Ο Ολυμπιακός έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να καθαρίσει από νωρίς το ματς, είδε τον ΠΑΣ να ισοφαρίζει σε 2-2, αλλά το απίθανο γκολ του Λόπες στο 90’+8’ χάρισε το τρίποντο στους ερυθρόλευκους (3-2).

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά από τη δύσκολη επικράτηση του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Βελτιώθηκε επιθετικά, όχι αμυντικά: Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ, παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο και παίζοντας ανά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Έφτιαξε πολλές φάσεις, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε και μοιραία έκανε… ντέρμπι το ματς. Εν μέρει σε αυτό φταίει ότι ανασταλτικά δεν βελτιώθηκε με τον ΠΑΣ να φτιάχνει τρεις κλασικές φάσεις στο παιχνίδι, κάνοντας τις δύο γκολ.

Ο ΠΑΣ δυσκολεύει τους αντιπάλους με το στιλ του: Ο Ηρακλής Μεταξάς έχει φτιάξει μια σκληροτράχηλη ομάδα, που παίζει αμυντικά και ιδιαίτερα κλειστά, προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Το πρώτο γκολ είναι απόρροια ωραίας ομαδικής προσπάθειας που έρχεται μετά από κόντρα, ενώ χάνει τετ-α-τετ πάλι σε αντεπίθεση. Γενικότερα, οι Ηπειρώτες κοιτάνε πρώτα την άμυνά τους και μετά την επίθεση, δεν έχουν πρόβλημα να ρίξουν και μια κλωτσιά παραπάνω, ενώ ο Μεταξάς έχει φτιάξει μια γυμνασμένη ομάδα που δεν σταματά να τρέχει και να παλεύει την κάθε φάση.

Ο Ρόνι Λόπες άρπαξε την ευκαιρία: Μπορεί να μπήκε στο 83’ και να αγωνίστηκε μετά από σχεδόν τρεις μήνες (σς. τελευταία συμμετοχή στις 9 Φεβρουαρίου στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό), αλλά έδειξε πως θέλει περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής. Το πάλεψε, πήρε προσπάθειες και έδειξε ότι θέλει να τραβήξει τον Ολυμπιακό στη νίκη, όπως και έκανε τελικά σκοράροντας με απίθανο σουτ στην κίνηση στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Έδειξε την μεγάλη ποιότητά του ο Πορτογάλος εξτρέμ.

Ο Σνάιντερ προκάλεσε προβλήματα, ο Περέα… νεύρα: Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αναμφίβολα ο Γιούρι Λοντίγκιν που έκανε μεγάλες επεμβάσεις, αλλά δεν φέρει ευθύνη στα τρία γκολ που δέχτηκε και ιδιαίτερα στο τελευταίο. Ήταν… σκασμένος μετά το τέλος του ματς και λογικό! Ο Σνάιντερ επίσης ήταν εξαιρετικός, σκοράροντας το δεύτερο τέρμα για τους Ηπειρώτες και ήταν γενικότερα ο πιο δραστήριος και επικίνδυνος ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων μεσοεπιθετικά. Ο Σνάιντερ προκάλεσε προβλήματα, αλλά ο Περέα από τη μεριά του… νεύρα, αφού με το στιλ του, τις διαμαρτυρίες του και το γεγονός πως βρίσκεται διαρκώς μέσα σε μονομαχίες, δημιούργησε μια συνολική ένταση και στο φινάλε υπήρξε επίσης μεγάλη ένταση με κάποιον άνθρωπο που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο.

Έχει δουλειά μπροστά του για τη νέα σεζόν ο Μαρτίνς: Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αγκαλιά με το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μπροστά του πολύ δουλειά να κάνει. Πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και σε συνδυασμό με το επιτελείο του και τη διοίκηση να προχωρήσουν στη στελέχωση της νέας ομάδας, ενώ καλείται να παρουσιάσει σαφώς καλύτερο θέαμα με τους «ερυθρόλευκους» τη νέα σεζόν. Όπως φυσικά και να κυνηγήσει το νταμπλ που δεν πέτυχε φέτος, αλλά και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube