Πριν από λίγες μόνο μέρες έλεγα ότι θα είναι ευχάριστο και -κυρίως- βήμα προόδου, να έχει προχωρήσει σε μια επιλογή, ειδικά στη θέση του προπονητή και να επιμείνεις χωρίς να τη φθείρεις σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα, διότι ο ζημιωμένος τελικά, δεν είναι κανείς άλλος περισσότερο από το αφεντικό της ομάδας. Και βέβαια, την ίδια την ομάδα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αυτός θα είναι ο οδηγός μας και εκεί θα παραμένουμε σταθεροί, όσο περνούν οι αγωνιστικές και ο ΠΑΟΚ κι όσο συγκεντρώνουμε αποτελέσματα από μια χρονιά, που θα πρέπει κάποια στιγμή να αποκτήσει ταυτότητα. Διότι, όπως γνωρίζουμε όλοι μας, δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση για την περίοδο που διανύουμε. Κανείς δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα να οριοθετήσει στόχος και να καλουπώσει την πορεία της ομάδας προς μια λογική κατάληξη που θα γίνει άλλωστε πρόκριμα για κάθε επόμενο βήμα.

Θέλουν το πρωτάθλημα στην Τούμπα; Κι αν το θέλουν, δεν είπαν κουβέντα. Θέλουν μια από τα ίδια και ενδεχομένως με σταθερότητα στην πορεία τους; Ε, καλά, αυτό είναι γενικό και ελαφρώς αδιάφορο σε σχέση με τις δέκα μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι.

Γιατί όταν κάνεις δέκα μεταγραφές, δεν μπορεί να στοχεύεις στα... περσινά ξινά σταφύλια. Θέλεις να φτιάξεις κάτι καλύτερο. Δεν νομίζετε ότι αυτή η λογική είναι όσο... λογική θα έφερνε πιο πολύ κόσμο στο γήπεδο και θα έδινε το χαρακτήρα της “χρονιάς του ΠΑΟΚ” για το φετινό πρωτάθλημα ή το κύπελλο;

Αυτό που λείπει λοιπόν, για να καταλήξουμε, είναι να διαμορφωθεί το κλίμα που ταιριάζει σε τέτοιες περιπτώσεις... Όχι επειδή το φωνάζουμε όλοι μαζί, τα μίντια, οι δημοσιογράφοι, οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές, ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, θα το κατακτήσει... Όχι, έτσι δεν πετυχαίνεις τίποτε απολύτως. Αυτά είναι βλαχομαγκιές και στη Θεσσαλονίκη έχουμε πάρει ντοκτορά, ειδικά όταν το πρωτάθλημα απονέμεται στα τέλη Αυγούστου... Αρχές Οκτωβρίου επιστρέφεται, άρον άρον σε άλλη πόλη, νοτίως της επικράτειας.

Εκείνο που λείπει είναι να δημιουργηθεί και να παραμείνει το ίδιο έντονη η επιθυμία κάθε μέλους αυτής της ομάδας για να φτάσει πρώτη και να κόψει το νήμα, από την πρώτη μέρα στην προετοιμασία, από την πρώτη στιγμή στα αποδυτήρια και μέσα από κάθε διαδικασία που αφορά το αγωνιστικό τμήμα. Δεν αφορά στον επαγγελματισμό, αλλά, αποκλειστικά στην επιθυμία του κάθε ποδοσφαιριστή να φτάσει σε έναν τίτλο και να πάψει να είναι απλά ένας βολεμένος, με τη συμβολαιάρα του, που την πρώτη του μήνα πάει στην τράπεζα και έχει μπει η δόση, ο μισθός, το πριμ. Οι βολεμένοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και, όπως το βλέπω να εξελίσσεται, δεν θα απεμπλακεί εύκολα ο ΠΑΟΚ από τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές, αν δεν υπάρξει ουσιαστική εκκαθάριση κι όχι εκκαθάριση του... όπως μας κάτσει ή όπως μας είπανε οι διοικούντες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.