Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Το ήθελε πιο πολύ και το πήρε ο Άρης, οι αλλαγές φρέναραν τον Ολυμπιακό

Δείτε τα σημεία-κλειδιά της νίκης του Άρη επί του Ολυμπιακού με τα μάτια του προπονητή της εξέδρας.

Ο Άρης πήρε μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού μετά από καιρό, με πρωταγωνιστές Καμαρά και Γκάμα, κάνοντας ανατροπή στο «Κλ. Βικελίδης» (2-1). Η μεγάλη θέληση, ο 26χρονος άσος, το τείχος και οι αλλαγές του Μαρτίνς, οι οποίες μπέρδεψαν τους Πειραιώτες.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…
* Διψούσε πιο πολύ για τη νίκη: Σε τέτοια παιχνίδια σημαντικό ρόλο παίζει η θέληση. Είναι χιλιοειπωμένο, κλισέ και ό,τι άλλο θέλετε. Φυσικά, μεγάλη σημασία έχει η ποιότητα και το πλάνο των αντιπάλων. Εκ του αποτελέσματος, αφήνοντας εκτός την ποιότητα, ο Άρης υπερείχε στο μπρα-ντε-φερ με τον Ολυμπιακό στην αυλαία της κανονικής περιόδου. Οι «κίτρινοι» απέδειξαν ότι «καίγονταν» περισσότερο για το αποτέλεσμα. Για βαθμολογικούς λόγους, αφού η δική του μάχη στα playoffs θα είναι πιο οριακή, ενώ το γεγονός ότι είχε μείνει χωρίς νίκη επί των Πειραιωτών για 12 χρόνια και για 24 παιχνίδια σίγουρα καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν με το υπέρ τους 1-0 στα αποδυτήρια, αλλά δεν ήταν καλύτεροι από τον Άρη, ο οποίος ήταν πιο αποφασιστικός στο δεύτερο μέρος και απολύτως λογικά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 52’. Γενικώς, ο Ολυμπιακός ήταν κατώτερος του αναμενομένου και περίμενε πάλι πολλά πράγματα από την είσοδο του Βαλμπουενά, που έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον Μαντί Καμαρά λίγο πριν το 2-1 του Άρη. Το γεγονός ότι πήρε κάτω από τη φάση η ομάδα του δεν αλλάζει.

* Αυτόν τον Καμαρά θέλει: Ο Άρης είχε πολύ μεγάλες προσδοκίες από τον 26χρονο επιθετικό όταν τον απέκτησε το καλοκαίρι, αλλά σε ένα μεγάλο διάστημα της σεζόν δεν πήρε όσα ήθελε από τον ποιοτικό άσο. Πλέον, ωστόσο, έχει δέσει με την υπόλοιπη ομάδα και απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν ο πολυτιμότερος των «κίτρινων». Ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης στο πρώτο μέρος, το οποίο δεν ήταν το καλό των γηπεδούχων, ενώ είναι πολύ καθοριστικός στην ανατροπή του Άρη. Πετυχαίνει το 1-1, από ωραία κάθετη του Εντιαγέ, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά, αφού τραβάει τα στόπερ του Ολυμπιακού πάνω του και σερβίρει στον συμπαίκτη του. Γενικότερα, ήταν ο παίκτης τον οποίο ένιωσε περισσότερο από όλους η άμυνα των φιλοξενούμενων και παρότι ο Γκάμα χαρίζει τη νίκη με το γκολ του, είναι πολυτιμότερος ο Καμαρά. Χωρίς να μειώνεται η συμβολή του Πορτογάλου άσου. Ο Άρης πλήρωσε σε ένα μεγάλο διάστημα της σεζόν την αναποτελεσματικότητά του, παρότι δεν είναι ομάδα, η οποία φτιάχνει πολλές φάσεις, αλλά το πρόβλημα στο σκοράρισμα του στέρησε νίκες. Θα έλυνε τα χέρια του Μπούργος και θα είχε λύσει και του Μάντζιου, ένας τέτοιος Καμαρά.

* Τρύπησε το τείχος. Ο Άρης λύγισε τον Ολυμπιακό με γκολ του Γκάμα, από πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ από δύσκολο σημείο. Υπό την έννοια ότι ήταν αρκετά κοντά. Το χτύπημα του Πορτογάλου ήταν καλό μεν, αλλά βοήθησε και η κακή αντίδραση από το αντίπαλο τείχος το οποίο έμεινε κατά ένα μεγάλο ποσοστό βιδωμένο στο έδαφος. Με την μπάλα να περνάει ανάμεσα από Εμβιλά και Κίτσο, καθώς ο Μπράμπετς «έσπασε» το «ερυθρόλευκο» τείχος.

* Τον μπέρδεψαν οι αλλαγές: Ο Ολυμπιακός για πολλοστή φορά περιμένει από τον Βαλμπουενά να βγάλει το φίδι από την τρύπα, ερχόμενος από τον πάγκο (66’). Ωστόσο, σήμερα πήρε πράγματα μόνο από αυτόν από τις αλλαγές του. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Μαρτίνς είχε βγάλει στο 42’ τον Καρβάλιο, ώστε να τον προστατέψει από πιθανή αποβολή, ενώ μετά τον Γάλλο έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 83’. Δηλαδή, λίγο μετά το 2-1 του Άρη. Πιο πολύ ως αψυχολόγητη και παρορμητική κίνηση μπορεί να ερμηνευτεί. Εφόσον ήταν τόσο προβληματισμένος από την ομάδα του ο Πορτογάλος θα έπρεπε να δράσει νωρίτερα. Τόσες πολλές κινήσεις μαζί, δίχως να έχει μεσολαβήσει ανάπαυλα, δύσκολα θα μπορούσαν να αφομοιωθούν από την υπόλοιπη ομάδα, όπως και έγινε. Μέχρι να βρουν τα πατήματά τους οι τρεις αλλαγές είχε… λήξει το ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x