ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Να σας πω… Ελαφρώς με εντυπωσίασε ο ΠΑΟΚ κι ό,τι έχω πει για τον Λουτσέσκου, σχεδόν όλα, τα παίρνω πίσω. Όχι γιατί έδειξε ότι είναι μαέστρος στον πάγκο του ΠΑΟΚ και δεν αφήνει περιθώρια να αμφισβητηθεί, αλλά, υπάρχουν τουλάχιστο δυό στοιχεία που ήταν τουλάχιστο αισιόδοξα και μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αργά ή γρήγορα θα έχει να παρουσιάσει μια ομάδα καλύτερη από αυτή που βλέπουμε.

Καλύτερη από αυτό που δείχνει μέχρι τώρα, αποκτώντας βηματισμό, μέσα από μικρά σκορ και ευχάριστα βελτιούμενες εμφανίσεις. Όπως με τον Λεβαδειακό, όπως και με τον ΠΑΣ.

Καλός ο ΠΑΟΚ που απέδωσε (με τον ΠΑΣ) διαστήματα ποδοσφαιρικής ποιότητας, με πλούσιο ρεπερτόριο και με επιλογές που μπορεί να μην απέδωσαν στην τελική προσπάθεια, αλλά, παίζει ρόλο πως φτάνεις σε θέση βολής. Κι αυτό το είχε ο ΠΑΟΚ. Ήταν δημιουργικός και έπαιρνε πράγματα από πολλούς ποδοσφαιριστές του. Υπήρχαν συνεργασίες και ατομικές πρωτοβουλίες. Υπήρχε διαφοροποίηση στην ανάπτυξη και λογικές επίθεσης από όλους τους μπροστινούς.

Αυτό λοιπόν ήταν το πρώτο που μοιάζει ως ένα ελκυστικό κάδρο (συνολικά) για τον ΠΑΟΚ, που έφτασε στη νίκη με αντίπαλο μια ομάδα με ικανότητες, όπως είναι ο ΠΑΣ.

Ακόμη κι αν είχε ισοφαριστεί στο εύθραυστο 1-0 του Πρίγιοβιτς, δεν θα άλλαζα τα παραπάνω.

Το δεύτερο που δεν παρατήρησα μόνον εγώ είναι ότι η τρίτη αλλαγή του Λουτσέσκου είναι ο Μακ. Ο Μακ που παίζει στο Μουντιάλ και στην εθνική του για να πάει του χρόνου στη Ρωσία, ο Μακ που αποθεώθηκε επειδή επέστρεψε στην Τούμπα, ο Μακ που είναι ηγετική μορφή για την ομάδα και ίσως δεν θα πρέπει να βγαίνει από την ενδεκάδα.

Ήταν λοιπόν η τρίτη αλλαγή του ΠΑΟΚ. Σημαίνει αρκετά πράγματα αυτό. Σημαίνει ότι μιλάμε για μια ομάδα που έχει μπόλικο ποιοτικό υλικό και μπορεί να αποκτήσει τη στόφα του πρωταθλητή εφόσον γίνουν οι σωστοί εσωτερικοί χειρισμοί. Και στο τέλος να το κατακτήσει.

Το ότι διαθέτει εξαιρετικό υλικό, είναι δεδομένο, αλλά, όταν μιλάμε για τον τίτλο και την κατάκτηση της πρώτης θέσης, είναι κάτι άλλο. Θέλει και χαρακτήρα πρωταθλητή κι όχι μόνο ταλέντο για μια ασίστ και ένα γκολ.

Ο Λουτσέσκου είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό και το αν θα προλάβει τους παίκτες του, στην προσπάθεια να εμφυσήσουν όλοι μαζί στον πρωταθλητισμό, είναι που βλέπω να μας απασχολεί. Είναι έξυπνος, είναι καπάτσος, ας το αποδείξει στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του.
Αυτή είναι η ευκαιρία του, καμία άλλη προηγούμενη δεν ήταν το ίδιο σπουδαία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube