Κατ' αρχάς να πάμε στο εξόφθαλμο: μία ομάδα που φιλοδοξεί να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, απαγορεύεται να τρώει δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό! Χθες το 1-0 έγινε στο 73.25 και το 2-0 στο 74.50!!!

Και μην παραμυθιάζεστε με το ότι ήταν φιλικό κλπ, κλπ. Μία ομάδα τα καλά της και τα άσχημα της, θα τα βγάλει και στα επίσημα και στα φιλικά παιχνίδια. Μήπως να σας θυμίσω πώς ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε φέτος στην Ευρώπη; Από την Αταλάντα έφαγε στο Μπέργκαμο δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά (1-2) και στο Καραϊσκάκη άλλα δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά (0-3)…

Στο πρώτο γκολ η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού έχει τη χειρότερη δυνατή παράταξη. Δείτε την ΦΩΤΟ.



Ενώ ο δεξιός μπακ Άβιλα έχει τραβηχτεί για να βγάλει οφσάιντ τον (εν τέλει σκόρερ) Καμάτσο, ο Μανωλάς (ιδίως αυτός) κι ίσως κι ο Μπα έχουν μείνει πίσω και κρατάνε τον έξω αριστερά του Άρη στο παιχνίδι…Σε μία σέντρα από τα δεξιά αν μη τι άλλο περιμένεις μία σωστή αμυντική διάταξη από πλευράς Ολυμπιακού κι όχι αυτό το πράγμα… Η, θα υπάρχει συγχρονισμένο οφσάιντ η, θα υπάρχει καλύτερο μαρκάρισμα. Δεν είδαμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Το εύκολο είναι να κατηγορήσεις τον Άβιλα ότι έχασε τον παίκτη του, όμως η σωστή ανάλυση λέει ότι το πρόβλημα ήταν πολύ πιο σύνθετο. Αυτό για το οποίο μπορείς 100% να κριτικάρεις τον Ισπανό δεξιό μπακ είναι δύο ημέρες μετά την καλύτερη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, στο 1-0 με την ΑΖ, έκανε χθες μία τόσο μέτρια, τη λες και κακή, εμφάνιση, στο 1-2 από τον Άρη!

Μία φορά τον έκανε γιό γιο ο Καμάτσο, εκεί που το σουτ που έκανε έδιωξε δύσκολα ο Τζολάκης, ενώ άλλη μία φορά ο Άβιλα πάλι απέτυχε να εμποδίσει τον Καμάτσο να σουτάρει από αρκετά καλή θέση, σε μία άλλη στιγμή που μπλόκαρε ο Τζολάκης την μπάλα. Ούτε επιθετικά έκανε τίποτα, με εξαίρεση μία-δύο προωθήσεις, ούτε αμυντικά βοήθησε, με εξαίρεση μία καλή κάλυψη προ του Καμάτσο, τον οποίο έτσι έκοψε στην κρίσιμη στιγμή ο Μπα. Κάπως έτσι, πάνω που είχε αρχίσει να παίρνει πόντους ο Άβιλα, τους έχασε πίσω.



Παρεμπιπτόντως, πριν φτάσουμε στο τέλος της φάσης του 1-0 του Άρη, μπορείς να διακρίνεις μία αχαρακτήριστη νοοτροπία από τον Κούντε και τον Τικίνιο, που στο ξεκίνημα της επίθεσης, το μόνο που έκαναν ήταν να βλέπουν (μόνο τα χέρια στη μέση δεν είχαν) και όχι να πάνε να μαρκάρουν. Ο δε Κούντε το…ξεφτίλισε, αφού την ίδια και χειρότερη αντίδραση είχε και στο 2-0!!! Εκεί που ο Μπα πήγε στο τέλος να κόψει τη σέντρα με ένα ακροβατικό, αλλά με την γκίνια που τον διακατέχει τελικά έβαλε, ουσιαστικά, αυτογκόλ.

Γενικά ο Ολυμπιακός ενώ γενικά δεν ήταν κακός στη Θεσσαλονίκη, αντιθέτως σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα ήταν καλός, δεν έβγαλε καθόλου καλή νοοτροπία. Κάτι που φάνηκε και στο το έγινε μετά το 2-0. Ενώ η ομάδα του Μαρτίνς από το 49’ και μετά ήταν ανύπαρκτη επιθετικά, με το που έφαγε τα δύο γκολ, είχε από το 77’ έως το 92’ στο ενεργητικό της ένα γκολ, δύο εκτελέσεις φάουλ από πολύ καλές θέσεις και δύο ακόμη τελικές του Αμπού Καμαρά!

Κι ο Κούντε που μόνο τα χέρια στη μέση δεν είχε στη φάση του 2-0, ξαφνικά άλλαξε στο τέλος κι έπαιξε σαν…κανονικός ποδοσφαιριστής. Όπως κι ο Χασάν, που μπήκε αλλαγή και στις τρεις πρώτες φορές που έπιασε την μπάλα την έδωσε σε αντίπαλο, αλλά μετά το 2-0 πάλεψε σαν σκύλος, έκλεψε την μπάλα, σούταρε καλά κι έδωσε τη δυνατότητα στον Τικίνιο να μειώσει. Κλπ, κλπ…

Αυτό, μεταξύ άλλων, προδίδει έναν Ολυμπιακό με τη νοοτροπία, «0-0 είμαστε, καλό είναι». Και μετά που τρώει γκολ, τρέχει και δεν φτάνει. Πολύ απλά, γιατί όταν παίζεις για να είσαι στο 0-0, το πιο πιθανό είναι να το φας, παρά να το βάλεις…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube