Όχι μόνο παρέμεινε αήττητη η Γκενκ και μετά το τέλος της 7ης αγωνιστικής, αλλά πήρε και το εντός έδρας ντέρμπι με την Άντερλεχτ. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τις δύο ομάδες να μένουν κολλημένες στο μηδέν.

Η Γκενκ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους, με τον Ντεβάστ να «ανοίγει» το σκορ στο 49’, αξιοποιώντας ιδανικά μια όμορφη σέντρα του Ποθουέλο. Στη συνέχεια η Άντερλεχτ προσπάθησε να αντιδράσει, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά τελικά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με τη Γκενκ να παραμένει δεύτερη, 2 βαθμούς πίσω από τη Μπριζ.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ανάμεσα σε Σταντάρ Λιέγης και Σαρλερουά. Σε ολόκληρο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Στέργος Μαρίνος για τους φιλοξενούμενους, όπως και ο Κωνσταντίνος Λαΐφης για τους γηπεδούχους. Στο 10’ ο Εκόνγκ σκόραρε για την Σταντάρ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ με τη βοήθεια του VAR. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις ο Φαΐ.

Στη «λευκή» ισοπαλία έμεινε και η αναμέτρηση της Μπέβερεν με την Έουπεν, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι. Ο Απόστολος Βέλλιος αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι για τους γηπεδούχους, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε Οστάνδη και Σερκλ Μπριζ, οι οποίες βρισκόντουσαν στην 8η και την 9η της βαθμολογίας. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς μεγάλες ευκαιρίες, οι δύο ομάδες μπήκαν επιθετικά και έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο. Η Σιρκλ ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 67’, όταν μετά από σέντρα του Μερσιέ, ο Λαμπό πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια, η Οστάνδη πήρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε τους φιλοξενούμενους, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά ισοφάρισε στο 88’ με σουτ του Βαντεντρίς.

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική

Παρασκευή 14/9
Κλαμπ Μπριζ-Λόκερεν 2-1
(61’ Πουλέν, 90+7’ (πεν.) Φόσεν - 8’ Γιοβάνοβιτς)

Σάββατο 15/9
Σταντάρ Λιέγης-Σαρλερουά 0-0

Οστάνδη-Σερκλ Μπριζ 1-1
(88’ Βαντεντρίς - 67’ Λαμπό)

Μπέβερεν-Έουπεν 0-0

Γκενκ-Άντερλεχτ 1-0
(49’ Ντεβάστ)

Κυριακή 16/9
Μουσκρόν-Κορτράικ (15:30)
Αντβέρπ-Ζούλτε Βάρεγκεμ (19:00)
Γάνδη-Σεντ Τρούιντεν (21:00)
Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Παρασκευή 21/9
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Κορτράικ (21:30)

Σάββατο 22/9
Μπέβερεν-Σαρλερουά (19:00)
Έουπεν-Οστάνδη (21:00)
Λόκερεν-Μουσκρόν (21:00)
Σεντ Τρούιντεν-Αντβέρπ (21:30)

Κυριακή 23/9
Γάνδη-Κλαμπ Μπριζ (15:30)
Άντερλεχτ-Σταντάρ Λιέγης (19:00)
Σερκλ Μπριζ-Γκενκ (21:00)

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube