*Στο μεγαλύτερο διάστημα του χθεσινού νικηφόρου (1-0) φιλικού με την Αλ Ντουχαϊλ του Ερνάν Κρέσπο, ο Παναθηναϊκός είχε μια πολύ σοβαρή εμφάνιση. Οι "πράσινοι" κυριάρχησαν στο χορτάρι του γηπέδου στο Βεργκλ της Αυστρίας, έχοντας συνοχή, καλή κυκλοφορία, έξυπνες και γρήγορες μεταβιβάσεις και πολλές φάσεις. Αν οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εύστοχοι τότε θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερες φορές στις κλασικές ευκαιρίες που είχαν κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Το ζητούμενο, όμως, στην περίοδο που βρισκόμαστε δεν είναι αυτό...

*Φαίνεται από... χιλιόμετρα ότι το τριφύλλι δουλεύει πολύ και καλά. Είναι μια ομάδα πιστή στις βασικές της αρχές και τη φιλοσοφία της. Μια ομάδα συμπαγής με συνοχή και με ταυτότητα. Φέτος, αρχίζει από μια διαφορετική αφετηρία. Κι αυτό διότι διαθέτει τον ίδιο (και πολύ καλό) προπονητή στον πάγκο και έχοντας βάλει τις βάσεις από την περασμένη σεζόν, προσπαθεί να εξελίξει το παιχνίδι, να προσθέσει ποιότητα και να στοχέυσει στην αναβάθμιση.

*Στη χθεσινή αναμέτρηση τα δίδυμα στα άκρα, δεξιά και αριστέρα, ήταν εξαιρετικά. Από τη μια πλευρά οι Βαγιαννίδης και Παλάσιος έκαναν εξαιρετική δουλειά! Ο Αργεντινός ήταν καταπληκτικός, ταλαιπώρησε πολλές φορές τον αριστερό μπακ, τον περάσε σαν σταματημένο στην ευκαιρία του Γκάνεα, δημιούργησε φάσεις και είναι ο άνθρωπος που κέρδισε το πέναλτι για να σκοράρει ο Αϊτόρ. Οσο για τον νεαρό δεξιό οπισθοφύλακα, έδειξε στο χορτάρι τα εξαιρετικά στοιχεία που διαθέτει, ξεδίπλωσε το ταλέντο του, και έβγαλε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είχε καλά ανεβάσματα και συνεργασία με τον Αργεντινό, κινούταν ταχύτατα στον κενό χώρο, έβγαλε μια θαυμάσια σέντρα σε ευκαιρία του Αϊτόρ και αμυντικά τα πήγε πολύ καλά απέναντι στον πιο επικίνδυνο παίκτη της ομάδας του Κατάρ, Εντμίλσον.

*Από την άλλη πλευρά, την αριστερή, ο Γκάνεα ήταν θαυμάσιος! Ταχύς, δυναμικός και με σέντρες ακριβείες. Τρεις φορές γέμισε από την πλευρά του ο Ρουμάνος και έγιναν ευκαιρίες. Πρώτα με τον Παλάσιος και τον Ιωαννίδη και άλλες δυο φορές με τον Αϊτόρ, με τον οποίο είχε εξαιρετική συνεργασία. Ο Ισπανός πραγματοποίησε κι αυτός καλή εμφάνιση και το τρικ του Γιοβάνοβιτς με το να συγκλίνει είχε διπλό κέρδος. Ο Παναθηναϊκός με αυτή την κίνηση του Αϊτόρ είχε έναν εξτρά ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή, ενώ στην αριστερή πλευρά υπήρχε χώρος για τον Γκάνεα να... κάνει παιχνίδι. Ολα αυτά, φυσικά, δε γίνονται τυχαία. Δουλεύονται καθημερινά ξανά και ξανά μέχρι να τα "παντρευτεί" ο ποδοσφαιριστής...

*Ανασταλτικά, επίσης, η ομάδα στάθηκε καλά, αν εξαιρέσουμε λίγες περιπτώσεις στις οποίες ο πανήψυλος και πολύ δυνατός, Ολούνγκα, ταλαιπωρούσε κυρίως τον Πούγγουρα στο πρώτο ημίχρονο και τον Σάρλια στο δεύτερο.

*Αυτό το οποίο, επίσης, εντυπωσίασε ήταν η ικανότητα των παικτών του "τριφυλλιού" να σπάνε με ψυχραιμία, αλλά και γρήγορες κινήσεις το πρέσινγκ των ποδοσφαιριστών της Αλ Ντουχαϊλ. Σε δυο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο, η μπάλα έφτασε μέχρι τον Λοντίγκιν και με συνεχόμενες και επιτυχημένες πάσες, οι "πράσινοι" απεγκλωβίστηκαν και έβγαλαν φάση πολύ γρήγορα στην απέναντι εστία. Ολα αυτά, φυσικά, είναι, όπως αναφέραμε και παραπάνω, προϊόν εξαιρετικής δουλειάς στις προπονήσεις και μιας βάσης που υπάρχει από πέρυσι.

*Αυτή η εξαιρετική και σκληρή δουλειά συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να γίνει όλο και καλύτερος και να φτάσει εκεί που θέλει, έχοντας ως πρώτο στόχο τα προκριματικά του Conference League και την είσοδο στους ομίλους. Αυτό είναι δεδομένο. Υπάρχουν, βέβαια, και οι αναγκαίες προσθήκες για ποιοτική αναβάθμιση. Σύντομα θα ντυθεί στα πράσινα ο επόμενος ή οι επόμενοι με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει... λοκάρει σε περιπτώσεις χαφ και εξτρέμ. Με σημαντικές ενέσεις ποιότητας και με την ίδια ποδοσφαιρική λογική και κατεύθυνση, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί και πρέπει να περάσει στο επόμενο level.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube