Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Δεν μπορεί κανείς να σας πείσει ότι ο ΠΑΟΚ σεβάστηκε τη συμμετοχή του στο Kύπελλο έναντι αντιπάλου που έρχεται από τη Β' Εθνική και απέφυγε με απόλυτα εμφατικό τρόπο οποιοδήποτε εμπόδιο θα μπορούσε να προκύψει, εφόσον δεν έδειχνε την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Δηλαδή, δεν είχε… ύφος, δεν έκανε αγγαρεία κι όποιος αγωνίστηκε το έκανε με συνέπεια επαγγελματία που φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ και στο βάθος βλέπει ένα τρόπαιο που μπορεί και φέτος να το διεκδικήσει.

Είναι λοιπόν ανόητο να συζητούμε για την πεντάρα στα Τρίκαλα, στη βάση του ότι ο ΠΑΟΚ ήταν συνεπής και αξιοπρεπέστατος, όσο του επιβάλουν οι ποιοτικές του προδιαγραφές ακόμη κι αν πρόκειται να χρησιμοποιήσει παίκτες του πάγκου του.

Προφανώς το σημείο που πετάγεται από τον πάγκο ο Μυστακίδης και προσπαθεί με τη συμμετοχή του να κάνει επανεκκίνηση, είναι που δίνει τίτλο στον αγώνα. Πέρα από οποιαδήποτε διαπίστωση για την ποδοσφαιρική ευχαρίστηση που προσφέρει με ανοικτό και παραγωγικό παιχνίδι, στο μυαλό μας υπάρχει ένας Μυστακίδης που θα έρθει να προστεθεί στο ελληνικό στοιχείο του ΠΑΟΚ και θα παίξει το ρόλο του, ενδεχομένως κομβικό, ακόμη και για την κατάκτηση ενός ή δύο τίτλων.

Ο ΠΑΟΚ των Τρικάλων είναι μια ακόμη απόδειξη ότι υπάρχει πλέον ρυθμός και αν καταφέρει να τον διατηρήσει ο προπονητής με τους ποδοσφαιριστές και με όποια προσθήκη προκύψει το Γενάρη, τότε όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες να αισιοδοξούν ότι κάτι πολύ καλό θα συμβεί το Μάιο. Να ετοιμάζονται να μεγάλες φιέστες.

Πάντως, δεν ενθουσιάζομαι γιατί δεν βλέπω να είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που ο ΠΑΟΚ παίζει για να νικήσει τον αντίπαλο (όποιον αντίπαλο…) και αυτό φρενάρει γενικότερα την προσπάθεια αυτής της ομάδας, που θα χρειαστεί να είναι πιο παραγωγική, πιο επικίνδυνη και δημιουργική, σε μεγαλύτερο μέρος των αγώνων που θα ακολουθήσουν για να αποδείξει οριστικά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι διαφορετικό από το να τη δούμε να κόβει πρώτη το νήμα.

Ίσως το ότι δεν υπάρχει η τεχνογνωσία της κορυφής, τους πρωταθλητισμού, όπως την κατέχει πρώτα ο Ολυμπιακός και σε δεύτερο βαθμό, λόγω παραγόντων, η ΑΕΚ, είναι που δημιουργεί ερωτηματικά κι όχι κάτι άλλο, που αφορά σε αγωνιστικά θέματα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.