Το να μετράς συνεχώς τις δυνάμεις των αντιπάλων, ακόμη κι αν δεν διανύουν αγωνιστική περίοδο, είναι ένα σοβαρό κεφάλαιο και αν το παραλείψεις, τότε δεν αποκλείεται να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Να μην μετρήσεις τις μεταγραφές των δύο άμεσα ενδιαφερομένων για τον τίτλο του πρωταθλητή, μου μοιάζει αυτοκτονία. Κι όσα ακούω κατά καιρούς, ότι… δεν μας νοιάζει και εμείς κοιτάμε την ομάδα μας, είναι για εσωτερική κατανάλωση. Προφανώς, ομάδες σαν την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που κινούνται στους ίδιους χώρους, εφόσον είναι όλοι τους αποφασισμένοι να κοντράρουν τον Σαββίδη, θα βρεθούν μπροστά σε κοινούς μεταγραφικούς στόχους και θα χρειαστεί να τους πείσουν προσφέροντας μεγαλύτερες αποδοχές.

Διακρίνω, βέβαια, ότι ενώ ο ΠΑΟΚ έχει μια σταθερότητα και βρίσκεται πλέον σε μια μεταγραφική διαδικασία, μέσα από την οποία δεν θα προκύψουν ένα κάρο προσθήκες, αλλά ένα συμμάζεμα και λίγες διορθώσεις, οι άμεσοι αντίπαλοι, είτε περνούν μέρες κρίσης είτε δεν έχουν ακόμη βρει το βηματισμό τους.

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά λοιπόν από ευνοϊκή αφετηρία και η ομάδα που έδεσε φέτος, του χρόνου θα είναι πιο δεμένη και ίσως με επιτυχημένες μεταγραφές (λίγες, βέβαια) θα αφήσει τους άλλους δυό να ψάχνονται.

Δεν μπορώ να είμαι καθόλου αισιόδοξος αν τελικά είτε η ΑΕΚ, που τα έσπασε με τον Χιμένεθ και έφυγε ο Χριστοδουλόπουλος, είτε ο Ολυμπιακός που ξεκινά σχεδόν από το μηδέν, θα καταφέρουν να προσλάβουν τον ήδη… στρωμένο ΠΑΟΚ. Και πώς να τα καταφέρουν; Ξοδεύοντας σε καλύτερους παίκτες; Κι αυτό, αν δηλαδή έρθουν αναγνωρισμένης αξίας ποδοσφαιριστές, είναι άγνωστο αν θα αποδώσουν άμεσα ή θα χρειαστούν χρόνο για γίνουν ομάδα.

Από την άλλη, η απόκτηση του Σρνα, ποδοσφαιριστή με 36 χρόνια στην πλάτη του και πολύμηνη απουσία λόγω ντόπινγκ, είναι θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση. Και καλά, μπορεί η εμπειρία του να είναι το μεγάλο του προσόν και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, άραγε πόσο πείθει ότι μπορεί να αγωνιστεί στα κόκκινα και να προσφέρει σε δεκάδες αγώνες μιας γεμάτης χρονιάς. Αν είναι παίκτης σαν τον Μάτος, έστω και στην προχωρημένη –ποδοσφαιρικά- ηλικία, θα είναι μεγάλη υπόθεση. Αλλά, αυτό θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και μέχρι ν το διαπιστώσουμε.

Θα ήταν πάντως, σε κάθε περίπτωση, πιο… ευχάριστο να γίνει ξεκίνημα των μεταγραφών από μια άμεσα εφαρμόσιμη επιλογή κι όχι από έναν παίκτη που έρχεται με ερωτηματικά.

Στο δια ταύτα, αν είναι αλήθεια ότι υπάρχει στο προσκήνιο ο Σουηδός Βερνμπλουμ, τα ξαναείπαμε, είναι δείγμα ότι ο ΠΑΟΚ έχει σκοπό να φέρει καλύτερους από αυτούς που διαθέτει.

Αλλά, αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί και δεν οδηγήσει σε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, εκτός αν σταθούμε κυρίως στο προηγούμενο καλοκαίρι, με την επιστροφή του Βιεϊρίνια και τη γενικότερη διαχείριση ενός μεγάλου ρόστερ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube