• Φτάνει λοιπόν και το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αυτό κόντρα στη Ναντ στη Γαλλία, με τη γερμανική Φράιμπουργκ και την Kαραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν τις άλλες δύο ομάδες.

• Γνώμη μου; Ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει από πρώτος έως και τέταρτος στον όμιλο του. Και δεν το γράφω ως μία τετριμμένη κουβέντα, αλλά γιατί ξεκάθαρα με οδηγούν εκεί τα δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι, τουλάχιστον αναφορικά με τον πρωταθλητή Ελλάδας.

• Εάν ο Ολυμπιακός είναι κατά τη φάση των ομίλων έστω στα περσινά του επίπεδα στο πρώτο μισό της σεζόν, μπορεί να τερματίσει και πρώτος -πέρυσι έχασε την πρωτιά στον όμιλο από την Άιντραχτ στις λεπτομέρειες, κατά βάση χάνοντας από τους Γερμανούς με γκολ στο 90' στο Καραϊσκάκη.

• Εάν ο Ολυμπιακός είναι κατά τη φάση των ομίλων στα επίπεδα του φετινού καλοκαιριού, μπορεί να τερματίσει ακόμη και τελευταίος -η Καραμπάγκ, που θεωρείται η εύκολη ομάδα του ομίλου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, το καλοκαίρι εμφανίστηκε πολύ πιο δυνατή από τον Ολυμπιακό (πέταξε έξω τις πρωταθλήτριες Ελβετίας, Πολωνίας, Ουγγαρίας κAι αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την πρωταθλήτρια Τσεχίας) και πέρυσι έφτασε στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ και έμεινε έξω από τη Μαρσέιγ.



• Εάν ο Ολυμπιακός είναι κατά τη φάση των ομίλων σε μία ενδιάμεση κατάσταση, μπορεί να είναι (λιγότερο) δεύτερος ή (περισσότερο) τρίτος, αλλά θα είναι όλα τόσο οριακά, που μπορεί να μείνει και τελευταίος. Η Φράιμπουργκ είναι αυτήν τη στιγμή πρώτη στην Μπουντεσλίγκα και πέρυσι έχασε το Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λειψία για μια νίκη. Η Ναντ σίγουρα δεν είναι μία από τις καλές γαλλικές ομάδες τα τελευταία χρόνια, αλλά και μόνο που παίζει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα και που πέρυσι πήρε το Κύπελλο, τα λέει όλα.

• Πάντοτε κατά την γνώμη μου: Ο Ολυμπιακός καλύτερο είναι να τερματίσει πρώτος ή τρίτος! Όχι δεύτερος -και φυσικά όχι τέταρτος! Με την πρώτη θέση βγαίνει κερδισμένος οικονομικά και πάει στα νοκ άουτ της διοργάνωσης απευθείας τον Μάρτιο (και τότε δεν ξέρεις πώς θα είναι). Με την δε τρίτη θέση συνεχίζει στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ τον Φλεβάρη, όπου θεωρητικά θα έχει δυνατότητες να κάνει κάτι καλύτερο σε σχέση με το Γιουρόπα Λιγκ.

• Με τη δεύτερη θέση συνεχίζει μεν στα νοκ άουτ του Φλεβάρη για το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά όπως είδαμε και πέρυσι με την Αταλάντα, αντιμετωπίζοντας τις τρίτες του Τσάμπιονς Λιγκ, οι πιθανότητες για πρόκριση μάλλον δεν είναι με το μέρος του.

Κατά τα άλλα δείτε τον Σκάρπα να πρωταγωνιστεί στο Παλμέιρας-Ατλέτικο Παρανανένσε 2-2 στο β' ημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Παλμέιρας να προηγείται με 2-0, αλλά παίζοντας σε όλο το β' ημίχρονο με 10 παίκτες να ισοφαρίζεται και να χάνει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, την οποία είχε κατακτήσει και πέρυσι και πρόπερσι. Ο Σκάρπα άνοιξε το σκορ (0.30), είχε δύο καταπληκτικές πάσες για φάσεις (στο 2.30 και στο 3.18), μία πολύ όμορφη σόλο ενέργεια (στο 2.50) και γενικά μία εξαιρετική παρουσία με το Νο 14 και σε ρόλο εξτρέμ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube