Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές όπου όλα πήγαν πρίμα για τους τέσσερις «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου ήρθε η 3η (σ.σ. τυπικά 5η )ημέρα της Σούπερ Λίγκας για να βγουν στην επιφάνεια οι αδυναμίες τους. Δεν είναι άλλωστε και το πιο συνηθισμένο να γκελάρουν όλοι μαζί την ίδια αγωνιστική και ενδεικτικό αυτού είναι ότι πρέπει να γυρίσουμε στο 2007 για να βρούμε κάτι ανάλογο, όσον αφορά τα αποτελέσματα των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα άνοιξαν και πάλι τη κουβέντα σχετικά με την δυναμική των ομάδων και τις λεγόμενες ταχύτητες ανάμεσα στους συλλόγους της Λίγκας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης αγωνιστικής αποδεικνύουν ότι οι μεγάλοι δεν είναι άτρωτοι και κανένα πρωτάθλημα δεν θα κριθεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Με βάση τη λογική και έχοντας στα χέρια μας ένα δείγμα γραφής τριών αγωνιστικών δύο είναι οι βασικές αιτίες, που είδαμε άλλα στο ξεκίνημα και άλλα στο τριήμερο που μας πέρασε.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι οι τέσσερις μεγάλοι ήταν ξεκάθαρα πιο έτοιμοι όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Φυσιολογικά η σέντρα ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Αυγούστου αλλά τελικά έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα όλες οι ομάδες πλην των ευρωπαίων αρκέστηκαν σε ανούσια φιλικά και προπονήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ομάδες να πέσουν έξω στον προγραμματισμό αλλά και στον αγωνιστικό τους σχεδιασμό.

Την ίδια στιγμή Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μέτρησαν από τέσσερα επίσημα παιχνίδια στην Ευρώπη και η ΑΕΚ δύο ματς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες ομάδες να μπουν με έναν σχετικό ρυθμό στο πρωτάθλημα, ειδικά από τη στιγμή που αντιμετώπισαν σχετικά καλές και έτοιμες ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι αυτός ο ντόρος και η κουβέντα για άνοιγμα της ψαλίδας, πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων και άλλα τέτοια ωραία, έδωσαν την εντύπωση στις μεγάλες ομάδες ότι μπορούν να νικάνε όλα τα παιχνίδια μόνο με τη φανέλα ή απλά τη παρουσία τους μέσα στο γήπεδο.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το Αγρίνιο παραμένει μια δύσκολη έδρα για κάθε αντίπαλο, η ΑΕΛ και ο Ηρακλής παραμένουν δύο υπολογίσιμοι αντίπαλοι με μεγάλη ιστορία και βάρος φανέλας και η Ξάνθη μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα με εμπειρία 25 συνεχόμενων ετών στη μεγάλη κατηγορία...

Κοινώς, οποιοδήποτε συμπέρασμα πριν κυλήσει τουλάχιστον το 1/3 του πρωταθλήματος εμπεριέχει ρίσκο και είναι βιαστικό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube