ήττα στον Βόλο για τον Παναθηναϊκό είναι μια ανώμαλη προσγείωση, έπειτα από το νικηφόρο σερί και τις συνεχόμενες καλές εμφανίσεις. Μια ήττα η οποία ήρθε λόγω λαθών, αλλά ΚΥΡΙΩΣ εξαιτίας διαιτητικής σφαγής του Ολλανδού Χόνιγκ Χίλγκερ! Εξηγούμαστε: Το κακό γύρισμα του Κώτσιρα προς τον Μπρινιόλι, δίνει την ευκαιρία στον πανέξυπνο Φαν Βέερτ να κλέψει και να πλασάρει για το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα. Φτηνό λάθος που το πλήρωσε ακριβά το τριφύλλι.

*Μέχρι εκείνο το σημείο οι πράσινοι κυριαρχούσαν. Απειλούσαν τον Βόλο με συνεχόμενες ευκαιρίες, είχαν δοκάρι με τον Παλάσιος και καλές φάσεις με Αϊτόρ και Μακέντα. Η εικόνα του παιχνιδιού έδινε την εντύπωση ότι ήταν θέμα χρόνου για το τριφύλλι να σκοράρει. Ωστόσο, το λάθος το οποίο αναφέραμε παραπάνω, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρουν γκολ από το πουθενά και να μπουν στη θέση του οδηγού.

*Αυτό δεν ήταν το μοναδικό αναπάντεχο του πρώτου μέρους. Ηρθε και η αποβολή του Σάντσες με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 44'! Μια απίθανη απόφαση του διαιτητή Χόνιγκ Χίγκλερ που άφησε τους πράσινους με 10 παίκτες και τους έβαλε αρκετά δύσκολα στην προσπάθεια ανατροπής. Ξεκάθαρα πράγματα: Η απόφαση είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και άδικη για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπαριέντος πάει με τα δυο πόδια, ο μπακ του Παναθηναϊκού τον βρίσκει πάνω στον βηματισμό. Σε καμία περίπτωση αυτή η φάση δεν μπορεί να δοθεί κόκκινη στον Σάντσες. Ο Ολλανδός ρέφερι, με την απόφαση αυτή, έσφαξε διαιτητικά το τριφύλλι, ενώ μεγάλη ευθύνη έχει, φυσικά, και το VAR.



*Στην επανάληψη και με αριθμητικό μειονέκτημα ο Παναθηναϊκός ήταν κακός. Δεν έβγαλε αντίδραση, είδε τον Βόλο να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, να σημειώνει και δεύτερο γκολ με ωραίο τσίμπημα της μπάλας του Φαν Βέερτ και η κατάσταση έμοιαζε μη αναστρέψιμη για τους φιλοξενούμενους. Το πέναλτι του Παλάσιος για το 2-1 στο 95' έδωσε κάποιες λιγοστές ελπίδες, αλλά στο φινάλε κι ενώ όλος ο Παναθηναϊκός είχε βγει μπροστά, οι γηπεδούχοι βρήκαν κι άλλο γκολ με τον Ορός στην κόντρα, όταν ο Μπρινιόλι βγήκε πολύ μακριά από την εστία του και το πλήρωσε. Εκείνη τη στιγμή, ισχύει το "τέτοια ώρα, τέτοια λόγια".

*Σε ένα πολύ περίεργο ματς, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το λάθος στη φάση του πρώτου γκολ και φυσικά την αδικαιολόγητη απόφαση του διαιτητή να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Φακούντο Σάντσες. Δικαιολογημένα η ΠΑΕ, μετά τα όσα έγιναν αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Μαρκ Κλάντεμπεργκ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει φωνάξει δίχως λόγο, απλώς για τις εντυπώσεις. Σήμερα, έχει λόγο και μάλιστα σοβαρό. Στο ποδόσφαιρο τέτοιου τύπου λεπτομέρειες είναι καθοριστικές. Αυτές έπαιξαν τον ρόλο τους για να έρθει το σημερινό κακό αποτέλεσμα για το τριφύλλι.

*Οι πράσινοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για τη διαιτησία. Οφείλουν τώρα να διαχειριστούν σωστά αυτή την ήττα και να κοιτάξουν τη συνέχεια με σκοπό την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και τη δύσκολη συνέχεια που υπάρχει, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για... φαγούρα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν θα μάθουμε ποτέ ποια θα μπορούσε να ήταν αντίδραση της ομάδας μετά το 1-0 αν συνέχιζε με 11 παίκτες. Στόχος από εδώ και στο εξής το... καθάρισμα του μυαλού και η συγκέντρωση για τα επόμενα που έρχονται.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube