Σε τουρνουά υψηλού επιπέδου θα συμμετάσχει το τμήμα πυγμαχίας του Παναθηναϊκού. Πιο συγκεκριμένα, το τριφύλλι θα εκπροσωπηθεί από έξι αθλητές και την Πέμπτη το πρωί η αποστολή «πετά» για Σουηδία, με τον αρχιπροπονητή, Γιάννη Αϊδινιώτη να δίνει το στίγμα του για αυτά που περιμένει να δει.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Παναθηναϊκού ΑΟ:

Το πρωί της Πέμπτης 22/9 αναχωρεί αντιπροσωπεία του τμήματος Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού Α.Ο. για τη Στοκχόλμη, προκειμένου να λάβει συμμετοχή στο τουρνουά που διοργανώνει η σουηδική Χάμαρμπι 23-25 Σεπτεμβρίου, με την οποία ο Σύλλογός μας διατηρεί εξαιρετική σχέση και μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο την είχε φιλοξενήσει στο προπονητήριο του τμήματος στη θύρα 5 του «Απ. Νικολαΐδης», σε μία λαμπρή διεθνή εκδήλωση που περιελάμβανε μία σειρά από φιλικούς αγώνες.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η αγωνιστική ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της πριν το ταξίδι, ενώ το προπονητήριο της θύρας 5, επισκέφτηκε η μεγάλη δόξα της πυγμαχίας και νυν προπονητής, Γιώργος Στεφανόπουλος, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Γιάννη Αϊδινιώτη και τους αθλητές, καθώς και να χαρίσει στο τμήμα το νέο του βιβλίο.

Η αποστολή που θα ταξιδέψει στην σουηδική πρωτεύουσα αποτελείται από τους:

Θοδωρή Ριτζάκη (69 κιλά), Ανδρέα Κατζουράκη (75 κιλά), Γιάννη Κασιδόκωστα (75 κιλά), Διονύση Περδικάρη (60 κιλά), Μανώλη Παπαδόπουλο (64 κιλά) και τον μικρό Παρασκευά Καλλέα (45 κιλά) από τις ακαδημίες, τον αρχιπροπονητή Γιάννη Αϊδινιώτη και την Υπεύθυνη του τμήματος Μαρία Καϊάφα.

Τα ζευγάρια των αθλητών που θα ανέβουν στο ρινγκ έχουν ως εξής:
Κασιδόκωστας - Adam Belalia
Παπαδόπουλος -Arstan Lensen
Κατζουράκης - Adam Chartoi
Ριτζάκης - Ferdaws Sahar
και Περδικάρης - Ali Yusefi

Ο αρχιπροπονητής Γιάννης Αϊδινιώτης δήλωσε στο panathinaikos1908.gr: «Στην παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός Α.Ο., μέσω του τουρνουά στη Σουηδία έχει την ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αγώνων ευρωπαϊκού επιπέδου. Διαθέτουμε μια αγωνιστική ομάδα πολλά υποσχόμενη και πρωτίστως, ο στόχος μας είναι οι αθλητές μας να αποκομίσουν εμπειρίες και εν συνεχεία να πραγματοποιήσουν καλή εμφάνιση και νίκες. Ακολουθεί το ταξίδι στην Κύπρο, όπου θα λάβουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα Παίδων, ενώ αναμένουμε μια ανοικτή πρόσκληση από το Ντουμπάι. Επίσης, στο τέλος της χρονιάς θα ταξιδέψουμε στη μακρινή Μελβούρνη, όπου θα μας τιμήσουν και θα πάρουμε μέρος σε διεθνείς αγώνες».

Ο Θοδωρής Ριτζάκης, που πέρα από αθλητής, εκτελεί και χρέη βοηθού προπονητή, τόνισε στο panathinaikos1908.gr: «Η ομάδα έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία μέσα από σκληρή προπόνηση για τη συμμετοχή της στους αγώνες στη Σουηδία και ευελπιστούμε το τμήμα Πυγμαχίας του Συλλόγου μας, να διακριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στο απώτερο μέλλον να κατακτήσουμε μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις. Εμείς από την πλευρά μας για να το πετύχουμε αυτό, κάνουμε ένα βήμα τη φορά και η συμμετοχή μας στο τουρνουά της Σουηδίας αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Λάμψη πρωταθλητών στην απονομή των επάθλων στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου

Θρίαμβος των Ελλήνων σκοπευτών στον Ιταλικό Grand Prix

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Πρωτιά στον Φοίνικα Σύρου για το «METATRON II» και το «WATER GIPSY»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 & U19: Στους «32» του διπλού οι έφηβοι Κοσμάς/Κούτρα κι οι κορασίδες Τασιού/Μιχάλαρου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μέχρι τον τρίτο γύρο του διπλού μικτού Κοσμάς/Κοντοπούλου

Ράλλυ Αιγαίου: Σύρος και Λέρος συνεχίζουν το ταξίδι 63 ετών στην καρδιά του Αιγαίου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Οι αντίπαλοι των αθλητών μας στα ατομικά αγωνίσματα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Στις θέσεις 21-22 έφηβοι και παίδες, 24ες κατετάγησαν νεάνιδες και κορασίδες

Μεταγραφές πινγκ πονγκ περιόδου 2026-2027: Ο Ολυμπιακός φέρνει τον Σλοβένο Γιόργκιτς κι ο Παναθηναϊκός τη Γιαπωνέζα Όγιο

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μένουν στο κυνήγι της προνομιούχου 17ης θέσης οι παίδες