Κώστας Νικολακόπουλος

Όλα τα δεδομένα είναι υπέρ του Ολυμπιακού και όμως αυτό δεν αρκεί απόψε

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το sport-fm.gr όλα τα δεδομένα του αποψινού ντέρμπι της Τούμπας και καταλήγει με το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κρατήσει την 3η θέση.

· Εάν απλά ο Ολυμπιακός δεν έκανε το ποδοσφαιρικό έγκλημα να ισοφαριστεί σε 2-2 από τον Άρη, ενώ τον κέρδιζε με 2-0 στο Καραϊσκάκη έως το 70ο λεπτό (!!!), τώρα θα ήταν μαθηματικά 3ος και θα είχε πάει για βόλτα στη Θεσσαλονίκη κι όχι για ένα τελικό με τον ΠΑΟΚ…

· Μνημονεύω δε μόνο ποδοσφαιρικό έγκλημα του Ολυμπιακού στα πλέι οφς, κι όχι τα…πολλαπλά εγκλήματα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Γιατί υποτίθεται ότι στα πλέι οφς σοβαρεύουν όλοι. Εν τέλει, σοβαρεύτηκαν περισσότερο η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ, που τουλάχιστον δεν έκαναν γκέλες, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που είχε το διασυρμό από τον Άρη του Κάρυ, και με τον Παναθηναϊκό που έφερε 0-0 με το Βόλο στη Λεωφόρο, χάνοντας πέναλτι στο 97’. Έτσι, όμως, είναι στο ποδόσφαιρο: τα λάθη πληρώνονται κι ας ελπίσει ο Ολυμπιακός να μην πληρώσει κι αυτός το δικό του λάθος, όπως το πλήρωσε ο Παναθηναϊκός με την απώλεια του πρωταθλήματος.

· Μία καλή αρχή για το αποψινό ντέρμπι στην Τούμπα θα ήταν να κρατήσει το μηδέν ο Ολυμπιακός! Διότι πολύ απλά με ισοπαλία παίρνει την 3η θέση. Στα υπόλοιπα 11 ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος κράτησε το μηδέν στα πέντε (τρία ο Πασχαλάκης, με ΠΑΟ, ΑΕΚ μέσα και ΠΑΟΚ έξω και δύο Τζολάκης, με ΠΑΟ μέσα κι ΑΕΚ έξω). Εάν μπορέσει ο Ολυμπιακός και έχει καταφέρει στο τέλος της ημέρας να κρατήσει το μηδέν στα μισά (έξι) από τα 12 ντέρμπι (με τον Τζολάκη να έχει κι αυτός, όπως ο Πασχαλάκης, από ένα «μηδέν» με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), τότε θα έχει κάνει τη δουλειά.

Νικολακόπουλος: Τα δεδομένα υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά

· Εάν όχι, χρήσιμο θα του ήταν να ανοίξει το σκορ! Διότι, όσες φορές το έκανε φέτος σε ντέρμπι, μπόρεσε και κέρδισε: την ΑΕΚ 3-1, τον ΠΑΟΚ 3-1, τον ΠΑΟ 1-0 (ακόμη και στο Κύπελλο 2-1 την ΑΕΚ). Τη δε μοναδική φορά που δεν κέρδισε, ενώ άνοιξε το σκορ, ήταν γιατί ισοφαρίστηκε με πέναλτι στο 97’ στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός όταν έφαγε πρώτος γκολ έχασε κι από τον ΠΑΟΚ (1-2) κι από την ΑΕΚ (1-3 και 0-3) κι από τον Παναθηναϊκό (0-2)…

· Ο ΠΑΟΚ φέτος μέσα στην Τούμπα δεν είχε και την…καλύτερη του σεζόν στα ντέρμπι: σε πέντε παιχνίδια έχασε από Παναθηναϊκό δύο φορές (1-2 κι 1-2) κι από ΑΕΚ μία φορά (0-1), έφερε μία ισοπαλία (0-0 με Ολυμπιακό) και κέρδισε μόνο ένα ματς, την ΑΕΚ, στο μοναδικό παιχνίδι που σκόραρε πάνω από μία φορά (2-0). Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μακριά από το Καραϊσκάκη κέρδισε την ΑΕΚ (3-1), έφερε τρεις ισοπαλίες (1-1 με Παναθηναϊκό, 0-0 με ΑΕΚ και 0-0 και με ΠΑΟΚ) κι έχασε μόνο από τον Παναθηναϊκό 0-2.

· Να παρατηρήσουμε επιπλέον ότι στα πλέι οφς επικρατεί μεγάλη ισορροπία στα αποτελέσματα των ντέρμπι κι όχι κυριαρχία των γηπεδούχων. Είχαμε τρία διπλά (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3, ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 1-2), τέσσερις ισοπαλίες (ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-0, ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-1) και τέσσερις νίκες γηπεδούχων (ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0).

Νικολακόπουλος: Τα δεδομένα υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά

· Καθώς και ότι σχεδόν όλα τα αποτελέσματα των ντέρμπι στα πλέι οφς ήταν διαφορετικά από τα αποτελέσματα των ίδιων ντέρμπι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος! Έτσι είχαμε ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-0 (ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-0 στην κανονική διάρκεια), ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0 (ΠΑΟ-ΑΕΚ 2-1), ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0), Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3 (Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0), ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 (1-3), ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-0 (1-1), Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-0 (Ολυμπιακός-ΠΑΟ 0-0), Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1 (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2), ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-1 (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 0-3). Ίδια αποτελέσματα είχαμε μόνο σε δύο παιχνίδια, και τα δύο του ΠΑΟΚ! ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0 (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0 στην κανονική διάρκεια) και ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 1-2 (ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 1-2 και στην κανονική διάρκεια).

· Γενικά, τα περισσότερα δεδομένα είναι υπέρ του Ολυμπιακού απόψε: του κάνουν δύο αποτελέσματα, έχει καλά αποτελέσματα στην Τούμπα τα τελευταία χρόνια (μία ήττα στις εφτά τελευταίες επισκέψεις του), είναι φέτος στα ντέρμπι καλός εκτός έδρας, ενώ ο ΠΑΟΚ όχι καλός εντός έδρας στα ντέρμπι κλπ, κλπ.

· Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι. Και σε ένα παιχνίδι όλα μπορεί να γίνουν, ακόμη και τα πιο δυσάρεστα, ειδικά όταν είσαι φιλοξενούμενος. Ο ΠΑΟΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας βρέθηκε μόνος του μόλις σε μία αγωνιστική σε όλο το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που είναι 3ος στις 20 τελευταίες αγωνιστικές! Κι ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν 31 αγωνιστικές πρώτος, αλλά καταλήγει 2ος!

· Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός εάν θέλει να διατηρήσει την ενδεχομένως προνομιούχο 3η θέση πρέπει να είναι μαχητικός κι έξυπνος όπως στα δύο προηγούμενα ντέρμπι με ΑΕΚ (0-0 έξω) και ΠΑΟ (1-0 μέσα). Και το ίδιο τυχερός θα προσέθετα εγώ, καθώς στο ένα ματς ο Εμβιλά έσωσε την εστία του μπροστά στην γραμμή και στο άλλο ματς η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Κατ΄ επέκταση, επειδή η τύχη πάει όπου θέλει, ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ απόψε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x