Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα του Ροντινέι ήταν ο Ολυμπιακός, με τις δύο πλευρές να ολοκληρώνουν και τυπικά τη συνεργασία τους την Τετάρτη έπειτα από 3,5 χρόνια. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος υπέγραψε στη Σάντος αγαπήθηκε στην Ελλάδα και αγάπησε τη χώρα μας, έζησε μεγάλες στιγμές με τους «ερυθρόλευκους», κατακτώντας το Conference League το 2024, το νταμπλ το 2025, συν το Σούπερ Καπ εκείνης της χρονιάς.
Ο έμπειρος μπακ-χαφ είχε δείξει μετά το τέλος της περασμένης σεζόν ότι σκέφτεται την επιστροφή του στην πατρίδα του, παρότι είχε έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τους Πειραιώτες.
Μιλώντας στη βραζιλιάνικη «Globo» είχε πει: «Το να είσαι καλός άνθρωπος είναι ένα πράγμα το να είσαι κορόιδο και ανόητος είναι κάτι άλλο''. Αυτό το έμαθα από τον θείο μου πολύ καιρό πριν. Ο θείος μου από το Τατούι όταν ήμουν μικρός. Μου είχε πει ''Ρόντι το να είσαι καλός άνθρωπος είναι ένα πράγμα. Το να είσαι ανόητος είναι κάτι άλλο''. Και αυτό είναι αληθές. Είμαι ένας καλός άνθρωπος αλλά όχι ανόητος. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι ο Ρόντι είναι τόσο αστείος (εννοεί από πλευράς χιούμορ). Αλλά δεν είμαι ανόητος. Είμαι οικογενειάρχης και έχω τρεις κόρες. Έχω οικογένεια. Το να κάνεις αστεία και να θεωρείσαι αστείος λόγω του χιούμορ σου δεν σημαίνει ότι είσαι ανόητος».
Στη συνέχεια τόνισε: «Ζω κάθε μέρα την φορά. Δεν κλείνω πόρτες στη Βραζιλία γιατί είναι ένα μέρος που αγαπώ. Είναι το στιλ του ποδοσφαίρου που αγαπώ. Το να παίζω Libertadores, στη βραζιλιάνικη Λίγκα και το Κύπελλο είναι εξαιρετικό. Το αγαπώ. Τις προάλλες συζητούσαμε με τον Ορτέγα που ήμασταν αντίπαλοι στο Libertadores το 2022 όταν έπαιζε στη Βελέζ. Του είπα ''κάποιες φορές μου λείπει το Libertadores''. Και μου λέει ''ναι 'Ρόντι''. Μου λείπει το να παίζω σε αυτήν την διοργάνωση. Ήταν τόσο καλά.
Οπότε αυτά ήταν που είπαμε. Δεν είναι ότι δεν βλέπω τον εαυτό μου να τελειώνω την καριέρα μου εδώ (στον Ολυμπιακό). Δεν είναι αυτό. Είναι οι ευκαιρίες και τα πράγματα που μπορεί να γίνουν. Έχω άλλον έναν χρόνο συμβολαίου και δεν ξέρω εάν θα ανανεωθεί ή εάν θα το εκπληρώσω χρονικά αυτό το συμβόλαιο ή εάν μία ομάδα από τη Βραζιλία ενδιαφερθεί. Δεν το ξέρω. Αυτά τα αφήνω στα χέρια του ατζέντη μου που είναι πιο έξυπνος από εμένα στο να διαχειρίζεται αυτά τα πράγματα».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






