*Αυτή δεν ήταν μια απλή νίκη για τον Παναθηναϊκό επί του ΠΑΟΚ. Ήταν θρίαμβος. Το τελικό 3-0 μαρτυρά το παραπάνω. Οι πράσινοι πήραν αυτό που ήθελαν για δεύτερη φορά μέσα σε 21 μέρες κόντρα στον δικέφαλο του βορρά και μάλιστα με τρόπο επιβλητικό. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του τριφυλλιού δε θα περίμενε κάτι τέτοιο. Απέναντι σε μια πιο ποιοτική ομάδα, το τριφύλλι ήταν φουλ αποτελεσματικό και έφτασε σε αυτό το σπουδαίο τρίποντο.

*Ένα τρίποντο πολύτιμο για την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στην Ευρώπη. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι πλησίασε στον ένα βαθμό τους Θεσσαλονικείς και ξεπέρασε την ΑΕΚ, περιμένοντας, φυσικά, τι θα κάνει η Ένωση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα, το κέρδος είναι διπλό ή και... τριπλό. Κι αυτό διότι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ανεβάζουν κατά πολύ την ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας και φυσικά βυθίζουν σε προβληματισμό τον ΠΑΟΚ, που είναι ένας από τους συνδιεκδικητές για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

τακτική του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρη. Έδωσε ξανά χώρο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος τόσο στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, όσο και στο πρώτο ημίωρο της επανάληψης ήταν πιεστικός. Είχε την κατοχή, κέρδισε πολλές στατικές φάσεις, έφτανε κοντά στην περιοχή, αλλά μέχρι εκεί. Οι περισσότερες τελικά ήταν ακίνδυνες, με εξαίρεση ένα σουτ του Μουργκ στο 32', αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία του 66' όταν ο Διούδης είπε όχι στον Κρέσπο από πολύ κοντά. Η φάση αυτή είναι, πιθανότατα, και... όλο το ματς! Διότι σε εκείνο το σημείο το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του τριφυλλιού, χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Μακέντα σε δημιουργία και εκτέλεση στο 39'.

Λούκας Βιγιαφάνιες φρόντισε να... απογειώσει τον Παναθηναϊκό. Πρώτα με την εκτέλεση φάουλ για το 2-0, αλλά και στη συνέχεια με την εξυπνάδα του να μη διώξει όπως όπως σε ένα σημείο που βρισκόταν ανάμεσα σε 2 παίκτες του ΠΑΟΚ, έξω από την περιοχή του Διούδη. Ο Αργεντινός μοίρασε με ψυχραιμία στον Μολό, αυτός πέταξε την μπάλα στον φρέσκο Αϊτόρ, με τον Ισπανό να κερδίζει Ροντρίγκο και Πασχαλάκη και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην πράσινη νίκη, αυτό το ηλιόλουστο μεσημέρι στη Λεωφόρο.

*Ο "Βίγια" ήταν απολαυστικός. Παρά το γεγονός ότι κάποια στιγμή στην επανάληψη έδειξε να κουράζεται, αποτέλεσε τον καλύτερο παίκτη της αναμέτρησης και τον πιο καθοριστικό. Από δικά του πόδια αρχίζουν οι φάσεις του πρώτου και του τρίτου τέρματος, ενώ σκοράρει ο ίδιος το δεύτερο με φάουλ. Εκπληκτική εμφάνιση και, αν θέλετε, ηγετική από τον Αργεντινό άσο, που μας θύμησε τα παλιά.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Μακέντα σκόραρε ξανά, έδωσε πολλές μάχες και έδειξε γιατί είναι πολύτιμος για τον Παναθηναϊκό. Τέταρτο σερί γκολ για τον Ιταλό φορ σε τρία ματς! Ο Μολό έπιασε εξαιρετική απόδοση. Στο αμυντικό κομμάτι ήταν σχεδόν αλάνθαστος, ενώ βγάζει την μπαλιά στο γκολ του Αϊτόρ. Πολύ καλός και ο Χατζηγιοβάνης, με την μπαλιά στο πρώτο τέρμα να είναι "μαγική"! Ο Μαουρίσιο κουράστηκε και έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό, ενώ οι Αλεξανδρόπουλος και Νιάς έδωσαν πάρα πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή.

*Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η νίκη είναι μεγάλη και σημαντική, αλλά υπάρχει δρόμος μακρύς στα πλέι οφ και τα πάντα ανατρέπονται για... πλάκα. Απαιτείται συγκέντρωση απ' όλους στην ομάδα, συνέχεια στη δουλειά και φυσικά υπομονή και επιμονή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube