Ανέτοιμος για το ματς παρουσιάστηκε στην Αγία Πετρούπολη ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 84-78 από τη Ζενίτ και να παραμείνει χωρίς νίκη φέτος μακριά από το ΣΕΦ στην Ευρωλίγκα.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όσα έκριναν το ματς…

Χωρίς άμυνα ένιωθε άνετα η Ζενίτ: Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα είναι ομάδα που δέχεται περίπου 70 πόντους στην άμυνά του. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε στην Αγία Πετρούπολη, εκτός από το τρίτο δεκάλεπτο, όπου δέχθηκε μόλις 9 πόντους. Στα υπόλοιπα η ομάδα του Μπαρτζώκα δέχθηκε 75 πόντους και φυσικά ήταν κάτι που του στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη. Χωρίς ιδιαίτερη πίεση και γεμάτη ρακέτα, οι Ρώσοι έβλεπαν εύκολα το «ερυθρόλευκο» καλάθι και εκείνοι ήταν που πήραν το ροζ φύλλο.

Έκανε μεγάλη «ζημιά» ο Κόνερ Φράνκαμπ: Η… κακή μέρα για τον Ολυμπιακό φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο. Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν 49 πόντους. Η μεγάλη «ζημιά» δεν έγινε από τους σταρ της Ζενίτ Λόιντ, Μπάρον, Μίκι, Γκουντάιτις ή Πόιθρες. Αλλά, από τον Κόνερ Φράνκαμπ. Ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου με την αμυντική… συναίνεση των παικτών του Μπαρτζώκα ένιωθε πολύ άνετα στο παρκέ, με αποτέλεσμα να πετύχει 16 πόντους και να «πληγώσει» πολύ την ομάδα του Πειραιά.

Έλλειψη ενέργειας και μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ: Η άμυνα είναι πρώτα απ’ όλα διάθεση και αυτή δεν φάνηκε σε μεγάλο βαθμό από τους «ερυθρόλευκους». Το λέμε, ξανά, πλην του τρίτου δεκαλέπτου. Η διάθεση, λοιπόν, των δύο ομάδων φάνηκε από τα ριμπάουντ. Η Ζενίτ μάζεψε συνολικά 36 «σκουπίδια», την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόλις 25.

Μέτριος ο Βεζένκοφ: Μετά την καλή του εμφάνιση απέναντι στη Μονακό, ο Σάσα Βεζένκοφ επέστρεψε στη… μετριότητα. Ο Βούλγαρος φόργουορντ και εκ των βασικών πυλώνων του Ολυμπιακού σχεδόν πέρασε και δεν… ακούμπησε στην Αγία Πετρούπολη, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για 30+ λεπτά. Είχε μόλις 5 πόντους με 2/7 σουτ και μόλις 3 ριμπάουντ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube