Με πέναλτι «ανακάλυψη» του Γκορτσίλα υπέρ του, για το 2-1, ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε από τη Λεωφόρο με την ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό, με 2-2, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των play-offs της Super League.

Ο αμαρκάριστος Σουάρεθ έκανε με κεφαλιά το 0-1 για τους Αρκάδες μόλις στο 10’, ο Χατζηγιοβάνης εκμεταλλεύθηκε την «γκάφα» του -πρωταγωνιστή στο 2-2 του πρώτου γύρου-Παπαδόπουλου και ισοφάρισε στο 28ο λεπτό, για να ακολουθήσουν το εύστοχο «πέναλτι» του Μπαράλες στο 42’ και νέο γκολ του Χατζηγιοβάνη, από στην άσπρη βούλα, στο 58ο λεπτό.

Ενώ Καρλίτος και Σανκαρέ, αμφότεροι μπαίνοντας αλλαγή στο ματς. είχαν δοκάρια, ο πρώτος στο 72’ και το δεύτερος στο 90’!

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να κερδίσει το σημερινό του αντίπαλο, αλλά πιθανότατα και η… κρισιμότερη στην προσπάθεια που κάνει για μια θέση στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, η οποία δείχνει να απομακρύνεται…

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην πέμπτη θέση, με 53 βαθμούς μετά από 33 παιχνίδια κι ο Αστέρας έκτος έχοντας 46 πόντους με τα ίδια ματς.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε χωρίς τους τραυματίες Ιωαννίδη-Κουρμπέλη και τον Μπουζούκη, με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Μολό, Βέλεθ. Πούγγουρα και Χουάνκαρ αγωνίστηκαν στην άμυνα. Οι Νιάς και Αλεξανδρόπουλος έπαιξαν στον άξονα, Χατζηγιοβάνης και Ενγκμπακοτό στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Βιγιαφάνιες πίσω από τον Μακέντα που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ο Αστέρας από την άλλη «κατέβηκε» χωρίς τους τραυματίες Λουίς Φερνάρντεθ, Καπίγια και Μπόρχα Φερνάρντες αλλά και τους Καστάνιο-Ιγκλέσιας, σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Παπαδόπουλο στην εστία και τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Χριστόπουλο και Τασουλή στα μετόπισθεν. Μουνάφο, και Βαλιέντε ήταν οι «κόφτες», ενώ Τίλικα, Ριέρα και Σίτο αποτέλεσαν την τριπλέτα πίσω από τον Μπαράλες που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που θέλησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, κατεβαίνοντας με ένα πιο επιθετικογενές σχήμα, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που τον… μιμήθηκε.

Με τον Χατζηγιοβάνη να κάνει το πρώτο αξιόλογο σουτ της αναμέτρησης στο 7’, όχι όμως και το 1-0. Κάτι που συνέβη για τους φιλοξενούμενους στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Διούδη, τρία λεπτά αργότερα…

Όταν από εκτέλεση κόρνερ που παραχώρησε αναίτια ο Χουάνκαρ και σε δεύτερο χρόνο μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Ενγκμπακοτό έχασε τον Κώτσιρα, εκείνος σέντραρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο ξεχασμένος από… όλους Σουάρεθ έκανε το 0-1, με κεφαλιά!



Οι «πράσινοι» βρέθηκαν για πρώτη φορά στα φετινά play-offs πίσω στο σκορ αλλά πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση, παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τους Ενγκμπακοτό και Χατζηγιοβάνη.

Ο Κονγκολέζος εξτρέμ είχε μια πολύ καλή ενέργεια που δεν μετουσιώθηκε ωστόσο σε γκολ, στο 23’, αφού ο Παπαδόπουλος πρόλαβε την πάσα του στον Μακέντα.

Κάτι που συνέβη, τελικά, μετά από πέντε λεπτά και γέμισμα του Βιγιαφάνιες, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να μην κάνει σωστή εκτίμηση της φάσης αυτή την φορά, τον Χατζηγιοβάνη να το εκμεταλλεύεται και να πετυχαίνει το 1-1 σε κενή εστία!



Ο Ενγκμπακοτό είχε μια ακόμα καλή στιγμή, αυτή την φορά με κεφαλιά στο 34’, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει αλλά δέχθηκε και δεύτερη «ψυχρολουσία», στο 38ο λεπτό.

Όταν ο Πούγγουρας έκανε ένα αχρείαστο μαρκάρισμα πάνω στον Μπαράλες, εκείνος… σωριάστηκε στο έδαφος αμέσως και ο διαιτητής Γκορτσίλας -παρότι είδε την φάση και μεσω VAR, αφού ο ρέφερι Ευαγγέλου τον κάλεσε για επανεξέταση- τελικά επέμεινε κι υπέδειξε ένα ανύπαρκτο πέναλτι.

Με τον Μπαράλες να ευστοχεί στην εκτέλεση, με σκαφτό σουτ, νικώντας τον Διούδη και πετυχαίνοντας το 1-2, στο 42ο λεπτό. Που έμελλε να είναι και σκορ ημιχρόνου…



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο. Με ένα πέναλτι, δηλαδή, αυτή την φορά σαφώς πιο «καθαρό», ωστόσο…

Όταν ο Σουάρεθ προσπάθησε να διώξει την μπάλα προ του Μακέντα, αυτή όμως βρήκε στο χέρι του, ο Ευαγγέλου φώναξε ξανά τον Γκορτσίλα να δει την φάση στο βίντεο, για να υποδείξει την… εσχάτη των ποινών.

Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, νίκησε τον Παπαδόπουλο και ισοφάρισε σε 2-2 για τους γηπεδούχους, στο 53’, στην πρώτη φάση στην επανάληψη!



Ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε τριπλή αλλαγή, θέλοντας να «φρεσκάρει» την ομάδα του λίγο μετά, αλλά ήταν ξανά ο αντίπαλος εκείνος που είχε την καλύτερη φάση για γκολ..

Όταν από φοβερό «τακουνάκι» του Μακέντα, ο Χουάνκαρ πάτησε περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση αλλά με το δεξί κι έστειλε την μπάλα άουτ, στο 63ο λεπτό!



Ο Λάζλο Μπόλονι πήγε σε αλλαγή προσώπου όχι όμως και φιλοσοφίας ή τακτικής, βάζοντας στιγμές μετά τον Καρλίτος αντί του Μακέντα, ψάχνοντας το 3-2.

Ο Ισπανός θα μπορούσε να δικαιώσει τον προπονητή του, αλλά αντί για το βάθος της εστίας, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου και ενώ προηγουμένως ο Πούγγουρας δεν έκανε καλά την κεφαλιά, στο 72’!



Ο Αστέρας… εμφανίστηκε στο γήπεδο στο 77ο λεπτό, με τον Διούδη να λέει «όχι» στον Τασουλή, που έκανε ωραία ατομική ενέργεια.

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν τη νίκη και έγινε… φουλ επιθετικός στο τελευταίο 10λεπτο, με τον Μπόλονι να ρίχνει στο ματς τους Σανκαρέ-Αϊτόρ, γυρίζοντας τον Νιάς στο κέντρο της άμυνας και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2.

Όπως κι ο Καρλίτος, όμως, έτσι και ο Σανκαρέ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας, σουτάροντας μέσα από το ύψος του πέναλτι, στο 90’, με το 2-2 να μένει μέχρι τέλους!


MVP:
Ο Χατζηγιοβάνης πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ στο ίδιο παιχνίδι, ενώ πέραν αυτών ήταν κι εκείνος που ξεχώρισε δημιουργικά. Παράλληλα συνεισέφερε και στο αμυντικό κομμάτι, ΄κυρίως στο πρέσινγκ.

Ο μοιραίος: Ο Πούγγουρας είναι αυτός που «χρεώνεται» το πέναλτι, το οποίο ναι μεν δεν είναι αλλά δεν χρειάζεται να κάνει μαρκάρισμα, με τον Μπαράλες να έχει πλάτη στην εστία του Διούδη. Ενώ κόβει απρόσμενα και την πορεία της μπάλας στο δοκάρι του Καρλίτος.

Η σφυρίχτρα: Ο Γκορτσίλας ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα με τις… περίεργες αποφάσεις στα φετινά play-offs σχεδόν ολες εναντίον του Παναθηναϊκού! Είναι απορίας άξιον πως βλέπει ανατροπή κι ενώ έχει την ευκαιρία να εξετάσει την φάση με την ησυχία του στο βίντεο…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας (81’ Σανκαρέ), Χουάνκαρ, Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος (81’ Αϊτόρ), Ενγκμπακοτό (73’ Καμπετσής), Μακέντα (66’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (90’+4’ Γκαρθία), Σουάρεθ, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τίλικα (80’ Κρεσπί), Ριέρα (57’ Γκόμεζ), Σίτο (57’ Αλί Μπαμπά) Μπαράλες (56’ Τζίμας).

Διαιτητής:
Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας).

Διαιτητής VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube