Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μίτσελ θα βάλει απόψε την «ομάδα Κυπέλλου» του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr πως καταλήγει ο Μίτσελ στο πλάνο του για την 11άδα του αποψινού α΄ ημιτελικού.

· Μπορεί κάποιος να πει ότι ο Μίτσελ απόψε στη Φιλαδέλφεια παίζει με «ομάδα Κυπέλλου»! Στηρίζεται, δηλαδή, πολύ στους παίκτες του Ολυμπιακού, που είχαν δώσει τις προκρίσεις στους δύο προηγούμενους γύρους με αντιπάλους πραγματικά δυνατούς, όπως ο Ατρόμητος (4-1, 2-2) κι ο Άρης (1-0, 1-0), σε τέσσερα παιχνίδια στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

· Ο προπονητής του Ολυμπιακού θεωρητικά, για τους περισσότερους από εμάς ρισκάρει με το να μην παίξει με την πιο δυνατή ενδεκάδα του στο πρώτο από τα δύο ημίχρονα που θα κρίνουν αν η ομάδα του πάει στον τελικό της διοργάνωσης παίζοντας κόντρα στη μία από τις δύο σταθερά πρώτες της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και δη στο σπίτι της, όπου μέχρι τώρα έχει μόνο νίκες. Έναν τελικό που κατά πάσα πιθανότητα, εναντίον του ΠΑΟΚ, θα δώσει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

· Είναι προφανές ότι ο Μίτσελ το βλέπει αλλιώς κι εμπιστεύεται κατά βάση τους παίκτες που του έδωσαν τις προκρίσεις με τον Ατρόμητο και με τον Άρη. Κατά κάποιο τρόπο τους βάζει στον α΄ ημιτελικό, ανταμείβοντας τον γιατί βοήθησαν πάρα πολύ να φτάσει έως εδώ η ομάδα στο θεσμό του Κυπέλλου.

· Ο Τζολάκης έπαιξε και στα τέσσερα παιχνίδια και ήταν ο ήρωας της πρόκρισης στο Χαριλάου.

· Ο Βρουσάι (σε ρόλο ακραίου μπακ), ο Ρέτσος κι ο Κασάμι ήταν στην αρχική ενδεκάδα στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια.

· Ο Σαμασέκου έχει παίξει σε ολόκληρα τα 90λεπτα και στα τρία τελευταία ματς της διοργάνωσης, ενώ είχε μπει αλλαγή στο 60ο λεπτό του πρώτου ματς

Ο Μίτσελ θα βάλει απόψε την «ομάδα Κυπέλλου» του Ολυμπιακού

· Ο Ελ Αράμπι ήταν στην αρχική ενδεκάδα σε δύο παιχνίδια και μπήκε αλλαγή στα άλλα δύο, στα οποία και σκόραρε, τόσο με τον Ατρόμητο (στο 4-1), όσο και στο Χαριλάου (στο 1-0).

· Ο Γκάρι ήταν στην αρχική ενδεκάδα σε δύο παιχνίδια, βάζοντας το μοναδικό γκολ στο 1-0 με τον Άρη και είχε μπει αλλαγή στα άλλα δύο παιχνίδια, στο ημίχρονο του 4-1 με τον Ατρόμητο και στο 70’ στο Χαριλάου.

· Ο Ανδρούτσος ήταν στην αρχική ενδεκάδα σε δύο από τα τέσσερα παιχνίδια, έχοντας την ασίστ στο μοναδικό γκολ για το 1-0 με τον Άρη στο Καραϊσκάκη.

· Η επιβράβευση αυτών των παικτών θα είναι η πιθανότατη συμμετοχή τους στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού απόψε. Ίσως όχι και των οκτώ, αλλά των περισσότερων (πέντε με έξι σίγουρα, με τον Κασάμι να έχει τις λιγότερες πιθανότητες). Ο Μίτσελ υπολογίζει πάντα τον Βαλμπουενά (βασικός τις προάλλες στο Χαριλάου), όχι όμως τους τραυματίες Μαρσέλο (με τα τρία φοβερά γκολ στα δύο παιχνίδια στα οποία ήταν βασικός με τον Ατρόμητο) και Σισέ (με γκολ στο μοναδικό του παιχνίδι βασικός, στο Περιστέρι).

Ο Μίτσελ θα βάλει απόψε την «ομάδα Κυπέλλου» του Ολυμπιακού

· Από τους συνήθως βασικούς στο πρωτάθλημα, θα έβλεπα απόψε στην αρχική ενδεκάδα επίσης όσους έχουν ήδη παίξει στο Κύπελλο κι έχουν βοηθήσει. Τον Ντόι (τρία ματς από τα τέσσερα βασικός), τον Εμβιλά (δύο ματς από τα τέσσερα βασικός), τον Μπιέλ (δύο ματς από τα τέσσερα βασικός), ίσως και τον Μασούρα (τρία ματς στα τέσσερα βασικός). Από τους άλλους βασικούς, ίσως τον Παπασταθόπουλο (ένα ματς από τα τέσσερα βασικός). Κι από τις καινούριες μεταγραφές, θα έβλεπα πιθανό για αρχική ενδεκάδα τον Μπιτίκι, μετά την εσπευσμένη αναχώρηση του Κανός για την Ισπανία λόγω του θανάτου της μητέρας του.

· Ο Χάμες στο Κύπελλο πάντα μπαίνει αλλαγή και το ίδιο θα έβλεπα και για σήμερα. Ο Χουάνγκ (ένα ματς στο Κύπελλο) ερωτηματικό-δεν μοιάζει 100% έτοιμος. Αίνιγμα ο Φορτούνης, ο οποίος στο Κύπελλο έχει παίξει μόνο στο πρώτο από τα τέσσερα παιχνίδια (στα άλλα τρία ούτε λεπτό), στο δε πρωτάθλημα από βασικός σε έξι σερί παιχνίδια, έχει βρεθεί με μηδέν χρόνο συμμετοχής στα δύο τελευταία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x