Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι κοντά σε ένα τίτλο;

Επειδή ξόρκισε τον κακό του δαίμονα στην Τρίπολη; Μήπως είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα όταν είχε νικήσει πριν από τρια- τέσσερα χρόνια τον Αστέρα; Όχι.
Επειδή παίζει την μπαλάρα του αιώνα; Όχι δα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com



Μπορεί να δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά, δεν σκότωσε το θηρίο αντιμετωπίζοντας τον Αστέρα και τον Παναιτωλικό και νικώντας με το ίδιο σκορ…
Υπάρχουν, ωστόσο, στοιχεία που ικανοποιούν, υπάρχουν λογικές ποδοσφαιρικές συμπεριφορές κι όχι κάτι ευτράπελο σαν εκείνο που συναντήσαμε πέρσι με τα 3-5-2 και άλλα τρελά.

Υπάρχει μια λογική σειρά σε επιλογές, που μπορεί να μην είναι τόσο σπουδαίες ή δημοφιλείς όσο της ΑΕΚ, του ΠΑΟ και κυρίως του Ολυμπιακού, αλλά, φαίνεται ότι κάτι φτιάχνεται και είναι όσο καλό χρειάζεται για να δημιουργήσει προσδοκίες.

Εκείνο που δεν αρέσει είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση. Δεν γίνεται λόγος για την κατάκτηση του τίτλου και κανείς δεν έχει τολμήσει να μιλήσει για διακρίσεις σε μια χρονιά που προσφέρεται. Μια χρονιά που υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αποδείξεις ότι δεν είσαι φτωχός συγγενής, δεν θα επιτρέψεις τον Ολυμπιακό να ξεφύγει με 40 βαθμούς και να κάνει από νωρίς πλάκα.

Και τι νομίζετε, ότι ο ΠΑΟΚ, με τις δύο πρώτες εμφανίσεις, τις νίκες, θα πρέπει να σχεδιάζει για την κορυφή; Η ερώτηση δεν είναι παράταιρη, αλλά, αν υπάρχει σχεδιασμός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αυτός έχει γίνει εδώ και δυό μήνες. Δεν προέκυψε μετά τις γκολάρες του Κουλούρη και το διπλό στην Τρίπολη. Ούτε είναι το χρονικό σημείο, μετά από δυό αγωνιστικές, που θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το μόνο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η κούρσα ξεκινά με τέσσερις ομάδες και όλους τους άλλους να παρακολουθούν από μεγάλη απόσταση. Αν προκύψει πέμπτη ομάδα, δεν θα αλλάξει άρδην το σκηνικό. Μάλλον θα παραμείνει σταθερό.

Ο ΠΑΟΚ είναι όμορφος ακόμη και με τις αλλαγές του, όπως έγιναν είτε σκοπίμως (Κουλούρης) είτε επειδή υπήρξε πρόβλημα (Τσίμιροτ). Έχει… αναγεννησιακές –πλούσιες- καμπύλες, όπως και οι λύσεις του για να προσαρμόζεται έναντι του αντιπάλου και των απαιτήσεων κάθε αγώνα. Δεν είχε αντιστοίχως το ίδιο μεγάλο ρόστερ εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Το θέμα είναι αν η ποιότητα, η διάρκεια, η σταθερότητα στον αγωνιστικό χώρο, είναι όσο ανταγωνιστική χρειάζεται για να τους… δείξει όλους ότι μπορεί να γίνει αφεντικό. Κι όλα τα άλλα, περί νέου τριετούς σχεδιασμού, καλύτερα να μην επανέλθουν στη συζήτηση… Διότι, όταν θα συμβεί κάτι τέτοιο, θα έχει μείνει από δυνάμεις, θα είναι μακριά από την κορυφή, θα έχει χάσει μια ακόμη ευκαιρία.

Υ. Γ. Επειδή το έχουμε δει το έργο, αν έρθει εκείνος ο Γενάρης κι ο ΠΑΟΚ παραμένει στο κόλπο, αλίμονο σε όποιον φρενάρει την ενίσχυση, όπου κι αν χρειάζεται, για να φέρει την ομάδα πιο κοντά στον πολυπόθητο τίτλο. Τότε θα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει η ίδια λαχτάρα από τους… μέσα, με τους έξω.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube