Ελλάδα

Έκανε την ανατροπή επί της Νίκης Λευκάδας και πέρασε στον τελικό η Ελευθερία Μοσχάτου!

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκειά του, η Ελευθερία Μοσχάτου νίκησε 56-50 της Νίκης Λευκάδας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου εκεί όπου περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Το εισιτήριο για τον τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου περιμένει ήδη ο Παναθηναϊκός, πήρε η Ελευθερία Μοσχάτου, επικρατώντας 56-50 της Νίκης Λευκάδας στο Κλειστό της Ζωφριάς για τον δεύτερο ημιτελικό του θεσμού!

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου, παρά το γεγονός πως είχε προηγηθεί με δέκα πόντους στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, χρειάστηκε μια μεγάλη ανατροπή στο φινάλε για να πάρει την πρόκριση και να δώσει το «παρών» για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης!

Κορυφαία για τους νικητές ήταν η Καρακασίδου με 17 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησε και η Σταμάτη με 10 πόντους. Για τη Νίκη Λευκάδας, ξεχώρισε η Κάρεϊ με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ.


Το ματς:


Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη, αλλά και πολλά χαμένα σουτ. Με τις Δαμουλάκη και Κάρεϊ να «ξεκολλούν» επιθετικά τη Νίκη Λευκάδας, οι τυπικά φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 12-6 στο 7'. Η Ελευθερία Μοσχάτου, «απάντησε» με τρία εύστοχα τρίποντα στο τελευταίο δίλεπτο, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +2 και το 15-13.

Τα λάθη και τα άστοχα σουτ συνεχίστηκαν και στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα του δεκαλέπτου. Ωστόσο, ένα ξέσπασμα της Ελευθερίας Μοσχάτου από τα μέσα της περιόδου και έπειτα, επέτρεψε στις παίκτριες του Γιώργου Σίμου να τρέξουν ένα επιμέρους σερί 8-1, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ένα προβάδισμα οκτώ πόντων για το 31-24.

Το γκολ-φάουλ της Καρακασίδου στις αρχές της τρίτης περιόδου, έφερε τις τυπικές γηπεδούχες για πρώτη φορά στο +10 (34-24). Η απάντηση της Νίκης μάζεψε κάπως τη διαφορά για το 43-38 του δεκαλέπτου, ενώ, αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως στα τελευταία τρία λεπτά δεν σημειώθηκε κανένας πόντος!

Στην τελευταία περίοδο, η Νίκη Λευκάδας, όχι μόνο μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά, αντιθέτως, πέρασε μπροστά στο σκορ με 50-48 στο 36'. Και ενώ όλα έδειχναν πως θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το φινάλε, η ομάδα του Σταύρου Νανάκου υπέστη... ολικό μπλακ-άουτ, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Ελευθερία Μοσχάτου, που με ένα σερί 8-0 στο τελευταίο τρίλεπτο πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 56-50.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 31-24, 43-38, 56-50.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x