Ο ΠΑΣ πήρε τη νίκη γοήτρου, αλλά σώθηκε παρέα με τον Αστέρα! Οι Γιαννιώτες επικράτησαν 1-0 των Αρκάδων χάρη στο τέρμα του Ροσέρο στο φινάλε, έκλεισαν με ιδανικό τρόπο τα εντός έδρας παιχνίδια του και μια πολύ δύσκολη και απαιτητική σεζόν, με τους φιλοξενούμενους να σφραγίζουν μετά τα υπόλοιπα αποτελέσματα και αυτοί τη σωτηρία τους.

Φινάλε με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας για τους Ηπειρώτες, υποδέχεται τον Ατρόμητο ο Αστέρας!

Σπουδαίο επίτευγμα από τον Χουάν Μουνάφο, ο οποίος συμπλήρωσε 300 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία και μπήκε σε ένα πολύ κλειστό… κλαμπ, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Βαζέχα, Τζόρτζεβιτς και Σαβέφσκι.

Στο μυαλό του κόουτς


Με 4-3-3 κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος. Ο Αθανασίου στην εστία και οι Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος στην άμυνα. Τριάδα στα χαφ οι Τζίνο, Λιάσος, Τζίμας, με τους Μορέιρα, Παμλίδη στο πλάι του Μπάλαν στην επίθεση.

Διάταξη 4-2-3-1 για τον Αστέρα Τρίπολης από τον Γιάννη Δουβίκα. Στο τέρμα ο Παπαδόπουλος, με τους Γκαρθία, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες στην τετράδα της αμυνας. Οι Ιγκλέσιας, Μουνάφο στα χαφ, με τους Μπαρτόλο, Τιλίκα, Σίτο στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και ο Κρέσπι στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς


Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και είχε περισσότερες φάσεις για να σκοράρει με τις τελικές στο φινάλε του 45λεπτου να είναι 5-1 υπέρ του. Ο Μπαρτόλο μόλις στο 2ο λεπτό έκανε μια σουτάρα από τα 25 μέτρα, ωστόσο ο Αθανασίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 18ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Μπαρτόλο να κάνει το σουτ, αλλά ο Παντελάκης μπήκε στην πορεία της μπάλας και τελευταία στιγμή έδιωξε με προβολή!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στην συνέχεια άρχισε να ανεβάζει ρυθμό, έχοντας την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία του στο 25ο λεπτό. Ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, με τον Άλβαρες να διώχνει σε κόρνερ σωτήρια. Στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι ήταν αρκετό ισορροπημένο, με τους Αρκάδες να είναι συνολικά πιο επικίνδυνοι αλλά να έχουν κακές αποφάσεις και το 0-0 να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους.



Με τον ίδιο ρυθμό κύλησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπαρτόλο να είναι εκείνος από πλευράς Αστέρα που απειλούσε περισσότερο την αντίπαλη εστία. Στο 75’ ο Αργεντινός έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ, με τον Αθανασίου ξανά να διώχνει σε κόρνερ, το οποίο στην συνέχεια οι Αρκάδες δεν εκμεταλλεύτηκαν.

Ο Θανάσης Στάικος έριξε στο ματς τον Ροσέρο, ο οποίος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων προς την εστία του Παπαδόπουλου και μάλιστα βρήκε το νικητήριο γκολ στο 84’. Ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ που κόντραρε στα σώματα και στρώθηκε στον Κολομβιανό, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει μια νίκη κατηγορίας, ωστόσο μετά την ισοπαλία της Λαμίας (1-1) με τον Λεβαδειακό και του Ιωνικού στην Κρήτη (2-2) σώθηκε μαθηματικά και ο Αστέρας Τρίπολης.

MVP: Ο Ροσέρο είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, αφού χάρισε τη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα και γενικά από τότε που μπήκε στο παιχνίδι άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων. Ωστόσο, αν δεν είχε σκοράρει αυτό το γκολ, ο τίτλος άνηκε δικαιωματικά στον Χουλιάν Μπαρτόλο ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι με την φανέλα του Αστέρα. Απειλούσε συνεχώς, κυκλοφορούσε την μπάλα ωραία και βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ αρκετές φορές.

Η σφυρίχτρα: Ο κ. Γκάμαρης δεν είχε δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσει και έκανε μια καλή διαιτησία συνολικά.

Έτσι παρακολουθήσατε το παιχνίδι Live μέσα από το sportfm.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσικίνιο: «Νιώθω άνετα όπου και εάν παίζω - Πιστεύουμε στον εαυτό μας»

ΑΕΚ: Δίπλα στην ομάδα οι φίλοι της - Αποχαιρέτησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, θα την υποδεχτούν στην Αθήνα!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»