· Απλά μία ματιά να ρίξει κανείς στα αποτελέσματα των ντέρμπι του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο και του Ολυμπιακού έξω από το Καραϊσκάκη την τελευταία διετία θα δει το κοινό σημείο!

· Ο Παναθηναϊκός έχει εντός έδρας μία ήττα (1-3 από τον ΠΑΟΚ), τέσσερις νίκες (κατά σειρά με ΑΕΚ 3-0, ΠΑΟΚ 2-1, Ολυμπιακό 1-0, ΑΕΚ 2-1) και δύο ισοπαλίες (κατά σειρά 0-0 με Ολυμπιακό, 1-1 με ΑΕΚ). Ο δε Ολυμπιακός έχει εκτός έδρας ήττα (0-1 από τον ΠΑΟ), τρεις νίκες (κατά σειρά με ΑΕΚ 3-2, ΠΑΟΚ 2-1, ΑΕΚ 3-2) και δύο ισοπαλίες (0-0 με ΠΑΟ, 1-1 με ΠΑΟΚ).

· Βλέπουμε δηλαδή να έχουν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα στα ντέρμπι, ο ΠΑΟ στο γήπεδο του κι ο Ολυμπιακός μακριά από το γήπεδο του! Η διαφορά είναι ότι ο ΠΑΟ έχει μία νίκη παραπάνω, αλλά έχει κι ένα παιχνίδι παραπάνω. Η δε μοναδική ήττα του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας ντέρμπι είναι από τον αυριανό αντίπαλο του, τον Παναθηναϊκό.

· Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δυο ομάδες έχουν μπορέσει κι έχουν κάνει ανατροπές: ο ΠΑΟ έχανε φέτος 0-1 στη Λεωφόρο από την ΑΕΚ και το γύρισε σε υπέρ του 2-1 (έστω με τη βοήθεια δύο πέναλτι) κι ο Ολυμπιακός έχανε 0-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το γύρισε σε υπέρ του 2-1.

· Όπως κι αν έχει, οι δύο αιώνιοι έχουν ουσιαστικά τα ίδια αποτελέσματα στα ντέρμπι, όταν ο ΠΑΟ παίζει στη Λεωφόρο κι ο Ολυμπιακός παίζει μακριά από το Καραϊσκάκη! Κάτι που ενόψει του αυριανού ντέρμπι στο σπίτι του Παναθηναϊκού μας παραπέμπει σε μεγάλη μάχη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube