Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Ένα σημείο όπου διαπιστώνεις ότι υπάρχει βελτίωση είναι ότι ο ΠΑΟΚ έπαψε να έχει τριετή σχεδιασμό και απαιτεί τον φετινό τίτλο εδώ και τώρα. Μετά από μερικές αποτυχημένες απόπειρες, που στη τελική δεν ήταν αρκετά σοβαρές, δείχνει να έχει μειώσει την απόσταση από την κορυφή. Και συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει. Ακόμη κι αν δεν πείθει όσο χρειάζεται, στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος, ότι θα έχει τον απόλυτο έλεγχο και δεν θα παρεκκλίνει μιας ανοδικής πορείας με ευχάριστη τελική έκβαση, είναι ομάδα για τίτλο.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και ο χρόνος, οι καταστάσεις πιέζουν.

Επιστρέφοντας από τη διακοπή των αγώνων, ο ΠΑΟΚ έχει μια σειρά από αγώνες που μοιάζουν με τις πιο σημαντικές του εξετάσεις (με Ατρόμητο και ΠΑΟ και εκτός με Πανιώνιο και Ξάνθη), μέχρι τις επόμενες, για να αποδείξει ότι δεν θα υποχωρήσει και ταυτόχρονα θα δώσει απαντήσεις. Στην ουσία, θα πρέπει να καλύψει, κυρίως με εκτός έδρας νίκες, όσα δεν κατάφερε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Και τότε ήταν που δημιούργησε προσδοκίες σε άμεσους αντιπάλους, τους έδωσε χώρο και ελπίδα για να τον συγκρατήσουν χαμηλότερα από εκεί που θα μπορούσε να είναι σήμερα, δηλαδή, στην πρώτη θέση και με διαφορά 5-6 βαθμών από τον δεύτερο. Το πιο σημαντικό θα ήταν να είχε αφήσει τον Ολυμπιακό χαμηλότερα για να διαχειριστεί στη συνέχεια το πολύτιμο προβάδισμα.

Δεν ήταν τελικά ότι έχασε από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Έχασε δύο ντέρμπι άδοξα, χωρίς να είναι χειρότερος, αλλά, με την εικόνα της ομάδας που θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι σε κρίσιμα σημεία. Μοιάζει και είναι πιο ζημιάρικο το «χ» στις έδρες της περιφέρειας και οι έξι βαθμοί σε Λειβαδιά, Ριζούπολη και Λάρισα.

Η επιστροφή από τη διακοπή των αγώνων, με την πρώτη στάση κόντρα στον πρώτο Ατρόμητο, δεν με φοβίζει το ίδιο, έστω κι αν ο ΠΑΟΚ παίζει σε «κρύο» γήπεδο. Μπορεί πιο δύσκολα, αλλά, στο τέλος, βλέπω να είναι ο νικητής με τόσο γεμάτο ρόστερ και με μεγαλύτερη ποιότητα.

Το θέμα με τους δανεικούς, αναμένω να δω πως θα καθίσει οριστικά κι αν δεν θα παίξουν όλοι και μετά ας το συζητήσουμε γιατί δεν αρέσει ούτε στους ΠΑΟΚτσήδες.

Περιμένω μια αναβάθμιση, μια βελτίωση στους χειρισμούς του προπονητή. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι μέσα σε λίγες μέρες θα δούμε άλλον Λουτσέσκου και οι επιλογές του θα είναι πολύ διαφορετικές. Ίσως, όμως, ένα δέσιμο παραπάνω, από τους ίδιους τους παίκτες, παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα ως ομάδας, να είναι το ευχάριστο σημείο του ΠΑΟΚ που θα επανέλθει από τη διακοπή.

Και αν όλα πάνε καλά, μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι πρώτος το βράδυ της Δευτέρας.

Είναι μια ευνοϊκή συγκυρία (παίζει και η ΑΕΚ στη Λεωφόρο) για να βγει μπροστά σε μια κούρσα που του ανήκει στο μεγαλύτερο βαθμό και που θα πρέπει από ένα σημείο και ύστερα (ας είναι αυτό…), να γίνει οδηγός και να φτάσει μέχρι το τέλος χωρίς άλλες ζημιές.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube