• Η ουσία είναι ότι για τρίτο στη σειρά ευρωπαϊκό παιχνίδι του μέσα στο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε, με το 1-1 με τη Σλόβαν να ακολουθεί το 1-1 και το 0-4 με τη Μακάμπι. Και πλέον οι αγώνες του χωρίς νίκη στα Κύπελλα Ευρώπης φτάνουν τους έξι (βλέπε 1-2 και 0-3 με Αταλάντα και 0-1 με Άντβερπ). Η σχετική επισήμανση είναι πιο σοβαρή απ΄ ό,τι δείχνει καθότι ο Ολυμπιακός για να περάσει στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ πρέπει να νικήσει στην Μπρατισλάβα…

• Ας δούμε ως παρήγορο κομμάτι ότι η Σλόβαν στο γήπεδο της αυτό το καλοκαίρι στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έχει εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με την Ντινάμο Μπατούμι της Γεωργίας και ήττα 1-4 από την ουγγρική Φέρεντσβαρος κι ας προχωρήσουμε στον σχολιασμό του χθεσινού αγώνα, αφού θυμηθούμε ότι μόλις το περασμένο φθινόπωρο η Σλόβαν είχε φέρει με τον ΠΑΟΚ δύο ισοπαλίες (1-1 εκτός έδρας και 0-0 εντός έδρας) με τον ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ, δείχνοντας ότι είναι σκληρό καρύδι.

• Ας κρατήσουμε από το χθεσινό Ολυμπιακός-Σλόβαν 1-1 ότι ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 86’, όπως είχε ισοφαριστεί στο 92’ στη Χάιφα, στο Μακάμπι-Ολυμπιακός 1-1. Εκείνο δε το γκολ των Ισραηλινών ήταν κατά βάση που τους είχε κρατήσει ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης, περισσότερο από ψυχολογικής πλευράς. Κι έτσι πρέπει να γίνει και για τον Ολυμπιακό…



• Ο Κάρλος στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού έκανε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη του 0-4 από τη Μακάμπι, αλλά οι δύο ήταν αναγκαστικές (Άβιλα και Σωκράτης αντί των Βρσάλικο και Μανωλά). Αλλά κι από τις άλλες δύο, ο Εμβιλά (που πήρε τη θέση του Κανέ) είχε παίξει βασικός και στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι, οπότε επί της ουσίας η μοναδική πινελιά του ήταν η χρησιμοποίηση από την αρχή του Κούντε στη θέση του Μπουχαλάκη, όπως σας είχα προϊδεάσει από χθες το πρωί.

• Παρεμπιπτόντως, ο Κούντε «κάτι» πήγε να δείξει, έστω κι αν χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο 10αριού-και σαφώς δεν είναι 10άρι. Νομίζω ότι στα τελευταία 28 λεπτά στα οποία έπαιξε ως 8άρι, όταν πέρασε μέσα ο Βαλμπουενά (ως Νο 10) και βγήκε ο Μαντί Καμαρά, ο Καμερουνέζος ήταν πιο καλός, πέρασε κάποιες πραγματικά ωραίες πάσες και μία φορά πάτησε περιοχή και απείλησε με μία σέντρα σουτ από πλάγια που έδιωξε στην κλειστή γωνία του ο αντίπαλος γκολκίπερ.

• Το ζητούμενο με τον Κούντε είναι ότι δεν ολοκληρώνει τις ωραίες προσωπικές ενέργειες του (μοιάζει σαν να σκύβει το κεφάλι και να μην βλέπει κανένα συμπαίκτη), δεν δείχνει ευστοχία στα τελειώματα του (χθες επιχείρησε να απειλήσει και στο α΄ ημίχρονο με ένα σουτ, παίρνοντας ριμπάουντ) και στις μονομαχίες του ανασταλτικά πιο εύκολα τις χάνει, παρά τις κερδίζει. Άργησε λίγο χθες να πάρει μπρος, ίσως και γιατί του λείπουν παιχνίδια, όμως η ικανότητα του στην πάσα δεν μπορεί να υποτιμηθεί.



• Ένας παίκτης τον οποίο δεν μπορείς να κατηγορήσεις ότι δεν προσπάθησε ήταν ο Μασούρας, όπως είχε συμβεί το ίδιο και στα δύο παιχνίδια με τη Μακάμπι. Οι συνεργασίες του με τον Τικίνιο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν υποδειγματικές (ο δε Βραζιλιάνος δεν ήταν ποτέ οφσάιντ, όπως λανθασμένα τον υπέδειξε ο 2ος επόπτης στο 9’), έτρεξε πολύ, βγήκε πλάγια για να συνδυαστεί με τον Άβιλα, μπήκε και στον άξονα, αλλά πραγματικά είναι πλέον λίγο…ενοχλητικό το πόσο εύκολα πλέον χάνει σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ.

• Χρειάζονταν απλά ένα καλό τελείωμα της φάσης από τον διεθνή κυνηγό για να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός στο 7’ και πιθανότητα να δούμε ένα άλλο παιχνίδι, αλλά ο Μασούρας είχε ξανά ένα πολύ κακό σουτ από πολύ καλή θέση στο «σπάσιμο» της μπάλας από τον Τικίνιο. Και με αυτά και αυτά μαζεύονται πολλά τα παιχνίδια μέσα στο 2022 που ο Έλληνας άσος όχι μόνο είναι μακριά από το γκολ, αλλά χάνει μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube