ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Η πρώτη αντίδραση: Πήρε έναν ακόμη αναλώσιμο. Αφού κι ο Ολυμπιακός δεν την έψαξε πολύ για να βρει έναν Βαλβέρδε ή… έστω ένα Μίτσελ, γιατί ο ΠΑΟΚ να επενδύσει περισσότερα από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα;

Η δεύτερη σκέψη: Ο Ίβιτς και όποιο –τέλος πάντων- μοντέλο έχει δημιουργήσει, που μπορεί να ξεκινά πριν εμφανιστεί ο ίδιος (ας πούμε επί ημερών Τούντορ…) θα συνεχιστεί, θα εξελιχθεί κι όλα καλά, διότι το επόμενο βήμα είναι ένας τίτλος και μπορεί να τον κερδίσει υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Τέλος, ο Στανόγιεβιτς, ερχόμενος από τη δεύτερη κατηγορία της Κίνας, παρά τη θητεία του στην Παρτιζάν που δεν μπορεί παρά να παίρνει το πρωτάθλημα στη Σερβία της ποδοσφαιρικής παρακμής, δεν ενθουσίασε κανέναν. Επιπλέον θα είναι και πάλι ένας προπονητής που δεν έχει αποδείξει ότι πρόκειται για προσωπικότητα που θα «καλύψει» με το μέγεθός της τα αποδυτήρια και δεν θα επιτρέψει τα σούρτα φέρτα του ιδιοκτήτη ή τις περιπαιχτικές και πνευματώδεις διαδικτυακές τοποθετήσεις του συμπαθούς Γιώργου.

Όχι ότι όλα αυτά σώνει και καλά θα καθορίσουν το μέλλον του Στανόγειβιτς και την εν γένει παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει με την ομάδα… δεύτερης ευκαιρίας για τον Σέρβο προπονητή και για όλους αυτούς που ανήκουν στην ίδια συνομοταξία.

Ο Στανόγιεβιτς είναι προπονητής ενός πλάνου που ο ΠΑΟΚ θα επενδύσει – αν δεν μας διαψεύσει και φέτος- ο ιδιοκτήτης του με στόχο το πρωτάθλημα. Και θα κατακτήσει αν τελικά του προσφέρει, του Στανόγιεβιτς, όλα τα απαραίτητα μέσα. Ειδάλλως, θα κάνουμε το σταυρό μας, θα ζήσουμε ένα ακόμη πρωτάθλημα που ξεκινά το καλοκαίρι και σταματά τον Οκτώβριο, με τον προπονητή να ζητά πίστωση χρόνου…

Δεν αναφέρομαι σε κάτι καινούργιο. Θα είναι καινούργια η τακτική του Σαββίδη, αν… απαντήσει με μεταγραφές πρωταθλητών, με προσθήκες που θα δημιουργήσουν σύνολο καλύτερο στο γήπεδο, κι όχι στις αναλύσεις των ρεπόρτερ, όπως πέρσι, όταν όλοι βάλθηκαν να μας πείσουν για το εξαιρετικό υλικό, όταν διέγραφε εντυπωσιακή πορεία με τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό ως αντιπάλους.

Υ. Γ. Κανείς βέβαια δεν απάντησε αν τελικά αυτός ο προπονητής μπορεί να φέρει (και βεβαία με την απαραίτητη στήριξη) πρωτάθλημα, αλλά, οι περισσότεροι, συνήθως ομοεθνείς του, αναφέρονται σε επιθετικό ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό θα ικανοποιήσει, αν τυχόν συνδυαστεί με θετικά αποτελέσματα και συνολικό αποτέλεσμα έναν τίτλο, τότε τα πήγε μια χαρά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube