Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Στελάρα τον Μαλεζά, τον Τούντορ και τον Ίβιτς που κούρεψαν τις δυνάμεις της ομάδας, τον ΠΑΟΚ που έχασε το ρυθμό του και αν δεν τον... πετύχει σύντομα (μετά τη διακοπή) θα είναι μια από τα ίδια.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Από ορισμένους που είναι ταγμένοι στη γνωστή λογική του... κατατρεγμένου, μονίμως διωκόμενου, υπάρχει ένας άνθρωπος που σηκώνει τη σημαία του ΠΑΟΚ και τη φτάνει πιο ψηλά από όσο μπορούν να τη φτάσουν οι διοικούντες.

Κι αν θα πρέπει να δικαιολογήσω κάτι είναι ότι έχουν τραβήξει πολλά, τα πάνδεινα, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά, αυτό δεν εξωραΐζει την εικόνα ομάδας που είχε 1,13 ποσοστό στο διπλό της, στον αγώνα της Βέροιας και ο αντίπαλος έφτανε αισίως στο 12,50.

Μιλάμε, λοιπόν, για το απόλυτο φαβορί κι αυτό δεν έγινε τυχαία ή επειδή νίκησε στο Λίμπερετς. Προφανώς διαπιστώθηκε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και με δεδομένο ότι θα έπαιζε σε... δική του έδρα.

Ο Στέλιος Μαλεζάς δεν άκουσε τις... οδηγίες της διοίκησης, ίσως να μην έμαθε εγκαίρως για την ανακοίνωση με στόχο τον Βασάρα και τον βοηθό που έβγαλε οφ σάιντ τον Περέιρα. Είχε απαιτήσεις από την ομάδα του, τον εαυτό του, όπως θα πρέπει να έχουν όλοι όταν αντιμετωπίζουν τη Βέροια και όταν θα πρέπει να επιβεβαιώνουν διαρκώς ότι έχουν δυνατότητες, διάθεση και μεγάλη επιθυμία να φτάσουν στην κορυφή. Είπε ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι... ΠΑΟΚ και όχι να αναζητεί δικαιολογίες.

Από την άλλη δε, ο Μαλεζάς, ο Στελάρας, κάνει ό,τι και όσα μπορεί και δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πόσο προσπαθεί. Ο ΠΑΟΚ, όμως, με προπονητή που στο παιχνίδι της Βέροιας θύμισε τον Τούντορ, αν αναλύσουμε τις αλλαγές, δεν φαίνεται να αποκτά ρυθμό. Απέκλεισε επίσης δύο δεξιούς μπακ και έβαλε εκεί τον κατά συνθήκη Κρέσπο και αυτό βέβαια δεν είδε κανείς, στο γενικότερο πλάνο των αλλαγών, που αναστάτωσαν την ομάδα και στο δεύτερο μέρος έσπευσε να διορθώσει τα αδιόρθωτα αλλά... δεν υπήρχε ωφέλιμη παράταση.

Αναστάτωση φέρνουν οι αλλαγές σε ομάδα που δεν χρειάζεται δα και τόσο σπουδαία ξεκούραση, αφήστε δε ότι ακολουθεί διακοπή για τους περισσότερους και θα είχαν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες. Πολλές ανάσες, χρήσιμες για να κάνουν ακόμη και επανεκκίνηση.

Ο Ίβιτς δε, προσαρμόστηκε στα δεδομένα της διεκδίκησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερης πίτας από τη διαιτησία, που βολεύει για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας.

Για να μην ξεχνιόμαστε, δεν γίνεται λόγος... Ο Περέιρα δεν ήταν οφ σάιντ, αλλά, αυτό δεν είναι όλο το παιχνίδι. Ούτε και η ευκαιρία του Κουλούρη που έφυγε από θέση οφ σάιντ χωρίς να το χρεώσει ο βοηθός...

Επειδή τα λέμε όλα και δεν προσπαθούμε να αδικήσουμε απολύτως κανέναν, όχι με αντικειμενικότητα, αλλά, με αμεροληψία, θέλω να φτάσω στο εξής:

Η γενικότερη εικόνα του ΠΑΟΚ που βλέπουμε φέτος, ήταν ευχάριστη και υπήρχε σημαντική βελτίωση, ένεκα των μεταγραφών και του προπονητή. Αλλά, έτσι όπως παρουσιάζεται στους τρεις τελευταίους αγώνες, είναι να ανησυχείς και να ανασυντάσσεσαι, αν τυχόν είχες δηλώσει αισιόδοξος, ότι κάτι πάει να αλλάξει. Οι δυνάμεις του κουρεύτηκαν, τα αποτελέσματα το ίδιο, ο ΠΑΟΚ αν μείνει πιο πίσω, πως θα καταφέρει να επανέλθει με διεκδικήσεις.

Να μείνει πίσω από νωρίς, δεν το θέλει κανείς. Για το πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό στις πρώτες θέσεις και βέβαια για ένα μεγάλο κομμάτι του φίλαθλου κόσμου που έχει γεμίσει προσδοκίες και βλέπει το ίδιο έργο.πει το ίδιο έργο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube