• Τέλειωσε το πρωτάθλημα και ευκαιρία για απολογισμούς -από τους οποίους παρεμπιπτόντως μπορεί να προκύψουν ενδιαφέροντα πράγματα.

• Για παράδειγμα η απόλυτη ισορροπία αποτελεσμάτων στα ντέρμπι μεταξύ των τριών παραδοσιακών μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι πραγματικά εκπληκτικό, αλλά Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μοιράστηκαν 30 βαθμούς, παίρνοντας από 10 η κάθε μία ομάδα! Και προσέξτε πόσο ακόμη πιο απίστευτος είναι ο τρόπος με τον οποίο μοιράστηκαν τα πάντα…

• Ο 3ος Ολυμπιακός πήρε πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό (1-0 στο Καραϊσκάκη, 1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στο Καραϊσκάκη) και πέντε βαθμούς από την ΑΕΚ (3-1 στη Φιλαδέλφεια, 0-0 στο Καραϊσκάκη και 0-0 στη Φιλαδέλφεια).

• Ο 2ος Παναθηναϊκός πήρε πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό (2-0 στη Λεωφόρο, 0-0 στο Καραϊσκάκη και 1-1 στη Λεωφόρο) και πέντε βαθμούς από την ΑΕΚ (2-1 στη Λεωφόρο, 0-0 στη Φιλαδέλφεια και 0-0 στη Λεωφόρο).

• Η 1η ΑΕΚ πήρε πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό (3-1 στο Καραϊσκάκη, 0-0 στη Φιλαδέλφεια και 0-0 στο Καραϊσκάκη) και πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό (1-0 στη Φιλαδέλφεια, 0-0 στη Λεωφόρο και 0-0 στη Φιλαδέλφεια).

• Αναπόφευκτο το ερώτημα: Αφού το πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στα ντέρμπι, πού κρίθηκε;

• Μήπως στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ; Σε έναν πολύ μικρό βαθμό είναι η απάντηση, καθώς η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ πήρε εννιά βαθμούς (4-0 και 2-0 μέσα, 1-0 έξω), ενώ ο Ολυμπιακός εφτά (3-1 μέσα, 1-0 και 0-0 έξω) και ο Παναθηναϊκός άλλους εφτά (2-1 και 2-1 έξω, 1-1 μέσα).



• Μήπως κρίθηκε το πρωτάθλημα με τις μικρότερες ομάδες; Και εδώ η απάντηση είναι ίδια: Και δη σε έναν ακόμη πιο μικρό βαθμό, καθώς η ΑΕΚ εδώ έχασε οκτώ βαθμούς (με Βόλο 0-1, ΠΑΣ 1-2, με Αστέρα 1-1), ο Ολυμπιακός έχασε οκτώ βαθμούς (με Αστέρα 0-0, με Βόλο 1-1, με Ατρόμητο 1-1, με ΠΑΣ 2-2) και ο Παναθηναϊκός έχασε εννιά βαθμούς (με Ιωνικό 1-1, με ΟΦΗ 1-1, με Αστέρα 0-1, με Βόλο 0-0).

• Τότε, πού… διάολε κρίθηκε το πρωτάθλημα; Και δεν μιλάω εδώ για διαιτησία, αλλά καθαρά για τα αποτελέσματα. Η απάντηση είναι ότι κρίθηκε από τον Άρη του Καρυπίδη!

• Η ΑΕΚ πήρε και τους 12 βαθμούς από τον Άρη (3-1 και 3-0 μέσα, 2-0 και 2-1 έξω), ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε 10 (2-1 και 2-1 έξω, 1-0 μέσα κι 1-1 μέσα) και ο Ολυμπιακός πήρε μόνο τέσσερις (1-0 και 2-2 μέσα, 1-2 και 1-2 έξω)!

• Κάπως έτσι, το +10 της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό έχει προέλθει κατά βάση από το +8 των αγώνων τους με τον Άρη (+12 η μεν, +4 ο δε) και κατά πολύ δευτερεύοντα ρόλο από το +2 των αγώνων τους με τον ΠΑΟΚ (+9 η μεν, +7 ο δε). Το δε +5 της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό έχει προέλθει από το +2 των αγώνων τους με τον Άρη (+12 η μεν, +10 ο δε), από το +2 των αγώνων τους με τον ΠΑΟΚ (+9 η μεν, +7 ο δε) και από το +1 των αγώνων τους με τον Αστέρα στην Τρίπολη (ισοπαλία η μεν, ήττα ο δε).

• Πλάκα πλάκα, ο χειρότερος Άρης της τελευταίας πενταετίας υπήρξε ο ρυθμιστής του φετινού πρωταθλήματος. Τραγικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

• Και κάτι τελευταίο: Ο Αστέρας αποδείχθηκε η πιο τίμια ομάδα του πρωταθλήματος, υπό την έννοια ότι από την Τρίπολη δεν πέρασε καμία μεγάλη ομάδα -κέρδισε τον Παναθηναϊκό και υποχρέωσε σε ισοπαλίες Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Και ακόμη και εκτός έδρας ο Αστέρας ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 97' στην Τούμπα, έχασε 0-1 στη Λεωφόρο με πέναλτι στο 80' και στη Φιλαδέλφεια έπαιζε με 10 παίκτες από το 3ο λεπτό…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αποστολόπουλος: Και με 15 επεμβάσεις και με «μπούκες» και με σουτ στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό

Οι τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού επί ΠΑΟ και ΑΕΚ έχουν τον ίδιο παρονομαστή!

Ο Ολυμπιακός 3 σερί ήττες στο Καραϊσκάκη δεν είχε ποτέ μέχρι στιγμής από την ΑΕΚ

Ολυμπιακός: Από τον Ιμπόρα στον Έσε και τον Καρβάλιο και από τον Ρέτσο στον Ρόντινεϊ και τον Κάρμο!

Ο Μεντιλίμπαρ είπε χθες στην Τούμπα την κουβέντα-κλειδί για τον Ολυμπιακό…

Σφυρίζει απόψε τον Ολυμπιακό ο Ντελαζό του Άρης-ΠΑΟΚ 0-1 και του πέναλτι στο Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ. Και σφυρίζει με την ΑΕΚ...

Ολυμπιακός: Μία υπόκλιση στον Μεντιλίμπαρ

Και η Κ19 του Ολυμπιακού Ιταλούς κέρδισε και πήρε το ευρωπαϊκό…

Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει απόψε καλύτερα απ' ό,τι και στο 4-2!

Ολυμπιακός: Οιωνός πρόκρισης οι μόλις τέσσερις ανατροπές στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης και ο τρόπος που έγιναν!