Δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός των ελληνικών χρωμάτων στη διάρκεια της τέταρτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης ΑΜΕΑ της Μαδέιρα, με τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο S8, την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου να φτάνει στην κορυφή των 50μ. ύπτιο S4 και για δεύτερη σερί διοργάνωση και τον Αριστείδη Μακροδημήτρη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο S2, μία ημέρα μετά το χάλκινο στα 100μ. ύπτιο.

Δεύτερο χρυσό για τον Μιχαλεντζάκη
Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στέφθηκε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, μετά το χθεσινοβραδινό χρυσό στα 100μ. πεταλούδα, την Τετάρτη κατέκτησε την κορυφή και στα 100μ. ελεύθερο S8 με επίδοση 58.52.

Ο Μιχαλεντζάκης πιέστηκε στο δεύτερο 50άρι από τον Ρώσο Αντρέι Νικολάεφ, ωστόσο για έξι δέκατα του δευτερολέπτου κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος στο κολυμβητήριο της Μαδέιρα.

«Back to back» χρυσό για τη Σταματοπούλου, «ασημένιος» ο Μακροδημήτρης
Όπως το 2018 στην Ιρλανδία, έτσι και στην Πορτογαλία η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έκλεψε την παράσταση στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S4, κατακτώντας και πάλι το χρυσό μετάλλιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κάλυψε την απόσταση σε 54.35 και διπλασίασε τις ευρωπαϊκές της πρωτιές στο αγώνισμα, ο τελικός του οποίου ήταν από τους πλέον συναρπαστικούς του απογευματινού προγράμματος, αφού έξι αθλήτριες διεκδικούσαν μέχρι το τέλος τη νίκη.

Όσον αφορά στον Αριστείδη Μακροδημήτρη, αν και αρχικά τερμάτισε τρίτος στον τελικό των 200μ. ελεύθερο S2, τελικά βρέθηκε με το ασημένιο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος, μετά την ακύρωση του Ρώσου Ντανιλένκο. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο για τον Έλληνα τρις Παραολυμπιονίκη στη διοργάνωση της Μαδέιρα, μετά το χάλκινο που πήρε χθες στα 100μ. ύπτιο της ίδιας κατηγορίας. H επίδοση του Μακροδημήτρη στον τελικό ήταν 4:44.51.

Ακόμη, από ελληνικής πλευράς, ο Γεράσιμος Λιγνός κατετάγη όγδοος στον τελικό των 100μ. ύπτιο S13, ενώ η Ευθυμία Γκουλή είχε τη δέκατη επίδοση των προκριματικών στα 100μ. ελεύθερο S9.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θρίαμβος των Ελλήνων σκοπευτών στον Ιταλικό Grand Prix

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Πρωτιά στον Φοίνικα Σύρου για το «METATRON II» και το «WATER GIPSY»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 & U19: Στους «32» του διπλού οι έφηβοι Κοσμάς/Κούτρα κι οι κορασίδες Τασιού/Μιχάλαρου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μέχρι τον τρίτο γύρο του διπλού μικτού Κοσμάς/Κοντοπούλου

Ράλλυ Αιγαίου: Σύρος και Λέρος συνεχίζουν το ταξίδι 63 ετών στην καρδιά του Αιγαίου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Οι αντίπαλοι των αθλητών μας στα ατομικά αγωνίσματα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Στις θέσεις 21-22 έφηβοι και παίδες, 24ες κατετάγησαν νεάνιδες και κορασίδες

Μεταγραφές πινγκ πονγκ περιόδου 2026-2027: Ο Ολυμπιακός φέρνει τον Σλοβένο Γιόργκιτς κι ο Παναθηναϊκός τη Γιαπωνέζα Όγιο

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μένουν στο κυνήγι της προνομιούχου 17ης θέσης οι παίδες

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Με τρεις νίκες στον όμιλο οι νεάνιδες προχώρησαν στα πλέι οφ 1