ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Το διπλό στο Αγρίνιο, όπως προέκυψε στο 87΄δεν αποτελεί επιτυχία σε ότι αφορά στην εμφάνιση και αν γίνει το λάθος να ερμηνευτεί ως σπουδαία επιτυχία και δεν γίνει οδηγός για να βελτιωθεί η εικόνα του ΠΑΟΚ, τότε, αργά ή γρήγορα, θα υπάρχουν δυσάρεστες συνέπειες. Θα τις αισθανθούν πιο δυσάρεστες οι φίλοι του ΠΑΟΚ που έχουν ενθουσιαστεί αντικρίζοντας την ομάδας τους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Είχε… θέματα ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναιτωλικό κι αυτά θα πρέπει να τον οδηγήσουν στην επόμενη δοκιμασία, στα Γιάννενα. Δεν μπορεί παρά να δουλέψει στις αδυναμίες του και όχι να εφησυχάσει. Ήτα μια δύσκολη νίκη που δεν απείχε πολύ από μια ισοπαλία ίσως και μια αναπάντεχη ήττα που θα τον έβαζε σε περιπέτειες ή θα τον κρατούσε χαμηλότερα από την πρώτη θέση, που, κατά γενική παραδοχή του ανήκει. Κι αυτό το λέω διότι θα πρέπει να κοιτάξουμε τη συνολική εικόνα των ομάδων και σε αυτή την περίπτωση, δεν το συζητώ, ο Ολυμπιακός πάσχει και δεν δείχνει να πείθει κι ο ΠΑΟΚ έχει μοναδική ευκαιρία διότι είναι καλύτερος.

Είναι πολύ σημαντικό και προφανώς η βάση για την εκτόξευση το γεγονός ότι δεν υπάρχει παθητικό στον ΠΑΟΚ εδώ και πολύ καιρό. Δεν δέχεται γκολ, ξεκινά με το μηδέν στην άμυνα και ό,τι βγάλει μπροστά είναι όφελος.

Δεν μπορώ να υπολογίσω στην ΑΕΚ. Δεν νομίζω ότι έχει πολλές δυνάμεις για να καλύψει όλες τις ανάγκες, και το κύπελλο και το πρωτάθλημα και, βέβαια, την Ευρώπη, όπου συνεχίζει με αγώνες τον Φεβρουάριο.

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και φέτος υπάρχει αυτή η αμηχανία στις μεταγραφές και δεν υπάρχει καμία απολύτως έγκαιρη αντίδραση, αφού είναι γνωστό που ακριβώς επιθυμεί την ενίσχυση οι προπονητής και πως θα καταφέρει να αυξήσει τις πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Ποιος μπορεί να απαντήσει γιατί δεν ολοκληρώθηκαν μια ή δύο ακόμη επιλογές. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος αν θα προκύψουν έστω και την τελευταία στιγμή αλλά, πόσο χρήσιμες μπορεί να είναι όταν απομένουν έντεκα αγώνες και θα πρέπει να προηγηθεί χρόνος προσαρμογής για τα νέα πρόσωπα…

Οι μεταγραφές ήταν πάντα ένα θέμα, ειδικά το Γενάρη, Δεν υπάρχει δικαιολογία από τη στιγμή που υπάρχουν χρήματα για να γίνουν μεταγραφές.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τον αγώνα με τον ΠΑΣ και το μυστικό βρίσκεται στην προετοιμασία, από εκεί που σταματά το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής στο Αγρίνιο. εφόσον φιλτράρεται και ερμηνεύεται σωστά το αποτέλεσμα και η απόδοση της ομάδας, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Αν τυχόν γίνει το λάθος και δεν διαβαστεί όπως ακριβώς πρέπει το διπλό με τον Παναιτωλικό, τότε θα είναι δύσκολη η εκδρομή στα Γιάννενα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube