Europa League

Γλίτωσε από νέο κάζο τον Ολυμπιακό ο Ελ Αραμπί και… του έδωσε σφυγμό!

Ο Κορμπεράν δεν προλάβαινε σε δύο ημέρες να αλλάξει τον Ολυμπιακό που ήταν ξανά κακός, αλλά ο Ελ Αραμπί τον γλίτωσε από τα χειρότερα κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-1).

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Ολυμπιακός χάρη στον… πιστολέρο του! Με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει λίγο πριν το φινάλε, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν όρθιοι απέναντι στη Σλόβαν (1-1) και πήραν ψυχολογία ενόψει της ρεβάνς στην Μπρατισλάβα σε μία εβδομάδα.

Έδειξε σφυγμό στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός χάρη στην είσοδο των Βαλμπουενά, Ροντρίγκες και Αραμπί, με τους Μασούρα, Μαντί Καμαρά να αποδοκιμάζονται κατά την αλλαγή τους.

Ντεμπούτο για τον Κορμπεράν, ο οποίος δεν είναι… μάγος και δεν μπορούσε να αλλάξει και πολλά σε δύο ημέρες στον πάγκο των Πειραιωτών, με τον Ισπανό τεχνικό να προσπαθεί κυρίως να κάνει πιο συμπαγή την ομάδα του και να την φτιάξει κυρίως ανασταλτικά, αφού δημιουργικά ο Ολυμπιακός έκανε λίγα πράγματα.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του ο Κάρλος Κορμπεράν. Ο Βατσλίκ στην εστία, με τους Άβιλα, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Κούντε στα χαφ, με τους Μασούρας, Ζινκερνάγκελ στα φτερά και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ο Βλάντιμιρ Βάις, επιλέγοντας τους παρακάτω ποδοσφαιριστές: Χόβαν – Πούστσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο – Κούτσκα, Κανκάβα – Μπαργκεσιάν, Καχβετάτζε, Ζμριάλ – Γκριν.

Το ματς

Ορεξάτος στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός, αφού μπήκε με φόρα και έφτιαξε δύο φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά πρώτα ο Μασούρας και μετά ο Τικίνιο δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Μετά το πέρας του τετάρτου, η Σλόβαν άρχισε να ισορροπεί και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο με τον Μπαρτσεγιάν να έχει δοκάρι στο 16’. Το ματς άνοιξε, ο ρυθμός βελτιώθηκε με τον Τικίνιο στο 19’ να μην βρίσκει στόχο με την κεφαλιά του, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Βατσλίκ με μεγάλη επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Μπαρτσεγιάν, κράτησε το μηδέν.

Ο Ολυμπιακός στόχευε αρκετά τον Τικίνιο, ώστε να κρατήσει ο Βραζιλιάνος μπάλες, να σπάσει στους επερχόμενους συμπαίκτες του και να βοηθήσει στην κυκλοφορία. Παρόλα αυτά, η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στον φορ των «ερυθρόλευκων», με τον Κορμπεράν να προσπαθεί την ίδια ώρα να εμφανίσει έναν σφιχτό Ολυμπιακό που δεν θα δεχόταν εύκολα φάσεις, έχοντας κοντά τις γραμμές του. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Κούτσκα που πέρασε λίγο άουτ, με το 0-0 να είναι απολύτως δίκαιο βάσει της κακής εικόνας των δύο ομάδων.

Ένα δυνατό σουτ του Μασούρα που έβγαλε ο Χόρβαν (53’) ήταν η πρώτη καλή στο δεύτερο μέρος, αλλά το νέο καλό ξεκίνημα των Πειραιωτών… έπεσε μετά το δεκάλεπτο. Ο Κορμπεράν έριξε τον Ραντζέλοβιτς και έβγαλε τον Ζινκερνάγκελ, η εικόνα των «ερυθρόλευκων» δεν άλλαξε δραματικά παρότι ο Σέρβος του έφερε ταχύτητα και διάθεση και η Σλόβαν… πάγωσε το «Γ. Καραϊσκάκης» στο 63ο λεπτό. Ο Σωκράτης έκανε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Βατσλίκ, με τον Γκριν να το εκμεταλλεύεται και να πλασάρει τον Βατσλίκ για το 1-0.

Ο Κορμπεράν έκανε νέες κινήσεις από τον πάγκο, έβαλε Βαλμπουενά, Αραμπί και έβγαλε Τικίνιο, Μαντί με τον τελευταίο να αποδοκιμάζεται. Κάτι που έγινε και λίγο αργότερα με την αποχώρηση του Μασούρα από τον αγωνιστικό χώρο που τα… άκουσε, επίσης, με τον Γκάρι να μπαίνει στο γήπεδο και να δίνει πνοή και ταχύτητα στους Πειραιώτες. Άμεσα, ο Γκάρι απείλησε την αντίπαλη εστία αλλά δεν την βρήκε για εκατοστά, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει την ισοφάριση και να γλιτώνει την ήττα στο 87ο λεπτό. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ελ Αραμπί με σεντερφορίσια κεφαλιά, εκτέλεσε τον Χόρβαν για να διαμορφώσει το τελικό 1-1 και να αφήσει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση.

MVP: Αναμφίβολα ο Ελ Αραμπί, που μπήκε, σκόραρε και έσωσε τον Ολυμπιακό από τα χειρότερα, κρατώντας τον (το λιγότερο) ζωντανό ενόψει της ρεβάνς στην Μπρατισλάβα.

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς από το sportfm.gr

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (69’ Βαλμπουενά), Κουντέ, Ζικερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (79’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (69’ Ελ Αραμπί).

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Xόrβαν, Πoύστσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα, Μπαρτσεγιάν (82’ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Ζμρχαλ (85’ Μεντβέντεφ), Γκριν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x