Ο Γιάννης Σγουρόπουλος δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα του πολύ δυνατού Κορεάτη Λι Σανγκσού, έχασε τα ξημερώματα με 4-0 σετ κι έμεινε έξω από τον δεύτερο γύρο του απλού ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων στο Χιούστον.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Under 21, πριν από δέκα μέρες στο Βέλγιο, είχε και την ψυχολογική ώθηση και την αξία για να κυνηγήσει μία ακόμα έκπληξη κόντρα σε τοπ Ασιάτη, όμως δεν ήταν σε καλή μέρα.

Κυρίως, όμως, ήταν ο Λι Σανγκσού, νούμερο 20 στην παγκόσμια κατάταξη αυτής της εβδομάδας, που έδειξε τη μεγάλη του κλάση κι έπιασε πολύ καλό ρυθμό από την αρχή ως το τέλος.
Νωρίτερα, είχε αποκλειστεί και η Κατερίνα Τόλιου, χάνοντας, επίσης, με 4-0 σετ από την Πορτορικανή Αντριάνα Ντίαζ κι, έτσι, ολοκληρώθηκε γρήγορα η ελληνική αγωνιστική παρουσία στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Ο Σγουρόπουλος ήξερε ότι έπρεπε να «πιάσει» πολύ καλή απόδοση και να έχει διάρκεια για ν’ απειλήσει πραγματικά τον Κορεάτη. Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό και ο αντίπαλος πέρασε το δικό του παιχνίδι, μοιραία ήρθε η ήττα. Τα πράγματα ίσως έπαιρναν άλλη τροπή αν ο Ελευσίνιος άσος μείωνε στο τρίτο σετ σε 2-1, όμως το έχασε στην παράταση και τίποτα δεν γινόταν πλέον ν’ αλλάξει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube