Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Final Four του Κυπέλλου Γυναικών πανηγύρισε το απόγευμα της Παρασκευής (24/03) ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 81-62 του αξιόμαχου ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλειστό της Ζωφριάς, στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας!

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη, κυριάρχησε στο ματς, επιβάλλοντας τον δικό της ρυθμό απέναντι σε μια ομολογουμένως ανταγωνιστική ομάδα όπως αυτή του ΠΑΣ, με αποτέλεσμα να φτάσει στην πολυπόθητη πρόκριση, η οποία και είναι η τέταρτη στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Πλέον, οι «πράσινες» περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (26/03, 14:00), ο οποίος θα προκύψει από το παιχνίδι Ελευθερία Μοσχάτου-Νίκη Λευκάδας, εκεί όπου θα διεκδικήσουν το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας τους και πρώτο μετά το μακρινό... 2000.

Κορυφαία για τους νικητές ήταν η Έμιλι Πότερ με ένα εντυπωσιακό double-double με 24 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ από κοντά ακολούθησαν η Κάρτερ (16π., 5ρ.) και η Χριστινάκη (14π., 3ρ.). Για την ομάδα του Γιάννη Μαργαρίτη που αγωνίζεται στην Α2, ξεχώρισε η Μπριγκς (17π., 11ρ.) και Εγουόντο (18π., 8ρ.), η οποίες βρέθηκαν σε εξαιρετικό βράδυ.



Το ματς:


Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση, εκεί όπου με καλάθια των Μπριγκς και Εγουόμπο είχε από την αρχή το πάνω στο χέρι στο σκορ, προηγούμενος με 8-5 στο 4'. Μάλιστα, οι τυπικά φιλοξενούμενες συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις μέσα από το «ζωγραφιστό», πηγαίνοντας στο +5 και το 12-7 στο πεντάλεπτο.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, με τις Πότερ και Χριστινάκη να φέρνουν το ματς στα ίσα (12-12), με την Ελληνίδα φόργουορντ μάλιστα λίγο αργότερα να δίνει το πρώτο «πράσινο» προβάδισμα με τρίποντο από την κορυφή (15-12). Η καλή εικόνα του ΠΑΣ όμως δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να χτίσει μια διαφορά, κλείνοντας έτσι το δεκάλεπτο με σκορ 22-20.



Με ένα γρήγορο σερί 8-2 δια... χειρός Έμιλι Πότερ ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για τις «πράσινες», με την Αμερικανίδα σέντερ να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι για το 30-22 του «τριφυλλιού» στο 13'.

Οι παίκτριες του Γιάννη Μαργαρίτη ωστόσο αντέδρασαν άμεσα, μειώνοντας τη διαφορά στους 4 για το 35-31 στο 17'. Κάπου εκεί, ο Παναθηναϊκός πάτησε το πόδι στο... γκάζι και με το «τετράποντο» της Χριστινάκη, αλλά και τα καλάθια των Πότερ και Παυλοπούλου, πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με τη μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς έως εκείνο το σημείο και το 45-33.



Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη μπήκε με τρομερή ενέργεια και διάθεση στο τρίτο δεκάλεπτο, όπως ακριβώς έκλεισε και το πρώτο ημίχρονο. Με τις δύο Αμερικανίδες, την Κάρτερ και την Πότερ να κάνουν... θραύση στο εκτελεστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στο +17 για το 57-40 στο 25'.

Μαρίνη και Μπριγκς έδωσαν μια επιθετική «ανάσα» στην ομάδα των Ιωαννίνων (57-45), η οποία όχι μόνο έβγαλε αντίδραση και ψυχή στο παιχνίδι της, αντιθέτως ροκάνισε τη διαφορά, μειώνοντας στους εννέα με τρίποντο της Σαριγιαννίδου (60-51), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 62-51.



Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως δεν ήθελε να μπλέξει περαιτέρω σε περιπέτειες. Με τις Σωτηρίου και Πότερ να ηγούνται της «πράσινης» επίθεσης και να πετυχαίνουν από έξι πόντους η κάθε μία, ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 για το 72-55 στο μέσα του δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί, με το «τριφύλλι» να ανεβάζει και άλλο τη διαφορά στα εναπομείναντα λεπτά, με την τελευταία κόρνα του αγώνα να βρίσκει τον Παναθηναϊκό νικητή με σκορ 81-62.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 45-33, 62-51, 81-62.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube