•Καλές είναι οι μεταγραφές, και για ανανέωση του ενδιαφέροντος του κόσμου, όμως την άμαξα την σέρνουν πάντοτε οι παλιότεροι παίκτες. Όπως το βλέπουμε και τώρα στον Ολυμπιακό, με τον Εμβιλά, τον Μασούρα, τον Καμαρά, ακόμη και τον Βαλμπουενά παρά τα 37 χρόνια του!

•Ο Εμβιλά ήταν ο καταλύτης της ομάδας στο τελευταίο παιχνίδι, με την Σλόβαν, κάνοντας ένα σωρό δουλειές. Έδειξε τις διαθέσεις του από το ξεκίνημα του αγώνα, κάνοντας ένα τάκλιν-καμικάζι μόλις στο 3ο λεπτό. Κι από εκεί και πέρα, τον είδαμε να έχει δύο πάρα πολύ επικίνδυνα σουτ (λίγο άουτ), να καθαρίζει με κεφαλιές σε αμυντικά στημένα στο δεύτερο δοκάρι, να παίρνει κεφαλιές σε επιθετικά στημένα στο πρώτο δοκάρι και έτσι να έχει συμμετοχή και στο 1-0 και στο 3-0, να κλέβει και να κόβει, να αλλάζει ωραία το παιχνίδι με 30άρες πάσες. Είχε φανερά μεγάλη διάθεση να βοηθήσει ο Γάλλος άσος, αλλά είχε και μία πολύ κακή απόφαση που θα μπορούσε να στοιχίσει, όταν λίγα λεπτά μετά το 1-0 όχι μόνο έχασε την μπάλα κι έβγαλαν έτσι αντεπίθεση οι Σλοβάκοι, αλλά και επέλεξε να μην κάνει φάουλ, όπως θα έπρεπε, προκειμένου να σταματήσει την κόντρα επίθεση. Κι ευτυχώς που ο Σισέ με μία υπέροχη επέμβαση καθάρισε, γιατί δεν ήθελε πολύ να γίνονταν εκεί το 1-1, αμέσως μετά το 1-0 και να άλλαζε όλο το ματς.



•Ο Βαλμπουενά πραγματικά έκανε κατάθεση ψυχής. Και μόνο που τον έβλεπαν οι άλλοι συμπαίκτες του να είναι τόσο δραστήριος και μαχητής, να κλέβει δύο μπάλες στην ίδια φάση, να γυρίζει πίσω και να βοηθάει, είμαι βέβαιος ότι θα ένιωθαν ότι έπρεπε να δώσουν κι αυτοί το κάτι παραπάνω. Ο Ματιέ με τα εκπληκτικά αυτή τη φορά στημένα του έδωσε λύσεις μπροστά και μάλιστα το κόρνερ στο 3-0 το κέρδισε ο ίδιος σε άλλη μία φάση την οποία κυνήγησε. Οι συνεργασίες του με τον Ρέαμπτσιουκ ήταν καλές, μία κάθετη πάσα όμως που πέρασε στον Λαλά ήταν ακόμη καλύτερη, ενώ το πάθος που έβγαλε ήταν τέτοιο ώστε στο στο 62’ να κάνει φασαρία στον επόπτη και να δεχθεί κίτρινη κάρτα, παρότι όχι απλά είχε κάνει φάουλ, αλλά ήταν και σκληρό, που άξιζε για κίτρινη, ανεξάρτητα από τη διαμαρτυρία.

•Ο Μασούρας είναι φανερό ότι έχει μπει στην καινούργια σεζόν ακόμη πιο ώριμος και έτοιμος πλέον. Η πάσα «πάρε βάλε» στον Ελ Αραμπί ήταν όλα τα λεφτά, αλλά και σέντρα καλή πέρασε και απείλησε ο ίδιος με δύο σουτ και είχε σωστές επιστροφές κλέβοντας την μπάλα.


Οι συνεργασίες του με τον Αραμπί έχουν περάσει πια σε άλλο επίπεδο και δεν ήθελε πολύ άλλες δύο φορές να τον βγάλει σε θέσεις βολής, ενώ σε μία κεφαλιά που κέρδισε αν ο Μαροκινός έκανε καλό κοντρόλ θα έκανε και γκολ. Ο διεθνής άσος έχει σε αυτά τα πρώτα ματς στο ενεργητικό του το πολύτιμο γκολ στο Αζερμπαϊτζάν και την ασίστ στον Εμβιλά για το πρώτο γκολ στη Βουλγαρία, πάνω απ΄ όλα όμως τον βλέπουμε να κάνει πιο στρωτά παιχνίδια.

•Πραγματικά η παρουσία αυτών των τριών παικτών, άσχετα αν κάποιοι άλλοι μπορεί να έπαιξαν και καλύτερα από αυτούς, ήταν παράδειγμα για όλη την ομάδα. Με τον Εμβιλά να κάνει τάκλιν πάνω σε ένα σουτ του Βάις, με τον Βαλμπουενά να παίρνει κεφαλιές από πολύ πιο ψηλούς αντιπάλους του, με τον Μασούρα να καλύπτει τον Λαλά γυρνώντας πίσω. Με τέτοια παραδείγματα μπορεί να προχωρήσει μία ομάδα. Γιατί μαζί με την ποιότητα, χρειάζεται και το τσαγανό σε μία ομάδα που θέλει να πηγαίνει για μεγάλα πράγματα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube