Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος και την εντός έδρας αναμέτρηση της πρεμιέρας απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Παναθηναϊκός έκανε… σεφτέ, κερδίζοντας με 3-2 την Λαμία στην Λεωφόρο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Μαουρίσιο, στο 31', αλλά ισοφαρίστηκαν στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Ορτέγκα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πήραν και το προβάδισμα στο 75ο λεπτό, χάρη στο τέρμα του Βλαχομήτρου, για να έρθει η... ανατροπή στην ανατροπή, με τον Μπουζούκη να ισοφαρίζει στο 86' και τον Καρλίτος να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, τέσσερα λεπτά μετά...

Οι... νέοι του Παναθηναϊκού κέρδισαν τις εντυπώσεις, με τον Βιτάλ να αγωνίζεται για μια ώρα και να έχει ενεργό ρόλο στην επίθεση, ενώ ο Λούντκβιστ που έπαιξε για 70 λεπτά είχε την ασίστ στο 1-0 και επίσης συμμετοχή σε πολλές καλές επιθετικές ενέργειες της ομάδας του!

«Μελανό» σημείο για το «τριφύλλι», η εις διπλούν παραβίαση της εστίας του σε μια ακόμα αναμέτρηση, παρότι γενικώς αλλά και ειδικά στην άμυνα δεν θα παραταχθεί ξανά με αυτή την σύνθεση, πιθανότατα.



Στο… μυαλό των κόουτς:
O Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Ξενόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας και Χατζηθεοδωρίδης ήταν η τετράδα στην άμυνα. Πέρεθ και Μαουρίσιο έπαιξαν στον άξονα, με τους Αϊτόρ-Βιτάλ να αγωνίζονται στα άκρα και τον Λούντκβιστ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μακέντα.

H Λαμία από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-3-3, τον Σαράνοφ στην εστία και τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Ορτέγκα στα μετόπισθεν. Ενώ Γκέντσογλου, Τζανδάρης και Νούνες αποτέλεσαν τους κεντρικούς χαφ, με τους Ρόμανιτς, Ελευθεριάδη και Καραμάνο να συνθέτουν την τριπλέτα στην επίθεση.



Το ματς:
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλή πίεση από πλευράς Παναθηναϊκού, η οποία είχε σαν επακόλουθο την συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά όχι και την παραγωγή αντίστοιχων ευκαιριών.

Ο… πρωτάρης ως 11αδάτος Λούντκβιστ ήταν εκείνος που απείλησε πρώτη φορά, αναγκάζοντας τον Σαράνοφ να διώξει δύσκολα με γροθιές το μακρινό σουτ του μόλις στο 5’…

Η Λαμία ήταν σε παθητικό ρόλο μέχρι το 23ο λεπτό, όταν και έχασε την πρώτη της, διπλή, ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Με το σουτ του Ελευθεριάδη, σε πρώτο χρόνο, αλλά και την κεφαλιά του Τζανδάρη στην εξέλιξη της φάσης, να περνάει άουτ.

Από ωραία ενέργεια του έτερου «νέου», του Βιτάλ, ο Σάντσες έκανε το μακρινό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σαράνοφ απομάκρυνε τον κίνδυνο με τα πόδια, στο 29’.

Τελικά, δύο λεπτά μετά, οι «πράσινοι» έφτασαν στο 1-0, από την εκτέλεση κόρνερ του Λούντκβιστ και την δυνατή κεφαλιά του Μαουρίσιο!



Η… χαρά τους δεν κράτησε πολύ ωστόσο. Ούτε ένα λεπτό για την ακρίβεια, αφού τόσο χρειάστηκαν οι φιλοξενούμενοι για να ισοφαρίσουν! Με τον Ορτέγκα να κάνει το 1-1 με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής…

Από εκεί και μετά, ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες και χωρίς άλλη αξιόλογη φάση.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά δυναμικά και είναι ενδεικτικό πως μέχρι την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού έφτασε τρεις φορές με αξιώσεις κοντά στο 2-1!

Πρωταγωνιστές ήταν και πάλι οι δύο μεταγραφές του, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε το σουτ του Βιτάλ στο 51’, «έβγαλε» και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούντκβιστ στο 56’.

Ενώ από «τακουνάκι» του Μακέντα, κι αφού πρώτα… χόρεψε δύο αντιπάλους του, ξανά ο Βιτάλ δεν κατάφερε να σκοράρει για εκατοστά, στο 59ο λεπτό!

Ακολούθησαν τέσσερις μαζεμένες αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η συνοχή του «τριφυλλιού» χάθηκε, ο ρυθμός «κόπηκε», με την Λαμία να κρατάει στην συνέχεια το αποτέλεσμα, βλέποντας και την νέα κεφαλιά του Μαουρίσιο να περνάει άουτ, στο 73’.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι Φθιωτοί κατάφεραν να «χτυπήσουν» στην κόντρα, με τον Σαραμαντά να βγαίνει ταχύτατα μπροστά από αριστερά, να σεντράρει και τον επερχόμενο Βλαχομήτρο να σημειώνει το 1-2!



Ακολούθησε… μπαράζ αλλαγών από πλευράς Μιχάλη Γρηγορίου, που δεν μπόρεσε όμως, να «προστατεύσει» το προβάδισμα της ομάδας του.

Αντιθέτως, χάρη στην ασίστ του Βιγιαφάνιες στον Μπουζούκη και την πολύ ωραία ατομική του ενέργεια, που κατέληξε στο 2-2, του Παναθηναϊκού στο 86ο λεπτό.



Ενώ, η… ολική επαναφορά για λογαριασμό των γηπεδούχων «σφραγίστηκε» από μια ακόμα ωραία συνεργασία και την μπαλιά-τρύπα του Αϊτόρ για τον Χουάνκαρ, που σέντραρε με τον επερχόμενο Καρλίτος να σκοράρει για το τελικό 3-2, στο 90’!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Ξενόπουλος, Σάντσες (61’ Κώτσιρας), Σάρλια, Πούγγουρας (61’ Βέλεθ), Χατζηθεοδωρίδης (61’ Χουάνκαρ), Πέρεθ (74’ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο, Αϊτόρ, Λούντκβιστ (70’ Μπουζούκης), Βιτάλ (61’ Βιγιαφάνιες), Μακέντα (70’ Μακέντα).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας (62’ Μαζουλουξής), Αντέτζο (62’ Βύντρα), Τζανετόπουλος (83’ Τσούκαλος), Ορτέγκα (56’ Σαραμαντάς), Γκέντσογλου (36’ Τιρόνε, 83’ Προβυδάκης), Τζανδάρης (83’ Μαργαρίτης), Νούνιες (76’ Τρουμπούλος), Ρόμανιτς, Ελευθεριάδης, Καραμάνος.

Διαιτητής: Βαγγέλης Μανούχος (Αργολίδας).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εξώδικο Ολυμπιακού από Κούγια σε ΕΠΟ και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα: Ζητά να ασκηθεί δίωξη στον Αλμέιδα

Τσορμπατζόγλου: «Παντού... ΑΕΚ ήταν γύρω από τον πάγκο της, όχι πρώτη φορά που δεν ήταν ήρεμος ο Αλμέιδα»

Αθανασίου: Εσωτερική αντίδραση για να πάει έτοιμος στα ματς που παίζει τη χρονιά ο Παναθηναϊκός - Δε φεύγει ο Τερίμ τώρα

ΟΦΗ: Ο Μπούσης συναντήθηκε με Κασσελάκη και Τάιλερ χαρίζοντάς τους από μία φανέλα της ομάδας

Βόλος: Θα μοιράσει αρνιά ενόψει Πάσχα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ θα προετοιμαστεί για νίκη με Ολυμπιακό, έστω κι αν μπορεί να μη τη χρειαστεί τελικά»

ΑΕΚ: Επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα, άδεια από Αλμέιδα το Πάσχα

Κίνδυνος να χάσει το ντέρμπι με Ολυμπιακό ο Αλμέιδα-Αναμένεται δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Ευκαιρία για δουλειά με φόντο τον «τελικό» με Ολυμπιακό στον ΠΑΟΚ

Το πιστεύουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού!