε Σάνκτις έφυγε Δευτέρα το πρωί από την Αθήνα, έκλεισε Πέμπτη απόγευμα με τη Σαλερνιτάνα, χωρίς δηλαδή αυτό το τριήμερο-τετραήμερο να δεχθεί την επίσημη πρόταση που περίμενε από τον Ολυμπιακό. Εάν είχε την πρόταση, ασφαλώς και θα την αποδέχονταν-άλλωστε, τι σχέση έχει να είσαι γενικός διευθυντής στον Ολυμπιακό και τι να είσαι αθλητικός διευθυντής στη Σαλερνιτάνα. Η ιεραρχία είναι πρώτα γενικός διευθυντής, μετά τεχνικός διευθυντής και τέλος αθλητικός διευθυντής.

Για να είμαστε, πάντως, δίκαιοι: Όλα αυτά δεν αλλάζουν την καλή εντύπωση που είχαν και έχουν στον Ολυμπιακό για τον Ντε Σάνκτις, τον οποίο πιστεύουν ως ποδοσφαιράνθρωπο και θεωρούν ότι θα κάνει καλή δουλειά στην Σαλερνιτάνα. Κάπου, όμως, θεώρησαν ότι γι' αυτή τη μεταβατική περίοδο του Ολυμπιακού, χρειάζονταν ένα άλλο πακέτο, με στόχο και την καλύτερη αναπλήρωση του κενού του Μοντέστο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube