• Ο Ολυμπιακός είχε να κερδίσει με καθαρό σκορ εδώ και αρκετούς μήνες, οπότε το 4-0 επί της Λάρισας χθες στο Κύπελλο ήταν ένα αν μη τι άλλο καλό νέο.
• Ο δε παίκτης που μου έκανε την πιο μεγάλη εντύπωση ήταν ο πιο μεγάλος σε ηλικία από την ομάδα του Μεντιλίμπαρ, ο 34άρης Φρόϊλερ. Κι αναφέρομαι βασικά στη νοοτροπία που έβγαλε. Διότι μιλάμε για κάποιον που μόλις πριν δύο μήνες έπαιζε στο Παγκόσμιο Κύπελλο-κι όταν λέμε έπαιζε, εννοούμε ήταν απολύτως βασικός και στα έξι παιχνίδια της Ελβετίας στο Μουντιάλ. Και χθες πήγε κι έπαιξε σε αγώνα Κυπέλλου μέσα στο κατακαλόκαιρο σε μία έδρα ομάδας Β΄ Εθνικής, λες κι έπαιζε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.
• Ο Φρόϊλερ ήταν ο πιο θετικός και συνεπής παίκτης του Ολυμπιακού. Αν θυμάμαι καλά μία λάθος μπαλιά, σε βαθιά πάσα, είχε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει όλη την βρόμικη δουλειά στη μεσαία γραμμή. Ειδικά στο πρώτο 30λεπτο που είχε και πιο γεμάτο το…ρεζερβουάρ, ήταν εξαιρετικός. Έκοβε και ξαναέκοβε, ακόμη και βγαίνοντας στα πλάγια. Και χαμηλά και με το κεφάλι και με τάκλιν. Δυναμικός, αλλά και ενίοτε εντυπωσιακός, όπως σε μία στιγμή που έκλεψε μία μπάλα, την κράτησε και την έδωσε. Με βοήθειες κι ως τρίτος στόπερ, όταν χρειάστηκε σε μία στιγμή.
• Ασφαλώς και δεν είναι κριτήριο για την κατάσταση του Φρόϊλερ, όπως και κάθε άλλου παίκτη του Ολυμπιακού, ένα παιχνίδι με τη Λάρισα της Β΄ Εθνικής-θέλουμε να τον δούμε σε πραγματικά δύσκολα παιχνίδια. Ωστόσο, βλέπεις ακόμη και σε τέτοια ματσάκια αφενός μεν τα χαρακτηριστικά του, αφετέρου δε τη νοοτροπία του.
• Ο Ελβετός είναι ένας κεντρικός χαφ που αρέσκεται να παίζει με ασφαλείς πάσες κι όταν αποφασίζει να προωθήσει το παιχνίδι το κάνει με κάθετες μπαλιές, στοιχείο που έλειπε πολύ από τον Ολυμπιακό. Κυκλοφοράει την μπάλα μέσα από τις γραμμές, αλλά και μοιράζει καλά, ακόμη και με τη μία, στα πλάγια.
• Παρεμπιπτόντως, είχαμε προλάβει να δούμε μέσα στη μόλις 20λεπτη συμμετοχή του στην Τρίπολη την Κυριακή τον έμπειρο μέσο κόντρα στον Αστέρα να κόβει, να παίρνει κεφαλιές, να κάνει φάουλ όταν χρειάζεται, να περνάει ωραίες πάσες, να βγάζει ασίστ, να μπλοκάρει σουτ. Θέλω να πω ότι ο παίκτης φαίνεται όχι απλά να είναι καλός, αλλά να έχει και τη σωστή νοοτροπία. Δεν κρύβεται, έχει απαιτήσεις από τους συμπαίκτες του, μιλάει μέσα στο παιχνίδι, διαμαρτύρεται όταν βλέπει κάτι στραβό (όπως χθες μία κακή προσπάθεια του Σα κι όπως στην Τρίπολη το κακό πλασέ του Γκονζάλες στη φάση του δοκαριού, όταν τον έβγαλε μόνο του φάτσα με την εστία).
• Γενικά μου φαίνεται ότι τα πιο μικρά παιδιά στον Ολυμπιακό, όπως ο Φίλης, που ήταν δίπλα του χθες, αλλά και ο Σιπιόνι, ακόμη κι ο Έσε, έχουν να βγουν κερδισμένα μαθαίνοντας δίπλα στον Φρόϊλερ. Κι αυτό είναι μία επίσης σημαντική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στο σύλλογο ο Ελβετός. ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube