· Πρώτοι ημιτελικοί του Κυπέλλου λοιπόν αύριο και ξέρουμε από χθες τους ορισμούς των διαιτητικών ομάδων από την ΚΕΔ της ΕΠΟ, τον Άγγλο αρχιδιαιτητή Μπένετ.

· Στο Λαμία-ΠΑΟΚ διαιτητής ο Σιδηρόπουλος για…νιοστή φορά σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια της εξυγίανσης. Επόπτης ο Κωστάρας, που κρατούσε τη μεζούρα στο Περιστέρι. VAR ο Μανούχος που υπάκουα ακύρωσε τη διεξαγωγή του ίδιου αγώνα…

· Στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός διαιτητής ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς ο πιο εδράκιας ξένος διαιτητής που κυκλοφορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα! Γνωστός μας πια ο Νταμπάνοβιτς, αφού έρχεται τρία χρόνια συνέχεια και παίζει ομάδες μας. Τον ξέρουμε. Έχει σφυρίξει έξι παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος κι έχει φέρει πέντε άσους (ΠΑΟ-Άρης 1-0, Ιωνικός-Ατρόμητος 2-1, ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-0, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-1) και μία ισοπαλία (ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-1, παρεμπιπτόντως δίνοντας πέναλτι στην ΑΕΚ). Πέντε άσους και μία ισοπαλία: «ό,τι πρέπει» (από την ανάποδη!) για τον φιλοξενούμενο αύριο Ολυμπιακό!



· Ποιος θα είναι VAR στη Φιλαδέλφεια; Ένας διαιτητής Πολωνός, 39 ετών, ο Κριστόφ Γιάκουμπικ, ο οποίος το μεγαλύτερο παιχνίδι που έχει παίξει στην καριέρα του είναι το Φέρεντσβαρος-Τόμπολ Κόσταναϊ, 13 Ιουλίου.

· Μπαίνεις στο google, πατάς JAKUBIK KRZYSZTOF και σου βγάζει, μεταξύ άλλων:

31.1.2021 https://gazetakrakowska.pl/wisla-krakow-skandaliczne-sedziowanie-w-meczu-wisla-piast-co-mial-w-glowie-krzysztof-jakubik/ar/c2-15418959

Ο τίτλος του άρθρου: Σκανδαλώδης διαιτησία στο Βίσλα-Πιάστ. Τι είχε στο μυαλό του ο Κριστόφ Γιάκουμπικ;

4.2.2021 https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/pzpn-krzysztof-jakubik-ukarany-za-fatalne-sedziowanie/fpcfgtc

Ο τίτλος του άρθρου: ο Γιάκουμπικ τιμωρήθηκε για κακή διαιτησία.

8.8.2022 https://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news-skandal-sedziowski-w-polsce-blyskawiczna-reakcja-pzpn-u-boni,nId,6207442

Ο τίτλος του άρθρου: Διαιτητικό σκάνδαλο στην Πολωνία. Άμεση αντίδραση της ομοσπονδίας. Σχολιάζει ο Μπόνιεκ. Με κεντρική φωτογραφία τον Γιάκουμπικ.

10.4.2022 https://sport.tvp.pl/59557396/pko-ekstraklasa-rafal-rostkowski-lech-legia-czyli-brutalnosc-zvarcia-i-wypaczenie

Ο τίτλος του άρθρου: Λεχ-Λέγκια, βαρβαρότητα, Zvar και αλλοίωση. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα η Λεχ (ισόβαθμη με άλλες δύο ομάδες στην πρώτη θέση) κέρδισε πέναλτι που ποτέ δεν δόθηκε, ούτε από τον διαιτητή, ούτε από το VAR. Στο VAR ήταν ο Γκιάκουμπικ.



· Η τιμωρία του Γιάκουμπικ τον Απρίλιο του 2021 συνοδεύθηκε από εκείνη ενός άλλου Πολωνού διεθνή διαιτητή, του Στεφάνσκι, που ήταν VAR στο ίδιο παιχνίδι, το Βίσλα-Πιάστ 3-4 (από 3-0)! Σκανδαλώδης η απόφαση τους να δοθεί πέναλτι για το 3-3 στο 90ο λεπτό. Γιάκουμπικ και Στεφάνσκι ήταν δίδυμο (διαιτητής Στεφάνσκι-VAR Γιάκουμπικ) και σε τρία παιχνίδια πέρυσι στην Πολωνία.

· Ο Στεφάνσκι είναι ο διαιτητής του Ολυμπιακός-Μακάμπι 0-4 με το κραυγαλέο πέναλτι που δεν έδωσε σε χέρι από κεφαλιά του Τικίνιο με το σκορ 0-1. Διαιτητής τις προάλλες και στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0.

· Να επαναλάβω την άποψη μου ότι ο Ολυμπιακός γλίτωσε διαιτητικό χειρουργείο στην Τούμπα μόνο και μόνο επειδή ο Μαρινάκης επί δύο ημέρες ξεσήκωνε απίστευτη φασαρία, με φοβερά σκληρές ανακοινώσεις, μέχρι και διαμαρτυρίες στην ΟΥΕΦΑ. Ο Σλοβάκος Κρούζλιακ ξέροντας ότι είχε μπει στο στόχαστρο και ότι θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα, έκανε πράγματι μία απολύτως αντικειμενική διαιτησία στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, μία διαιτησία, για να είμαστε σωστοί, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

· Μακάρι να δούμε και αύριο μία τέτοια από τον Νταμπάνοβιτς, που δεν είναι κατηγορία elite όπως ο Κρούζλιακ (και κακώς ο Μπένετ δεν έφερε elite), αλλά είναι έμπειρος και έχει παίξει πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν σφυρίξει όπως σφυρίζει στα Κύπελλα Ευρώπης, όλα θα πάνε καλά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολυμπιακός: Οιωνός πρόκρισης οι μόλις τέσσερις ανατροπές στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης κι ο τρόπος που έγιναν!

Η δήλωση Κλοπ για τον Ολυμπιακό και η διαφορά 96 εκ. ευρώ στα συμβόλαια του με την Άστον Βίλα!

Ολυμπιακός: Ο Έσε στο Παρίσι το καλοκαίρι!

Ολυμπιακός: Ο Ορτέγκα, ο Ρίτσαρντς, o Κίνι και η προνοητικότητα του Μεντιλίμπαρ…

Ολυμπιακός: Οι πολύ μικρές λεπτομέρειες μίας πολύ μεγάλης νίκης!

Ο Ολυμπιακός φέτος στην Ευρώπη βάζει 2 γκολ ανά ματς, τρώει 1,5 και κερδίζει μίνιμουμ μία φορά αντίπαλο του σε νοκ άουτ

Η τριάδα των χαφ του Μεντιλίμπαρ στο Άστον Βίλα-Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Η καλή επιστροφή Αλεξανδρόπουλου και η εικόνα Άμπι και Ρίτσαρντς

Γιατί ο Μεντιλίμπαρ κάνει ροτέισον με 22 (!) παίκτες στα τρία τελευταία παιχνίδια και γιατί χάρηκε με Αλεξανδρόπουλο

Ο Ζέλσον είναι όπλο για τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη σε καθεστώς διαχείρισης