Την πρώτη του ήττα από τον Άρη μετά από 24 επίσημα παιχνίδια, με απολογισμό 18 νίκες και 6 ισοπαλίες, γνώρισε ο Ολυμπιακός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες έχασαν με ανατροπή από τους «κίτρινους», αφού η αμέσως προηγούμενη ήταν πριν από 39 χρόνια!

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί με 3-2 με τον συγκεκριμένο τρόπο από τους Θεσσαλονικείς στις 19 Ιουνίου 1983, παρότι είχαν προηγηθεί δύο φορές με 1-0 και 2-1 στο γήπεδο του Άρη.

Η τελευταία φορά στην πρόσφατη ιστορία των πρωταθλητών που έχασαν με ανατροπή ήταν στις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν είχαν προηγηθεί με γκολ του Ανσαριφάρντ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τελικά ηττήθηκαν με 2-1 με γκολ των Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη.

Ο Ολυμπιακός απώλεσε το φετινό αήττητο σερί του, γνωρίζοντας την 200η ήττα μακριά από το γήπεδό του στα 63 χρόνια παρουσίας του στην Α’ Εθνική.

Η πρώτη είχε καταγραφεί στις 25 Οκτωβρίου 1989, όταν τον είχε νικήσει ο Παγκορινθιακός με 1-0 στο γήπεδο του στρατοπέδου της Κορίνθου. Η 100η ήταν στις 29 Μαρτίου 1987, όταν είχε γνωρίσει τη βαριά ήττα με 4-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube