Η Ελλάδα πανηγύρισε την πρώτη θέση στα αγόρια, αλλά και την τρίτη θέση στα κορίτσια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τάε-κβο-ντό του Βελιγραδίου, δίνοντας μια εικόνα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στα σωματεία πανελλαδικά.

Στο φινάλε της διοργάνωσης, η χώρα μας πανηγύρισε δύο χάλκινα μετάλλια, αλλά και μια πέμπτη θέση με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Μπακαλέξη, Ευθύμιο Μπακαλέξη και Βασιλική Αλεξανδρίδη αντίστοιχα.

Απολογισμός τριήμερου: Δύο χρυσά, πέντε ασημένια, τρία χάλκινα μετάλλια, αλλά και πέντε πέμπτες θέσεις. Και πλέον η Ελλάδα έφτασε τα 60 μετάλλια από το 2005, εννέα εκ των οποίων χρυσά.

Μπακαλέξης και Ηλιάδης βρέθηκαν για δεύτερη φορά στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης. Ο Ηλιάδης, «ασημένιος» πρόσφατα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σεράγεβο, κατέκτησε την τρίτη θέση στα -176cm, ενώ ο Μπακαλέξης, «ασημένιος» πέρυσι στο Ευρωπαϊκό παίδων της Μάλτας, κατετάγη τρίτος στο -172cm.

Κι οι δύο αθλητές μας ήταν μέλη της Εθνικής μας ομάδας, η οποία συστάθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό μετά το δεύτερο προκριματικό τουρνουά που έγινε σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Ο Μπακαλέξης, με τρεις νίκες, έφτασε έως τα ημιτελικά. Επικράτησε κατά σειρά του Αζέρου Αλίγιεφ, του Αζίντοφ που αγωνίστηκε με την ETU και ήταν Νο 1 στο ταμπλό, και του Κροάτη Τεσκέρα. Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό, ηττήθηκε 21-19, 16-12 από τον Τούρκο Ντουζέλ, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Ο Ηλιάδης, αφού πέρασε «bye» στον γύρο των 16, επικράτησε 2-1 του Ουκρανού Λοπότουν και με το ίδιο σκορ του Μολδαβού Ναβράτσιουκ. Στα ημιτελικά απέναντι στον Ισμαΐλοφ, που αγωνίστηκε με τη σημαία της ETU, ηττήθηκε 2-1, ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών.

Η Αλεξανδρίδη στο -176cm με μια νίκη σε δύο αγώνες και κατετάγη πέμπτη.
Αρχηγός αποστολής ήταν ο Ιωσήφ Μακρυνάκης, ενώ υπεύθυνοι προπονητές της Εθνικής ομάδας ήταν οι Ανδρέας Αλιφραγκής, Αντώνιος Αντωνακόπουλος, Βασίλειος Χαραλαμπίδης, Κωνσταντίνος Ζηνέλης, Νικόλαος Τζανακάκης κι Απόστολος Ιακωβάκης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube