• Θεωρώ ότι δύσκολα θα επιφυλάξουν εκπλήξεις, ο ένας στον άλλο, ο Πέδρο Μαρτίνς κι ο Γιαννίκης στο αυριανό ντέρμπι. Πρώτον, διότι έχουν αντιμετωπίσει ήδη από την περσινή σεζόν τέσσερις φορές ο ένας τον άλλο και δεύτερον, διότι έχουμε δει και φέτος κι από τους δύο τον αγωνιστικό προσανατολισμό τους.

• Κι επειδή τον Μαρτίνς τον ξέρουμε καλύτερα, καθότι τέταρτο χρόνο στον Ολυμπιακό, θα επικεντρώσω παραπάνω στο νεαρό τεχνικό της ΑΕΚ, για τον οποίο από πέρυσι δεν είχα κρύψει την εντύπωση που μου είχε κάνει για τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΣ είχε αντιμετωπίσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια του με τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, με τις οποίες είχε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια, λόγω και των κληρώσεων στο Κύπελλο με ΠΑΟ κι Ολυμπιακό.

• Νομίζω λοιπόν ότι ο Γιαννίκης αύριο θα επιχειρήσει πολύ απλά να κάνει το ίδιο που έκανε πέρυσι σε όλη του τη σεζόν με τον ΠΑΣ και το ίδιο που κάνει και φέτος στο ξεκίνημα της καριέρας του στην ΑΕΚ-δηλαδή να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό.

• Να παρατηρήσουμε ότι και στα τέσσερα παιχνίδια της με το Γιαννίκη στον πάγκο η ΑΕΚ έχει προηγηθεί στο σκορ και μάλιστα συνήθως γρήγορα (με γκολ στο 13’, στο 15’ και στο 24’) η, μία φορά στο 42’, πάντως πάντοτε πριν τελειώσει το α΄ ημίχρονο.

• Με τον δε ΠΑΣ, ο Γιαννίκης δύο φορές υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό και επίσης προηγήθηκε στο ημίχρονο, στο μεν ματς πρωταθλήματος μόλις στο 5ο λεπτό, στο δε ματς Κυπέλλου στο 45ο λεπτό…Όπως είχε προηγηθεί και μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με γκολ στο 33’, αλλά και μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με γκολ στο 31’. Στο δε Χαριλάου ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ από το 22’ με τον Άρη (!), ενώ με τον Παναθηναϊκό στο μεν εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος πάλι ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ από το 19’, στο δε εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟ είχε προηγηθεί από το 2ο λεπτό μέσα στη Λεωφόρο!

• Αυτό που θέλει δηλαδή, ξεκάθαρα, ο Γιαννίκης είναι να μπαίνει μπροστά στο σκορ και στη συνέχεια να αφήνει λίγο την μπάλα στον αντίπαλο και να τον απειλεί στην κόντρα επίθεση. Είναι κάτι που το έκανε και με τον ΠΑΣ, αλλά το κάνει και τώρα με την ΑΕΚ, π.χ. με τον Άρη τις προάλλες στο ΟΑΚΑ, με τη διαφορά ότι έχοντας η ΑΕΚ άλλο ρόστερ απ΄ ότι ο ΠΑΣ είναι πιο εύκολο να εκμεταλλευθεί τον χώρο, να κάνει και δεύτερο γκολ κλπ, κλπ.

• Με βάση όλα αυτά νομίζω ότι κάπως έτσι θα το σκεφθεί και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Γιαννίκης. Να μπει δυνατά, να εκμεταλλευθεί η ομάδα του και την ατμόσφαιρα στην εξέδρα, να σκοράρει και μετά να το φέρει στα μέτρα της η ΑΕΚ, κυνηγώντας το δεύτερο γκολ που θα της κλειδώσει το τρίποντο.

• Θεωρώ αδύνατο να μην περιμένει ο Μαρτίνς ότι αυτό το πράγμα θα επιχειρήσει και πάλι να κάνει ο Γιαννίκης, δηλαδή να βάλει την ομάδα του δυνατά μέσα στο παιχνίδι και να προηγηθεί στο σκορ και δη όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι να δούμε τι απάντηση θα έχει ο Ολυμπιακός.

• Θα πάει άραγε αυτός «κόντρα στην κόντρα» επιχειρώντας να αιφνιδιάσει κι ο ίδιος με ένα δικό του πρώτο γρήγορο γκολ, όπως το συνηθίζει η, θα πάει πιο συγκρατημένα, με στόχο να αποφύγει μία παραβίαση της εστίας του στα πρώτα λεπτά και μετά να πάρει μέτρα για να επιτεθεί;

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube